Ženska fitness

18 neverovatnih prednosti Silva metode meditacije

18 neverovatnih prednosti Silva metode meditacije

Meditacija je jedan od načina da se postigne mir i veću svijest. Poznato je da se smanji stres, ojačati imunitet i poboljšati zdravlje. Postoje razne vrste meditacije, i Silva metoda je jedan popularni meditacije. U ovom članku, mi ćemo govoriti o načinu Silva meditacije.

Ovaj program pomoći samo je dizajnirao Jose Silva. Pruža učenja vođene tehnike slike za smanjenje negativnih razmišljanja "prespajanja" podsvesti. Poznato je da pomogne da iskoriste svoje potpune potencijale i postizanje ciljeva. U više od 129 zemalja, ova metoda se nudi na seminarima.

Ova metoda meditacije je poznato da se poboljša samog sebe sliku i promovirati pozitivno razmišljanje. A osjećaj lične dobrobit se postiže opuštanje i razvoj mozga.

load...

Koja je ideja Silva Meditacija?

Silva metoda je izgrađena na 3 principa i to su:

1. Alpha And Theta stanja uma

Ove države se odnose na moždanih talasa država. Kada je neko u alfa i theta stanje uma, to je ekvivalent za meditaciju, a osoba postaje sposoban da svoje tijelo u stanju provodni ozdravljenja. U ovom stanju, ćelije se zna da popravi sebe, stres se rasipa i imuni sistem je ojačana. Ovo stanje uma također pomaže da preboli negativne navike, kao što su pušenje, prekomjerna piće, itd osoba također će biti lakše da se prevaziđu negativne misli.

2. The Power of Healing Imagery

Vizualizacija kraju rezultata zarasta slika. Jednom kada je osoba u alfa ili theta stanje uma, lečenje slikama se može učiniti. Jedna stvar koju treba imati na umu je da se uradi vizualizacije u sadašnjosti. Osjećaj da želite da se materijalizuje, treba osjetiti u sadašnjosti, a ne mašta u budućnosti. Ako želite da prevaziđu bol, kažu u trbuhu području, od vas se traži da se osjećaju da nemaju nikakvu bol.

load...

3. DBE Thought procesa

DBE stoji za Desire, Vjerujte i očekuju. Silva metoda očekuje da prvo razvije duboku želju za cilj. To uključuje znajući tačno šta se želi. Sljedeći korak je da se veruje sa svim svojim srcem da je moguće da se postigne cilj. Nakon toga, ne bi trebalo biti potpuno očekivanje je cilj da se dogodi. Ovo se može primijeniti na male ciljeve, manjih zdravstvenih problema velikih ciljeva i teških pitanja. DBE se temelji na placebo efekat. To može izazvati samoozdravljenje ako pacijent smatra da on ili ona može ispraviti. Činjenica je da je stvarna lekova tretiraju protiv placebo provjeriti efikasnost rekao droge i da pokazuje moć placebo.

Prednosti Silva Method Meditacija:

Osnova Silva metoda uči ljude da slušaju svoje sopstveno telo i kontrolu koristeći svoje mišljenje. Vještina koje Silva metoda uči su:

 1. Duboke relaksacije i tijelo i um.
 2. Meditira odmah zatvorenim ili otvorenim očima.
 3. Cure za Insomnia ─ odlaska na spavanje u jednoj minuti.
 4. Kontrolu bola ─ Silva praktičari su u stanju ne smeta srednji bol, a može dobiti šupljine ispunjene ni primati kolonoskopija bez anestetika.
 5. Kontrola protok krvi, što dovodi do primitivne kontrola temperature - 'poslati topline' na ruke ili mjestima u tijelu. Na napredni nivo, to se također može koristiti za smanjenje protoka krvi do umjeren rezove.
 6. Self-dijagnoza mentalne i emocionalne izazove.
 7. Memorija ponavljanje prošlih događaja (korisno za pronalaženje pala ključeva i sl).
 8. Intuitivno razumijevanje podsvijesti strane sebe (korisno za prevazilaženje blokade).
 9. Intuitivno razumijevanje podsvijesti strane drugih.
 10. Brainstorming i formiranje ideja.
 11. Energija nivo kontrole.
 12. Self-dijagnoza fizičkih izazova.
 13. Povećanje healing stope u sebe kroz vizualizaciju i polaganje na ruku.
 14. Povećanje stope zarastanja u drugima.
 15. Povećanje stope zarastanja u drugima na daljinu.
 16. Gledanje na daljinu.
 17. Empatičke telepatija.
 18. Kao što možete vidjeti, Silva metoda meditacije ima brojne prednosti u rasponu od telepatiju opuštajuće vaš um i vaše tijelo. Jedan drugi značajne prednosti bavljenja Silva metoda meditacije kontroliše bol. Hronični bol je jedan od najčešće posmatra tegoba i kroz ovaj način, može se naučiti da se nosi sa boli. Govoreći o uobičajenih pritužbi, nesanica se leči sljedeći način Silva meditacije.

Imajte na umu da meditacija je jedan od najlakših načina da se postigne mir. Također zapamtite da težim emocionalnim okidač odgovor fizičke bolesti i učeći za upravljanje svoje emocije i osjećaje, možete kontrolirati način na funkcije organizma. Metode kao što Silva meditacije pomažu vam učiniti upravo to. Imajte na umu da su ove tehnike Silva meditacije nisu potpuni zamjena za medicinsku njegu. Budite oprezni dok vežbate.

Sada kada znate osnove o Silva metodu, javite nam ako ti probaj. Dijeliti svoje mišljenje komentarišući ispod.

load...