Ženska fitness

7 najboljih prirodnih energetskih napitaka za teretanu

7 najboljih prirodnih energetskih napitaka za teretanu

Dakle, ti si pravi fitness nakaza. Idete u teretanu svaki dan i preznojim za duge sate. Awesome! Ali kako zadržati sebe pod naponom dok radite out? Da li samo say─by ispijajući svoj omiljeni energetski napitak? Sačekaj! Možda će se pokvariti sve svoje napore i trud! Izbor pogrešan piće u radnom od sprečava ne samo tvoje tijelo od obnavljanje izgubljene energije, ali i uđe u način uspješno gubljenje težine. Dakle, ovdje je ukupna vodič koji će vam pomoći da odaberete savršenu energetski napitak da se zajedno sa svojim trening režim!

7 Najbolji Prirodni energetski napici Za Gym:

Sada, ovdje su najboljih prirodnih energetskih napitaka koje bi trebalo da konzumirate prije i nakon udara u teretanu. Čitajte ispod:

1. Berry Juice:

Napraviti svoj vlastiti bobica sok miješanjem nekih proteina sirutke u prahu, malo kokosovog mlijeka i svježe pripremljeni biljni ledeni čaj sa čistim kupina ili sok od borovnice. To vam može pružiti instant energije tokom treninga.

load...

2. Cherry Juice:

Sok neke svježe višnje i troše ga u cijeloj teretani sesije. Antioksidativni sadržaj (antocijana, flavonoida, itd) voća će vas držati podalje od nakon treninga oticanje, pomažući da se vaši mišići oporave brže.

3. Sok od šargarepe:

Pije sok od šargarepe je još jedan odličan način da dopuni svoj izgubljenu energiju u teretani. To je jedan od najjednostavnijih načina da pruže Vitamin E za svoje tijelo i pomoći vaši mišići efikasnije koriste kisik.

4. Zeleni čaj i Honey Mix:

Pripremite zeleni čaj i dodajte kašiku čistog meda na njega. Ova mješavina se može koristiti kao savršen energije booster za teretanu sjednici može povećati našu izdržljivost u velikoj mjeri.

load...

5. Chocolate Milk:

To je odličan energetski napitak koji možete konzumirati prije i poslije treninga. Biti bogat proteinima na bazi mlijeka, pomaže u sintezu mišićnog proteina, čime se smanjuje umor mišića.

6. Kava:

Kada se uzme u umjerenu količinu (ne više od 2,3 mg. Po kilogramu tjelesne težine) prije treninga, kava može zapravo povećati sjednici čineći te više energičan i smanjuje bol vježbe u vezi.

7. Pivo:

Osim drži pravo ugljenih hidrata odnos proteina, pivo može hidratizira naš organizam izuzetno brzo. Takođe, pomaže da se smanji bol uzrokovana treninga.

Treba uzeti u obzir dok je radio Out:

Ali zašto nam je potrebna energetski napitak dok rade nešto? Evo i zašto:

  • Naša tijelo gubi značajnu količinu vode dok radite out. Dakle, važno je da se troši 200 ml. Tekućine svakih 15 - 20 minuta, dok je radio van, i pratite ga sa 250 ml. Unos tekućine kada ste gotovi.
  • Voda je uvijek jedan od najboljih izbora koje možete napraviti. Ali, to je još bolje naći nešto što sadrži elektrolite da dopuni bilans vode elektrolita u tijelu.
  • Ako trenirate duže nego što je uobičajeno, birajući piće prepun proteina ili ugljenih hidrata može biti dobra opcija.
  • Voćni sokovi treba izbjegavati dijabetičari i gojazni ljudi jer sadrže saharozu, koja se pretvara u masti.
  • Pobrinite se da konzumiraju energetski napitak prije treninga najmanje 1,5 - 2 sata pre ostvarivanja i ograničiti ga na maksimalno 600 ml.

Gotovih Vs. Prirodni energetski napici:

Tržište je preplavljeno gotove energetskih napitaka i svi oni tvrde da bi vam više energije kroz sjednice teretanu. Međutim, stručnjaci uvijek savjetujem da preskočite ove ona kupljena u prodavnici i napraviti neke prirodne prije i poslije treninga energetskih pića kod kuće. Smo naveli ispod razloga zašto bi trebalo izabrati prirodne energetskih napitaka u odnosu na one gotove:

  • Prirodna energetska pića sadrže vrlo male količine šećera (uglavnom fruktoza). Biti domaći, možete lako mijenjati svoj sadržaj šećera po Vašim zahtjevima.
  • Oni ne sadrže više od 8% ugljikohidrata, što je na kraju pomaže u mršavljenja.
  • Sadržaj natrijuma ovih prirodnih pića i dalje pod kontrolom, što je bitno za ljude koji pate od hipertenzije.

Dakle, sljedeći put kada posjetite teretanu za jutarnje vježbanje, ne zaboravite da nose svoj omiljeni energetsko piće s tobom. Happy vježbanje!

Da li se nositi energetski napitak dok radite out? Koja je tvoja omiljena energetsko piće? Podijeliti s nama odmah ispod u komentarima.

load...