Ženska fitness

Top 10 sipanja vežbe

Top 10 sipanja vežbe

Propada su vrlo izazovni trening i može se obaviti sa različitim varijacijama. Oni ne izgledaju kao zabavna aktivnost, ali daju zadivljujuće rezultate.

Evo nekih propada vježbe koje daju zadivljujuće rezultate:

1. Bench dips:

Postolje sa leđima okrenut prema klupi i držite ga na rubu. Odmoriti peta na tlu ili stavi noge na drugoj klupi iste visine (ovo je komplikovanije), a zatim koristite snagu ruku da podigne se. Ovo jača grudi, triceps i ramena frontovima.

load...

2. Paralelno bar propada:

Stoji između par razboju i držati ih. Put cijeli tjelesne težine na rukama i podignite sebe sve do tvoje ruke su potpuno ravne, a zatim smanjiti vaše tijelo dok ruke čine 90 stepeni. Oni značajno pomoći u razvoju grudi i proširiti ramena.

3. Pravo bar propada:

To je teže nego paralelnom razboju i ima više koristi kao dobro. Stavite ruke na jedan bar koji dolazi relativno iznad grudi i podići sebe do ruke su potpuno pod pritiskom. Ovo grudi dips također radi na svom tricepsa i daje vam proširenom gornjem dijelu leđa.

load...

4. Korejski propada:

Ovo je varijacija na ravno bar pad u kojem barovima su iza leđa. To je veći izazov od prave šipke i zahtijeva punu snagu tijela. U ovoj vježbi možete raditi i na donji dio leđa, ABS i gluteus na sebe spreči njiše. Ovo je definitivno najteži pad vježbe navedene ovdje.

5. Pliometrijski propada:

Ovo je varijacija koji se može dodati na bilo koji dip koji se obavlja. Ako uzmete klupi umače na primjer, onda dok gurate sebe, samo potez energično i podignite ruke i noge, i vratiti nazad u istu poziciju. Ovo pomaže tricepsa mišića za postizanje snage i izdržljivosti.

6. Prsten propada:

U ovom, podignete sebe sa svojim rukama čvrsto postavljene na prstenova umjesto jednog bara. Prstenje čine ga izuzetno teško da se stabilizuje i na taj način je potrebno više truda. Radi se cijelo tijelo, ali posebno ruke, ramena i trbuha.

7. Ruksak weighted propada:

Možete dodati i težine na svoj propada. Nosite ranac i dodajte tablice u njoj. Na taj način se povećava tjelesne težine i veći pritisak je stavljen na ramena ili triceps ili grudi. Tako su pokazali bolje rezultate.

8. Belt + lanac weighted propada:

Ovo je najbolji način da se ponderirana propada. Nosite prošao blizu pojasa i kroz lanac pridaju ploča na njega. To povećava tjelesnu težinu od centra grada i radi najbolje za grudi i stomak.

9. Budaletina između nogu:

Ovo je još jedan oblik ponderirana propada u kojoj je 10 - je 15 kg kreten održan između nogu pritom propada. To ga čini teže za tijelo raste i na taj način daje bolje rezultate.

10. V bar propada:

Ovdje imate slobodu različite širine prianjanje i također možete promijeniti položaj ruke prema unutra ili spolja njih suočava. Oni također ojačati vaš gornji dio tijela kao i sve druge propada.

Najbolji dio je da pomoću neke inovativne načine težine radi ovih propada vježbe kod kuće je također moguće. Nadam se da ćete naći članak informativno. Za sva pitanja ili povratne informacije, komentar ispod.

load...