Ženska fitness

Šta je dubina skočila i koje su njene koristi?

Šta je dubina skočila i koje su njene koristi?

Da li ima za cilj dobiti atraktivnoj tijelo poput Kim Kardashian? Da li želite da ton i vijoriti svoj duge noge u tom kratkom cvjetnim haljinu ovog ljeta? Pa, ako ste u potrazi za savršen donji treninga tijelo, čitajući ova poruka može biti od pomoći!

A savršena vježba za naše potrebe treninga je ono što smo svi želju! Jeste li čuli za dubine skokova? Znaš li ti daju ogromne snage mišića i jake noge? Ako želite saznati više o Dubina skokova i njihove prednosti, čitajte dalje!

Koji su Dubina Jumps?

Dubina skokovi su oblik pliometrijskog vježbi, koje pomažu razviti moć u svojim mišićima. Sportaši praktikuju Box i dubinu skače da ojačaju svoje noge i poboljšaju svoj sprint učinak (1). Njih dvojica su relativno slični - obojica zahtijevaju korištenje kutiju, ali Box skokovi uključuju skakanje na kutiju dok Dubina skokova zahtijeva skakanja niz od jednog.

load...

Dakle, Dubina skokova obavlja popne na kutiju i skakanje kao što dodirnete tlo. Ove zvuče pravi lako, ali su neka vrsta "super trening". Dubina skokovi su samo napredne sportaše. To znači da ne možete početi raditi dubine skokova bez prethodnog treninga, kao što možete završiti ozbiljno oštećenje mišića nogu za život.

Mjere opreza:

Evo neka korisna informacija za vas prije nego što počnete dubina bavljenja skokovima:

1. Dubina skokova zahtijevaju posebnu pripremu i obuku u mrena vježbe, skakanje, sprinta, i preskakanje u periodu od nekoliko mjeseci.

2. Ako patite od mišića ili tetive umor, bol ili bol u nogama, koljena ili skočnog zgloba, treba da se uzdrži od dubine skokova.

Koraci za obavljanje Dubina Jump:

Kako to učiniti dubine skokova? Na prvi pogled, dubina skok izgleda kao atleta popne na kutiju i skakanje na visokom nivou. Ljepotu ovog pliometrijskog vježbe leži u svojoj jednostavnosti.

load...

1. Startnu poziciju dubine skoka zahtijeva da stojiš na vrhu Plyo kutije ili snažnu platformu, što je za 0,5 - 0.8m visoka. Možete povećati visinu platforme ako želite graditi svoju snagu i smanjiti ako želite da povećate brzinu.

2. Morate stajati sa stopalima u širini ramena.

3. Skaču s kutija sa jednom nogom, ali bi se osiguralo da prilikom sletanja obje noge pao na pod u isto vrijeme.

4. Koristi ruke da dodate brzinu crtajući ih prije gaženje sa Plyo kutiju i ljuljala ih snažno prema gore, kao noge pao na tlo.

5. Čim noge pao na pod, skok kao visok kao možete.

6. Važno je da sleti na loptice od stopala i ograničiti količinu vremena stopala su u kontaktu sa podom.

7. Korak nazad na Plyo kutija za narednu rundu.

Savjeti za dobijanje Dubina Jump Desno:

1. Da li toplo-up prije nego što dubina izvođenja skokova.

2. Držite leđa ravno u svakom trenutku.

3. Pogledajte ravno dok radite skoka.

Points To Remember:

1. Profesionalni sportisti obavljaju maksimalno četiri grupe od po deset skokova svake tokom treninga. Sportaši na obuci može obavljati najviše tri seta pet skokova svaki. Intervalu od za 10 - 15 minuta je potrebno između setova.

2. Ne bi trebalo uraditi Dubina trening skoka više od dva puta tjedno.

3. Dubina skače rad na centralni nervni sistem, tako da sportisti ne bi trebalo da obavljaju ove skokove neposredno prije takmičenja.

4. Obavite dubinu skok na površinu koja je ravna i nije klizav.

Prednosti dubine Jumps:

1. Dubine skok radi na eksplozivnu razvoj mišića butina (kvadriceps), zadnje lože, stražnjice (gluteus) i tele mišiće.

2. Pomaže sportaša povećali brzinu, agilnost, i doći.

3. Poboljšava čvrstoće tetiva, što čini mišićne kontrakcije jači.

Dakle, to su prednosti i mane dubine skokova! Počne sa njima danas, ali ostvaruju neki oprez previše! Ako ste pronašli ovaj članak zanimljiv i informativan, ostavite komentar ispod.

load...