Ženska fitness

6 neverovatnih prednosti koraka Aerobika za gubitak težine

6 neverovatnih prednosti koraka Aerobika za gubitak težine

Ako je super-snažan kardiovaskularno zdravlje je ono što želite, a zatim korak klupa treninga ste ono što treba da se gleda. Ovi treninzi se smatraju jednim od najsvestranijih treninga alata, posebno za one koji vole da se bave kardiovaskularne vježbe. Oni su u upotrebi još od 80-ih i razvijaju kontinuirano ponuditi povišene iskustva vježba u fitness nakaze. Najbolja stvar stajati na ovim 'lepinje od čelika "je u tome što je vrlo efikasan. I znaš šta? Rezultati nudi are amazing!

Ono što je korak Klupa?

Korak klupa je u osnovi određena jeftina platforma, koja se koristi kao multi-funkcionalni oprema za rad van. Obično, visina korak klupi kreće između 4 inča i 12 inča, koji se može mijenjati ili prilagoditi uz pomoć integralnog bloka vertikala kako bi zadovoljio zahtjeve raznih vježbi.

Bilo da je to kratkog zagrevanja ili intenzivnog treninga snage, što je korak klupa može poslužiti u svrhu idealna potpora cijelo vrijeme. Međutim, na najbolji način iskoristiti da se nalazi u aerobika ili hardcore kardio treninga.

load...

Šta je korak Aerobik?

Korak aerobik, također poznat kao korak vježbe, je jedna vrsta kardiovaskularnih treninga. Evo, specifične aerobik klupe ili jednostavnih koraka se koriste za rad na mišiće srca, pluća i noge. Najbolja stvar u vezi ove vježbe je da se ne treba previše opreme i pribora. Samo se jedan korak klupu i par patike i svi ste postavili za praksu. Čitav trening vrti oko 'gaženje' koja se nisko-utjecaj kretanja može biti učinjeno ili u teretani ili čak i kod kuće. To uključuje širok izbor vježbi iz niskog utjecaja one namijenjene za početnike u brzim tempom one usmjerene na naprednim vježbačima. Korak aerobik je uglavnom poznat ciljati naše donji dio tijela grupe mišića, čime se nudi izvrsnu uspona našim stalnim prakse treninga.

Osnovni koraci Step Aerobik

Prije nego kopanje duboko u raznim korak aerobik vježbe, uzmimo pogled na neke od osnovnih pokreta koji se odnose na njega.

 1. Osnovni korak - korak dalje i sa klupe sa desnom i lijevom nogom respektivno.
 1. Dodirnite Up - Korak na klupi sa desnom nogom i dodirnite ga sa lijevom nogom. Sada, sići sa levom i desnom nogom, respektivno.
 1. Split Osnovni korak - korak na klupi sa desnom i lijevom nogom respektivno. Dodirnite podu s desnom nogom i dovesti ga u prethodno stanje. Da li je isto i sa lijevom nogom i odstupi.
 1. 'A' Korak - Korak na klupi sa svojim desnom nogom, a zatim lijevu nogu samo suočavanjem sa strane. Zatim, sići na drugu stranu na isti način.
 1. 'V' Korak - Korak na klupi sa desnom i lijevom nogom, odnosno održavanjem maksimalno moguće udaljenosti. Onda odstupi.
 1. 'I' Step - Korak na klupi sa desnom i lijevom nogom respektivno. Izvršite Jumping Jack, a zatim odstupi.
 1. Repetitor - Korak na klupi sa desnom nogom. Podignite levu nogu i dodirnite pod tri puta. Zatim, odstupi.
 1. Vinove loze - Uzmi bočni korak sa desnom nogom i stavite lijevu iza njega. Uzeti još jedan korak s onu pravu i dovesti ostavio jedan u položaj pored njega.

Pomenuti potezi mogu se kombinirati da dođu do različitih korak aerobik rutine. Jednostavnost ili složenost rutinske ovisi o vrsti kombinaciji. Visine korak klupe također ima utjecaj na rezultate treninga. Čitav rutina treba da bude od 32 segmenata koji uključuju 4, 8 ili 16 poteza prema zahtjev.

load...

Različiti Aerobic Step Bench vježbe

Sada, ovdje je kompilacija različitih vrsta aerobnih korak vježbe koje se mogu uključiti u svoj redovni trening rutinu:

 1. Dynamic Hip Mobilnost o koracima: A warm-up vježba koja podiže gornji dio tijela i povećava mobilnost istezanje kukova.
 1. Running On korake: a noga uređaj vježba koja radi na mišiće poput teladi, gluteus i quadovima.
 1. Burpee Na Koraci: A full-tijelo uređaj vježbu koja odgovara ljude svih nivoa kondicije i radi na mišiće ramena, ruke i noge.
 1. Prelazi Na korake: a donji dio tijela uređaj vježbe za početnike.
 1. Plank UPS korake: a core uređaj vježba koja radi na trbušne mišiće i oblikusi.
 1. Korak Overs Na Aerobic korake: a donji dio tijela uređaj vježba za ljude svih razina fitness koji radi na mišiće nogu kao gluteus, četvorki, i zadnju ložu.
 1. Burpee skoči na aerobik korake: a pune tijelo uređaj vježbe za međuproizvode koji se uglavnom radi na ramena i mišiće nogu.
 1. Aerobic Step-Ups: A noga uređaj pliometrijski vježba koja radi na mišiće nogu kao gluteuse i quadovima.
 1. Burpee Korak-Ups: A full-tijelo uređaj vježbe za početnike.
 1. Niske Korak-Ups: A donji dio tijela uređaj vježba koja odgovara ljude svih nivoa kondicije i radi na mišiće nogu kao četvorki, gluteus i zadnju ložu.
 1. Tjelesne težine Korak-Ups: A donji dio tijela uređaj vježba koja radi na mišiće u guzu i noge.
 1. Straight Arm Plank-Ups: A core uređaj vježba za početnike koji radi na mišiće u ramenima, rukama, trbuhu, i oblikusi.
 1. Lateralni Box Skače: A pliometrijski vježba za početnike koji radi na adductor mišića tijela.
 1. Slalom Skače: Niži tijelo uređaj vježbu koja radi na svaki vitalni mišića nogu.
 1. Težina ploče Step-Up koljena Drives: Niži tijelo uređaj vježbe za međuproizvode koji pruža snagu da naš organizam i čini naše osnovne stabilan kroz pravilnu ravnotežu i koordinaciju.
 1. Dvostruko Leg Drop kabel Pullover: Ključni uređaj vježba za napredne vježbačima koji radi na mišiće u rukama, jezgra i natrag.

Prednosti Step Aerobik

Uzmite kratak pogled na načine aerobna korak klupi vježba može nam koristiti:

 • To je zabavna i niskim utjecaj vježba sa zadivljujućim rezultatima.
 • Pomaže burn out veliku količinu kalorija.
 • To ubrzava proces efikasnog mršavljenja.
 • To tonovi se dosta velikih mišića u našem tijelu, uključujući i one prisutne u dupe i noga područja.
 • To povećava fleksibilnost našeg organizma tokom vremena.
 • Ona pomaže u poboljšanju naše ravnoteže, kao i izdržljivost.

Zašto do prakse Korak Aerobik Za Mršavljenje?

Prije nego uzimanje poniranje u ovu vježbu srce pumpanje, hajde da pogledamo njegove prednosti:

 • To je bez muke trening rutina koje se mogu mijenjati u skladu sa zahtjevima i kondiciji praktičara.
 • Efikasno gori kalorija. Na primjer, ako ste osoba s tjelesne težine od 150 funti, vježbanje korak aerobik za 60 minuta dnevno može pomoći da spali onoliko koliko 605 kalorija.
 • To uključuje podizanje cijelog tijela s jedne noge na drugu, dok poduzima korake na i sa klupe ritmički. Ona pomaže u toniranje donjem dijelu tijela na brzim tempom.

Ko može da vežba Step Aerobik?

Pa, ne morate biti profesionalni za obavljanje korak aerobik. Morate imati pristup čvrst korak klupu koja je od 6 do 12 inča. Ne bi trebalo biti dovoljno prostora za postavljanje stopala. Većinu svojih osnovnih pokreta su jednostavne, i svatko može izvesti ovu vježbu. Komplikovane potezi može naučiti prateći video tutoriali.

Sigurnosne probleme Step Aerobik

Baš kao i sve ostale vježbe, korak aerobik treba praktikovati uz odgovarajuće mjere opreza. U suprotnom ćete završiti loše ranjavanje sebe. Dakle, ovdje je spisak:

 • Pobrinite se da ste stavili na par cross-trening cipele, dok vježbanje korak aerobik.
 • Pre nego što počnete treninga, zagrijati se za 10 minuta, tako da se vaši mišići postaju opušteni, i vaše srce stopa ide gore.
 • Postavite korak klupa na savršeno ravnu površinu i početi iz najniži nivo od toga dok ne dobijete ugodno sa cjelokupnim procesom.
 • Nogu treba biti potpuno stavljen na klupi kad god napravimo korak.
 • Pokušajte održavati dobar stav sve kroz praksu periodu. Držite leđa ravno, ramena opuštena, a abs čvrsto kako bi se izbjeglo sve vrste povreda.
 • Pobrinite se da pije dovoljno vode prije početka treninga sesije. To će vas sprečila dehidrirana tokom perioda.

Dakle, ako želite da prihvate Ultimate fitness, sad znaš šta treba da radi; zar ne? Da li ste zainteresovani za aerobne koraku klupi vježba? Jeste li ikada dao injekciju? Nemojte da nam javite putem komentirajući ispod.

load...