Ženska fitness

Top 10 Hamstring vježbi i njihove prednosti

Top 10 Hamstring vježbi i njihove prednosti

Jaka, dobro izgrađena loža su sastavni u tome da jake noge. To je razlog zašto puno vježbe rutine uglavnom fokusirati na zadnje lože. Ako ste u potrazi za dobro oblikovan noge, jednostavno ne možete ignorirati vaše zadnje lože, ovih deset jednostavnih zadnje lože vježbe istezanja mogu biti od velike koristi za tebe.

Top Ten Hamstring vježbe istezanja i njihove prednosti:

1. 90-90 Hamstring:

Ovo zadnje lože trening za početnike je istezanje vježba koja cilja samo zadnje lože. Jednostavno leži na leđima sa jednom nogom produžiti ravno i sa drugom nogom, savijte koljena i kukova do 90 stepeni. Sada ispružite nogu Pauziranje već neko vrijeme na vrhu i vratiti se u početni položaj. Ponovite deset do dvadeset puta, a zatim učinite isto s drugom nogom.

2. Naizmenična Hang Clean:

Ovaj srednji nivo zadnje lože treninga jača i donji dio leđa, biceps, telad i podlaktice osim vaše zadnje lože. Mjesto dva čajnik zvona između nogu i gurnuti dupe natrag i tražiti pravo. Ovo je vaša startnu poziciju. Drži se na jednu vodu zvono na ramenu, a drugi ostaje u visi položaju. Pokupiti jedan za vodu zvono na rame dok se proteže kroz vaše ruke i koljena. Rotirati zglobove kao povučete vodu zvono do ramena. Spustite vodu zvono visi položaj i naizmjenično podignite drugi vodu zvono na ramena na isti način.

load...

3. Ball Leg Curl:

Za ovaj početni nivo zadnje lože vježbe sve što vam treba je vežba loptu. Ovo zadnje lože trening usmjeren na telad, gluteuse i zadnju ložu. Postavite sebe na podu, ležeći nazad sa stopalima na lopti. Postavite sebe tako da su vam noge proširena i gležnjeve su na loptu, a zatim polako podignite kukove van terena i neka vam noge i lopatica držite svoju težinu. Savijte koljena, povlačenjem vježbe loptu što je bliže da ti možeš u procesu ugovaranja vaše zadnje lože. Nakon kratke pauze, ponoviti na isti način.

4. Jump Box Višestruki odgovori:

Ovo je jedna takva jednostavna tetive koljena protežu vježbe ciljane za početnike efikasno gradi svoj tetive. Uzmite opušten stav, a pred skok kutije ili uzdignutoj platformi. Stand približno dohvat ruke dalje od skoka kutiju sa svojim rukama na vaše strane, a noge blago nagnuo naprijed. Dok koristite ruke za pomoć u početnoj praska, skok prema gore i naprijed se na uzdignutoj platformi. Skočiti dole na isti način. Ponovite nekoliko puta.

5. Box Skip:

Tebe dok je potrebno nekoliko skok kutija ili podigao platforme postrojio do osam metara apart. Krenuti prema prvu kutiju sa jednom nogom malo iza drugog. Pogon zadnje noge pokušaju da dobije što više visina sa kukove moguće. Po sletanju na prvu kutiju odmah voziti drugom nogom naprijed i prema gore kako biste visine i udaljenosti. Pokušajte da sleti između prve dvije kutije sa iste noge koje su pale na prvom polju, a onda nastaviti dalje na isti način. Ova vježba cilja na zadnju ložu i teladi i vježba nivo početnika.

load...

6. Trčanje:

Trčanje ima mnoge potencijalne koristi za zadnju ložu. Jednostavno radi na dnevnoj bazi može efikasno pomoći da izgradite tetive i mase.

7. Preskakanje:

Nije tajna zašto preskakanje je tako sastavni na djelotvoran trening. Preskakanje znatno poboljšava sve niže mišiće tijela, uključujući i zadnje lože.

8. Stolica nogu Extended Stretch:

Ova jednostavna vježba za početnike učinkovito pomaže da se poboljša rast zadnje lože i mase. Jednostavno sjesti ravno u stolicu i uhvatite mjesto sa strane. Polako podigne jednu nogu gore, proširujući kolena i da savijete gležnjeve kao što to učinite. Potez nogu vani koliko god možete i polako dovesti ga do centra i onda nazad. Ponovite nekoliko puta, naizmjenično lijevo i desno noge.

9. Clean Dead Dizala:

Koristite mrene za ovu početnike nivo trening rutinu. Jednostavno držite na šipku sa prstima držanje širine ramena, čučanj sve do mrene i polako ustati kao što ste ga povucite prema gore kukove. Ova jednostavna rutina efikasno poboljšava rast teladi i zadnje lože i mase naslage.

10. Squats:

Čučnjevi efikasno izgraditi sve niže mišiće tijela, uključujući i zadnje lože. Pokušajte jednostavan čučnjeva na dnevnoj bazi za poboljšanje tetive.

Nadam se da je upoznao različite tetive koljena vježbe za žene. Možete vrlo dobro ih praksa za jače noge. Ostavite nam komentar ako ih ima.

load...