Ženska fitness

7 neverovatnih prednosti Walking Lungesa

7 neverovatnih prednosti Walking Lungesa

Želite li imati savršeno uklapaju tijelo, ali onda nisu u podizanje teških težine? Pitajući se da li postoji bilo kakva rutina vježba koju možete dati ukupnu fitness i poboljšati svoje snage? Zatim, tu je jedan trening koji možete dati upravo ono što želite. Ali, prije nego što govori o tome, prvo da razumiju ono što su greške obično radimo.

Kad god smo ostvariti, naš glavni cilj je da ton naše mišiće i postići ukupnu fitness. Međutim, postoje neki dijelovi našeg tijela koje smo skloni da ignoriše tokom našeg rutinskog treninga. Mi obično zanemarimo unutarnjeg i vanjskog butina dok radimo drugi mišići našeg tijela. Mnogi od nas ni ne shvataju važnost toniranje ovih mišića - ostanu uglavnom skrivene, nakon svega! Ali je ključno da se zategnuti ove mišiće kao dobro. Je toniranje ovih mišića ne samo da bi ih izgledaju privlačno, ali bi također promovirati stabilnost kuk, povećati naše sportske performanse i dodajte u ukupnom butinu mase. A jedan postupak koji može pomoći u postizanju sve ovo je Iskorak.

Doing Iskorak je odličan način da se razvije butne mišiće i ojačati kukovima. Oni koncentrirati na dva seta mišića; jedan na ekstenzora kuka, a drugi na koljena ekstenzora. Pokret u Iskorak je vrlo slična onoj u čučali. Međutim, u obavljanju Iskorak dobija se širi raspon pokreta i bolje stres na mišiće.

load...

Vrste Iskorak:

Iskorak može široko se svrstati u dvije vrste:

1. Stacionarni Iskorak

2. Šetnja Iskorak

Walking Iskorak rutinski se smatra boljim od stacionarne Iskorak jer koristi sve noge i bedra mišiće. Ovdje je poređenje između dva tipa Iskorak:

Stacionarni Iskorak:

Stacionarnom lunge uključuje silazni pokret u kojem postoji snažna ekscentrična kontrakcija šunki, kvadricepse i gluteuse. Time se osigurava da čitav težina tijela pada na naprijed nogu. Nogu da staze (unazad noga) pruža bolju ravnotežu i podršku tijelu. Tokom gore pokret, i noge uzeti pritisak da gura tijelo natrag u stojećem položaju.

load...

Walking Iskorak:

U hodanje lunge, naniže pokret ostaje isti sa potpuno isti pritisak stavlja na sve mišiće nogu i butina. Međutim, prema gore pokret se razlikuje u ovom obliku Iskorak. Sve je fokus stavljen na naprijed nogu sa svim mišiće naprijed nogu ugovaranje maksimalno u pokušaju da se pravo ponovo stajati. Potrebno stabilnost prilikom obavljanja ove vježbe. To je razlog zašto nije toliki pritisak se primjenjuje na mišiće zadnje noge u ovom lunge treninga.

Walking Iskorak ne rade zadnje mišića nogu tako dobro. To je razlog zašto je važno da stacionarna Iskorak u pravilnim razmacima uz hodanje Iskorak.

Prednosti Walking Iskorak:

Walking Iskorak se kaže da su bolji oblik Iskorak u odnosu na stacionarne Iskorak zbog uticaja koji imaju na mišiće nogu i butina. Međutim, osim toga, postoji nekoliko drugih prednosti hodanja Iskorak koje bi trebali biti svjesni:

1. Poboljšana Balans:

A trening na osnovu Iskorak radi obje strane tijela, što ga čini jednostrane vježbe. To poboljšava ravnotežu i koordinaciju nečijeg tijela. Vježbe poput čučnjeva i mrtvog-liftovi nikada ne može pružiti slične rezultate.

2. Povećava Funkcionalnost:

Hodanje Iskorak trenira tijelo na takav način da je njegova funkcionalnost poboljšava mnoge nabora. Oni također pomažu jedan steknu bolje držanje tela.

3. Simetrični toniranje:

Od hodanje Iskorak koncentrirati na zanemarenom dijelovima tijela, te jedan pomoć postigne simetrično zategnuta tijela. Walking Iskorak treninga brine o dijela tijela da drugi vježbe zanemariti!

4. Pojačava Hip Fleksibilnost:

Hodanje Iskorak povećati fleksibilnost fleksora kuka, koji imaju tendenciju da postanu čvrsto zbog sedentarni način života koji vodimo svaki dan. Osim vježbe istezanja, Iskorak su izuzetan način da se određena fleksibilnost mišića kuka i bedra.

5. Toniranje Glutealni mišiće:

Mišići glutealni su uglavnom napustili neiskorištena tijekom naših redovnih treninga. Izvođenjem hodanje Iskorak, može se fokusirati na njihovo aktiviranje i mobilizirati ih redovna praksa.

6. Poboljšana Core Stabilnost:

Ako je dizanje tegova nije tvoj čaj, ali ti bi i dalje da poveća stabilnost vašeg mišiće, zatim hodanje Iskorak su odličan način da se to učini. Ove vježbe jačaju mišiće sa gore i dolje pokreta.

7. Odmora za Spine:

Dok većina oblika vježbanja bi napišite leđa zategnuti, hodanje Iskorak imaju tendenciju da pružaju odmor i oporavak na kičmu. Ako ste u teške treninge i obuku težine, hodanje Iskorak može biti savršen način da se odmorite kičme.

Postoje neki drugi oblici Iskorak koji se mogu praktikovati sa opremom kao što su bučice, itd Međutim, preporučuje se da prije nego što pređete na takve Iskorak, vježbate i ovladati osnovni oblik. Ovo bi vas i vaše tijelo spremno za druge oblike. Ako je potrebno, također možete tražiti pomoć i obuku stručnjaka za profesionalne fitness kako bi bili sigurni da ste pravilno obavljanje Iskorak.

Iskorak može izgledati kao takva osnovna vježba! Ali realnost je da Iskorak, posebno hodanje Iskorak, može dati svoje telo dobar trening. Dakle, ako planirate svoj režim treninga, pobrinite Iskorak čine dio. Predlažemo vam razgovarati sa stručnjakom i stvoriti trening plan koji najbolje radi za vas.

Svi organi su različiti. I to je razlog zašto nam je potrebna različitih vježbi za naše raznovrsne tipove tijela. Ali hodanje Iskorak vježba može raditi za gotovo svakoga. Dakle, bez obzira da li ste početnik ili stručnjak, Iskorak vam može pomoći!

Da li vaš trening režim uključuje Iskorak? Šta mišiće radite sa Iskorak? Koje druge vježbe ti preporučiti za rad i toniranje na bedrima mišiće? Podijeliti s nama u komentarima ispod teksta!

load...