Ženska fitness

15 Minut Full Body treninga da tonirate svoje telo

15 Minut Full Body treninga da tonirate svoje telo

Da li želite fit tijelo da umre za? Ali, da li često brinu nemate dovoljno vremena da shvati? Sa našim užurbano rasporedi i beskrajni rad, teško da možemo naći vremena za intenzivnog vježbanja.

Ali šta ako bi ton cijelo tijelo za samo 15 minuta? Nevjerovatno, zar ne? Ali tu postoji treninga, koji pokriva četiri rutine za 15 minuta i može raditi cijele svoje telo! Isklesani ABS i vitkiji tijelo, samo radeći od 15 minuta dnevno! E sad, kako ti se to sviđa!

Želite znati više o 15 minuta full body treninga? Zatim pročitajte na!

1. Dumbbell Squat:

Iako je kreten čučanj ili jednostavno čučanj je najviše preferira opciju, postoje neke varijacije. Pomaže ton teladi, instantni, loža, Core i kvadriceps.

load...

Da biste obavili budaletina Squat:

 1. Lift par bučica i držati sa strane, sa zglobovima licem okrenutim od tijela.
 2. Spustite tijelo koliko god možete od čučali dole. Savij koljena i preuzeti poziciju sedi. Butine treba da bude paralelno sa zemljom. Pauziranje i vratiti se u početni položaj.
 3. Do 15 ponavljanja (oko 30 sekundi).

2. Nadzemni za novinare sa Leg Lift:

Potisak iznad glave radi svoj gornji dio tijela. Kombinirajući nogu lift sa njim, ostvarivanje cilja na ramenima, jezgro, grudi i bedra.

Za obavljanje Nadzemni za novinare sa Leg Lift:

 1. Podignite bučice ispred ramena. Zglobova treba ukazujući na stranama od tela.
 2. Stanje na lijevu nogu i podignite drugu nogu šest centimetara u stranu. Proširiti i iznad ruke.
 3. Spustite noge i ruke, držeći torzo ravno.
 4. Do 15 ponavljanja (oko 30 sekundi); Alternativna strane.

load...

3. Kosa Elbow Slavine:

Kosi lakat Slavine su predstavljena u filmovima kao ultimativni, a ponekad i samo vježba jedan potrebne da bi ubojiti. Međutim, lakat slavina je dio 15-ak minuta total body workout i posebno je efikasan zajedno sa ostalim vježbama. Lakat slavine meta oblikusi, ABS i donji dio leđa.

Za obavljanje Kosa Elbow Slavine:

 1. Sjesti na prostirku, sa koljena savijena i stopala na podu. Držite prstiju na trbuh, a laktove potisak u stranu.
 2. Početi kotrlja prema podu i rotirate gornji dio tijela u desno, lagano tapkajući je desni lakat na pod. Alternativna uz lakat na lijevu stranu.
 3. Pobrinite se možete uraditi 8 slavine svake strane. Odstoji pet čudno sekundi. Ponoviti.
 4. Da li 16 ponavljanja (oko 30 sekundi); 8 dodira na alternativne strane.

4. Naizmenična most:

Most naizmenično noga je odličan lijek za niže bol u leđima. To je dizajniran za jačanje donjeg dijela leđa mišića. Ona cilja na kukovima, gluteus, telad i noge.

Za obavljanje Naizmenična Leg Bridges:

 1. Lezite na leđa i držati nogu na hip-širine. Ne zaboravite kako bi koljena savijena.
 2. Puštajući ruke ostaju na svojim stranama, podignite kukove kao visok kao možete, vodeći računa da se ne nadnijeti leđa. Proširiti desnu nogu na 90-stupnjeva kut na pod. Držite poziciju za deset sekundi.
 3. Počinju da se spustite nogu i kukova. Alternativna strane i ponovite.
 4. Do 15 ponavljanja (jedna minuta); Alternativna strane

5. Četvoronožac:

U četvoronožac možda zvuči kao životinjske. Preskočimo igrama riječi i vidjeti kako će Vam pomoći da se monter brže. Je četvoronožac ciljeva grudi, leđa, jezgra i mišiće ruku.

Za obavljanje četvoronošca:

 1. Ovaj execise se najbolje vrši sa joga loptu. Vođenje lopte čvrsto na zemlji, leže preko njega balansirajući sa stomaka. Sada se u push-up položaj s nogama ramena widht odvojeno.
 2. Dobiti u push-up poziciju lijevu ruku i desnu nogu podiže, a desnu ruku i lijevo čvrste noge na zemlji.
 3. Spustite ruku i nogu i nastaviti na drugi push-up. Ovaj put prebaciti na desnu ruku i lijevu nogu, da se vrati na početnu poziciju. Držite za pet sekundi.
 4. Do 15 ponavljanja (jedna minuta); Alternativna strane.

Nadamo se da će 15-ak minuta full body treninga ima vi raring ići. Nemojte čekati; početi da radi danas sa ove jednostavne 15 minuta vježbe rutine. Također možete pogledati mnoge video snimke na vježbe. Kako vam se sviđa rutine vježbe? Da javite nam u komentarima ispod teksta!

load...