Ženska fitness

Top 10 snažnih vežbi za spaljivanje kalorija Brzo

Top 10 snažnih vežbi za spaljivanje kalorija Brzo

Snažan vježbe su ekstremni treninga koji ubrzavaju otkucaje srca i na kraju ostavi bez daha. Kao izraz sugerira, ove vežbe su prilično naporan i zahtijeva mnogo izdržljivosti i fizičkog napora. Iako to može izgledati prilično zadatak postići, posebno za one koji nisu baš u ostvarivanju, uzimajući u naviku, uključujući ove energične vježbe u svakodnevnom rutina može biti prilično korisno, jer oni pomažu izgorjeti više kalorija nego redovne vježbe, te su sjajan način da ostanu u dobroj formi i oblika.

10 najboljih Vigorous vježbe

1. Trčanje i jogging:

Osim gori puno kalorija, trčanje pomaže u izgradnji vašeg kardiovaskularnog kapaciteta, kao i povećanje nivoa izdržljivosti vaših mišića. Trčanje i trčanje su dva oblika snažan aerobne vježbe koje proizvode energiju kombiniranjem glukoze ili masti prisutne u vašem tijelu sa kiseonikom.

load...

2. Walking Uphill: 

Ako je vaš cilj je da se oblikuje te noge i ton te tele mišiće, morate dodati neke težine na svoj vježbe rutinu. Jedan od najboljih načina da sredi svoje noge je za hodanje. Dok hoda na redovnoj površini je samo po sebi dobra vežba, hodanje uzbrdo daje veće koristi i radi više na lista i butine, toniranje ih i dajući vam jači i spremniji noge.

3. Biciklizam:

Ovaj oblik vježbanja mogu uživati ​​ljudi svih uzrasta grupe i u bilo kojem okruženju ili okruženju. Najbolji deo ove vježbe je da možete odabrati da se to uradi na svježem vanjskoga zraka unutar svoje redovne teretani, ili čak u udobnosti svog doma. Biciklizam vrši manji pritisak na zglobove, ali tonove vaše udove, mišiće i leđa.

4. Pliometrijski vježbe:

Poznat i kao trening skok, pliometrijski vježba uključuje opuštanje i ugovaranje mišiće u brzoj sekvenci koji će vam pomoći povećati svoj snagu mišića. Ova vježba je također odličan način da se poboljša funkcionisanje vašeg nervnog sistema.

load...

5. Borilačke vještine:

Borilačkih vještina nije samo oblik vježbanja, to je oblik života koji vam daje više koristi nego samo fizičke kondicije. Prakticiranje borilačkih vještina inculcates osjećaj discipline i skromnosti u vašem životu, osim poboljšanja kardiovaskularnog zdravlja i toniranje mišića. A ne treba zaboraviti činjenicu da je veliki mehanizam samoodbrane kao dobro.

6. Zumba:

Zumba, moderni fitness režim koji uključuje brz ples na glazbu, je vjerojatno najzabavniji učiniti vježba u posljednje vrijeme. Ovo je posebno velika za one koji nisu spremni da u teretanu i traže da ostanu u formi dok je još da se uključe u neku vrstu treninga. Prakticiranje zumba sagorijeva mnogo kalorija i tonira vaše tijelo bez da se osjećate umorna.

7. Sport:

Sportova koji uključuju da pokrenete mnogo, kao što su tenis, košarku, hokej, nogomet, itd su odlični za izgradnju izdržljivosti. Takav sportski također pomoći u povećanju ravnoteže i koordinacije vašeg tela. Jedan sat igranja ove igre vam može pomoći da spali do 700 kalorija.

8. Plivanje brzo:

Plivanje je jedini oblik vježbanja koji uključuje cijelo tijelo vježba. Kada plivati ​​brzo, vaše srce radi brže nego što je uobičajeno za proizvodnju energije. To zauzvrat poboljšava kardiovaskularni sistem. Plivanje uključuje kretanje svim većim dijelove tijela, od vrata mišiće na oružje, iz vašeg stražnjice do nogu i stopala.

9. Preskakanje ili penjanje stepenicama:

Oba ova vježbe vam bolje zdravlje i fitness u vrlo kratkom vremenskom periodu. Preskakanje ili penjanje uz stepenice će staviti manje stresa na koljena ili stopala nego trčanje ili trčanje. Ove pomoći u izgradnji vaše niže snage tijelo, povećati izdržljivost i poboljšati čvrstoću kostiju kao dobro.

10. Heavy gardening:

Heavy vrtlarstvo Idealno bi bilo da uključuje više posla nego samo zalijevanje. Ovaj oblik vježbanja, koji će najvjerojatnije biti dio vašeg dnevnog rasporeda, može pomoći izgorjeti gotovo 600 kalorija na sat. Vrtlarstvo je klasični oblik treninga jer čini vam proći kroz tri vrste fizičkog napora: snagu, izdržljivost i proširenja.

load...