Ženska fitness

10 najboljih vježbanja plivanja leptirnih vila za toniranje svog tela

10 najboljih vježbanja plivanja leptirnih vila za toniranje svog tela

Da li ste ljubitelj plivanja? Plivanje je jedan od najviše obožavala sportova širom svijeta. Plivanje nije samo ograničena na profesionalne sportiste i plivači. Čak i laici mogu uživati ​​u plivanju. To je sport koji služi dvostruku svrhu - to pomaže vam da ostanete zdravi iu formi i također pruža vi i vaša porodica beskrajne sate zabave.

U to ime, kako bi mi se učenje o leptir moždani udar? Ovaj udar je jedan od najpopularnijih udaraca u plivanju, a ova poruka vas uči kako da ga savlada.

Želite znati više? Nastavite sa čitanjem!

Plivanje Strokes:

Postoje razni plivanje stilova. Međutim, najpoznatiji su prsno, sidestroke, leđno, i freestyle. Ne mogu svi da savladaju leptir moždanog udara, kao što je potrebno pravilno sinhronizaciju između nogu i ruku. Međutim, leptir moždani udar je jedan od najboljih kupanje vježbe koje pomažu u toniranje i jačanje cijelog tijela.

load...

Dakle, ako želite da saznate ili poboljšali leptir moždani udar, ne bi trebalo biti u potrazi za obavljanje vježbe koje će olakšati ovo.

Butterfly Hod Plivanje Vježbe:

Ovdje su deset leptir moždani udar plivanje vježbe koje vam mogu pomoći da ton cijele vaše tijelo i poboljšati vašu sposobnost da pliva ovaj moždanog udara.

1. Postavite Kick Vježba:

Pozicija Kick je također poznat kao delfin udarac i vježbe vaše tijelo od prsa do nožnih prstiju. Mora se drže noge zajedno u ovoj poziciji i krenuti ih gore-dolje. Ovo se smatra najboljim leptir moždani udar vježbe za jačanje tijela.

load...

Možda bi varijacije u ovoj vježbi. Pokušajte i plivati ​​različite dužine na različitim pozicijama, bez zapravo kreće ruke. Možete vežbati udarac vježba s desne ruke proširena iznad glave, a kasnije koristeći lijevu ruku. Takođe možete vježbati vježbe na leđima, lijeve strane i desne strane.

2. Arms-Samo:

Odličan plivanje vježba, Arms-Only je sve o izradi push-and-pull pokreta sa svojim rukama. Jedan treba pull bova za ovu moždanog udara. Držite pull bove između butina i prakse push i pull udaraca u polukrug. Ne pokušavajte i udarac. Potrebno je da se fokusiramo na push i pull udaraca i ništa drugo. Odmoriti nakon svakog dužine i ponovite ovu vježbu sve dok ne kompletan četiri dužine.

3. Chest Press:

Drži ruke na vašoj strani kao što ste unijeli lice vode dole. Pritisnite vaše tijelo, uglavnom grudnog koša i glave, u vodi, tako da vaše tijelo počinje osjećaj svjetla. Čin kao da morate pritisnuti pluća u vodi. Sve što treba da uradite je da pritisnite i pustite. Ne treba ti ništa za ovu vježbu, čak ni peraja. Jednom kad naučite osnove, proširiti ruke na front. Polako dodati dodatni pritisak na svoj moždanog udara.

4. Vertikalni Kick:

Vertikalni udarac je proširenje položaja udarac vježbe. Možete ga nazvati više uravnotežen leptir moždani udar koji koriste mnoge međunarodne plivači.

Prekrstiti ruke ispred grudi dok vježbanje ove vježbe. Ostati u dubokim vodama. Kick tako da glavu ostaje iznad vode, dok se vaše tijelo je postavljen vertikalno. Treba učiniti ove vježbe za pola minuta, a zatim odstoji pola minuta. Jednom kada to možete učiniti ove vježbe savršeno, donijeti ruku iz vode na takav način da laktovi su savijeni i da su u vodi. Možete koristiti i težine dodati više snage i otpornost na vježbu.

5. Jedna ruka samo:

Ako želite poboljšati svoju snagu ruku, pokušajte ruke na ostvarivanje jedne ruke. Kupiti peraja i Kickboard učiniti ove vježbe. Držite Kickboard s obje ruke i držite ga na dohvat ruke od tijela. Tvoje lice treba da bude dole, okrenut vodu. Pusti na desnoj ruci i nastavite držati ploču lijevu ruku. Izdahnite dok rade push i pull. Možete disati samo dok se gura u moždanog udara. Kick kao što diše.

Ponovo učiniti desnu ruku moždanog udara dovodi ruku na prednjoj strani glave. Ne previše Exert. Obavite moždanog udara za oko 50 metara i opustite se. Sada ponovite sa lijevom rukom. Ako želite da ove vježbe teško izbjeći Kickboard. Disalica i maske će pomoći onima koji imaju teškoće u disanju.

6. Pojednostavite Dolphin Kick:

Počnite sa ruku stavlja na leđa i zaključan. Koristite svoje jezgre i ABS da počne. Osigurati da koristite jednak pritisak na optimističan i downbeat udarca. Držite pull bova između kolena. Ovo će osigurati da napravite ispravan potez, i na taj način, vaše ABS bi se dobro ostvaruje. Pokušajte istu vježbu u stranu, kao što to radite u delfin udarac. Pokušajte i držati šutiranja iz vašeg jezgra, a ne koljena. Treat ruke, glava i ramena kao jedan entitet.

7. Fist Plivanje:

Napravite pesnicu i plivati ​​u prvom plivanje moždani udar. Nije vam dozvoljeno da postavite ruke kao karate. Važno je da imate savršenu priliku za tijelo. Podlaktice trebaju biti u ulov. Koristite svoje podlaktice tokom ulova i tokom moždanog udara lakta treba saviti što je više moguće.

8. Četiri Kicks po Arm Ciklus:

Tu bi trebale rebra da radim ovu vježbu. Nositi peraja i praksa četiri delfin udaraca ispod vodene linije. Zatim, pokušavaju jednu moždani udar. Svrha prva dva udarca je da se osigura ulov poziciju. Treći udarac donosi oružja u akciji, a četvrti udarac je za podvodne oporavak. Držite šutiranja kako bi se osigurala zamah.

Jedan može zadržati disanje tokom udaraca. Ali ne uzimaju visoke i duboko udahni. Kao što ste uzeti moždani udar, povuci tijelo naprijed na takav način da je vaša brada je niska, a kukovi su visoke. Izdahnite. Isto vježba se može učiniti u nizu od pet udaraca ili šest udaraca i jednim potezom da poboljša svoj nivo težine.

9. Sculling:

Potrebno je da pomete kroz vodu koristeći ruke i laktove treba da bude i dalje. Koristite ruke kao propelera. Promijeniti položaj tijela i brzinu. Jedan nema pokreta oporavak u ovoj leptir plivanje moždani udar. Ruke pomoći vašem tijelu čekanje i pomak gravitacije. Možete plivati ​​niz bazena donje strane samo promjenom kuta između ruke i podlaktice. Osigurati laktove su na površini vode. Pratite brisač bušilica prevlačenjem ruke ispod. Uključiti Sculling pokretima u plivanju.

10. Free Style:

Freestyle je jedan od najvažnijih preferira potezima plivači. Također se zove duge osi moždanog udara, kao što plivaju, rotirate glave do pete na svom tijelu. Ona ima razne varijacije dodavanjem bušilice. Leđno često batinani sa freestyle ponuditi plivača prednost aerobnog seta treninga.

Plivanje Savjeti:

  • Osigurati ti zagrijavanja i istezanja pre polaska sa bilo kojim od tih leptira plivanje vježbe.
  • Nikad nije gotovo-vrše sebe.
  • Pijte puno tekućine prije i nakon kupanja.

Recite nam kako vam je ova poruka pomogao. Javite nam komentarišući u okvir ispod!

load...