Ženska fitness

6 loših stavova koji uništavaju vaše zdravlje i kako ih ispraviti

6 loših stavova koji uništavaju vaše zdravlje i kako ih ispraviti

Postoji ova izreka koja ide otprilike ovako - ono si što jedeš.

Istina da je! I većina nas su svjesni. Ali postoji jednako važan iskaz koji je nekako pobjegao našu pažnju... Od uzrasta.

To je - vi ste kako sjediti, stajati i hodati.

Da, ja govorim o položajima. Naša položaja govore mnogo o nama. Oni govore mnogo o vašem zdravlju. Direktno sa nivoa povjerenja sa svojim fitness uvjetima, položajima definiraju nas. Ali ipak zanemarimo važnost 'pravo držanje.

load...

Kakav položaja je loše za vas? Kako poboljšati loše držanje? Prije svega, da li ste na pravom položaju? Pročitajte da saznate!

Evo 6 Bad Postures da uništavaju vaše zdravlje:

1. Naprijed Šef / Neck Bend:

Ovo je mjesto gdje se sagnula glavu ili vrat naprijed. Dok hodate, govorite, ili čak i jesti, glava nije u redu iznad ramena; ali ispred njega.

Šta bi moglo biti uzrok?

Mišići na vratu može biti krut, uvijek ga držeći u "naprijed-Bent 'poziciju.

Kako da Fix It?

Bacite bradu i prema grudne kosti, protežu vratu i kretati samo glavu. Ostanite u tom položaju za brojanje 5. Ponovite ovu vježbu 10 puta dnevno. Ali čekajte, budite sigurni da ne gurati previše teško, ili to može izazvati ozbiljne komplikacije.

load...

Želim da znam šta je to? Ne sada. Samo čekaj i gle!

2. Zaobljeni Ramena:

Ramena imaju tendenciju da se savija naprijed kad god se sjedi ili stoji ili hoda.

Šta bi moglo biti uzrok?

Spojevi vaše ključne kosti i grudne su nestabilni. U cilju stabilizacije ove zajedničke, vaše tijelo regrutuje mišića pektoris. To je ono što donosi ramena naprijed.

Kako da Fix It?

Leže na zemlji s leđa okrenuta prema gore. Postavite ruke pod pravim uglom i dlanovima okrenutim nadole. Sada držeći lakat kao što je to, povucite ramena unazad i podigne ruke i stisnuti i lopatice i da ih zajedno. Držite ovu poziciju za 5 sekundi. To je jedno ponavljanje. 3 serija sa 10 ponavljanja dnevno.

3. Povišen Ramena:

Ili podignete jedan od vaših ramena viši nego drugi, ili oba ramena su veća od normalne.

Šta bi moglo biti uzrok?

Mišića ispod grudi, koji traje od rebra na lopatice, je slaba. Ovo uzrokuje ramena da podigne.

Kako da Fix It?

S rukama na kukovima sljedeći sjediti uspravno na stolicu. Pobrinite se ruke su ravne i dlanovi su dole na sedištu. Sada držanje ruke stacionarna, gurnite na stolicu dok kukove podignite i torzo raste. Budite u tom položaju 5 sekundi. Učiniti 2 do 3 seta sa 10 ponavljanja dnevno.

4. Prethodna Pelvic Nagib:

Prednji dio zdjelice naginje naprijed kad god da stojite ili hodanje.

Šta bi moglo biti uzrok?

Donja dva kralješka između grudnog koša i zdjelice (poznat i kao lumbalnog kralješka) su nestabilni i ne postoji podrška od transverzalnog abs ni. To dovodi do zaoštravanja psoas i illiacus.

Kako da Fix It?

Klekni na lijevom koljenu i držite desnom nogom naprijed, savijene u koljenu pod 90 stepeni. Sebe gurati naprijed dok se osjećate lijevi kuk istezanja. Pobrinite se da zategnuti vaše zadnje mišića na lijevoj strani dok ste u stanju da udobno se protežu prednjoj strani kuk. Nakon ovog, koristite lijevu ruku do gore i protežu na desnu stranu. Budite u tom položaju 30 sekundi. Da li tri slična ponavljanja na svakoj od strana.

5. Duck Feet:

Hodaš sa svojim nogama bliže jedno drugom na gležnjevi i dalje jedna od druge na prstima, formirajući V oblik.

Šta bi moglo biti uzrok?

Jedan od razloga za ovo stanje je slabost kuk fleksora i kosih mišića.

Kako da Fix It?

Uzmite stabilnost loptu i odmorite noge na njemu. Dobiti u push-up poziciju. Trenutno bez vijugavog donjeg dijela leđa, koristite noge da kotrljati loptu prema vama i uvuci kolena ispod grudi. Nakon toga, uzeti natrag svoje noge u početni položaj. Do 3 seta sa dnevnim 10 do 12 ponavljanja svaki.

6. Pigeon Prsti:

Prsti stopala nisu ravna, ali okrenuti jedni prema drugima i formiranje obrnuti V oblik.

Šta bi moglo biti uzrok?

Iako čvrstog objašnjenja ne može dati za uzrok goluba prstima, ovaj fenomen se može dogoditi zbog slabe podrške mišića od gluteus, artritis, koštanih deformiteta i sl

Kako da Fix It?

Sa koljena savijena pod 90 stepeni i petama zaglavili zajedno, leže na jednoj strani. Držite kukova dalje i digni natkolene gore. Ostanite u tom položaju 5 sekundi, a zatim donijeti kolena dole. 3 serija sa 10 ponavljanja svaki na obje strane dnevno.

Održavanje pravilno držanje je jednako važno kao i održavanje bilo šta drugo. Dobro držanje povećava nečije samopoštovanje i drži zdravstvenih problema u uvali.

I da, šta će se desiti ako imaju tendenciju da gurnuti glavu previše dok je pokušavao da popravi 'naprijed glava bend' problem? Možda ćete rizikovati prebacivanje svoj pršljen što bi moglo dovesti konstantna glavobolja.

Tako ćete početi bavljenja ovim efikasne vježbe za loše držanje od danas, zar ne?

load...