Ženska fitness

21 najbolja oprema za vežbu Ab možete da probate

21 najbolja oprema za vežbu Ab možete da probate

Da li želite ripped abs kao svoj omiljeni filmska zvijezda? I da li se pitam šta bi mogao biti najbolji način da ih se? ABS trend sada, i nije ni čudo većina nas želi da im mahati!

Koristeći odgovarajuću opremu je najbolji način za postizanje vrstu tijela koje želite. I ova poruka govori o vrhu mašine koje biste se lakše snašli te dobro zategnut ABS! Žele da ih provjeriti? Čitajte!

Ab Vježba OPREMA - Top 21:

1. Sit Up Klupe:

ABS klupa je najčešći i često koriste opremu za vežbanje ABS. To je dostupan u gotovo svim teretanama ili fitness centara klupi može se koristiti za razne vježbe. Oni su korisni za početnike ili napredne trenera. Klupa ab je također poznat kao podesivo sit-up za kavu, kao što možete podesiti (povećanje ili smanjenje) ugao klupe. Okomito dodaje više otpora i stoga je teže raditi. Isto tako, širi kut je lakše učiniti i više odgovara za početnike. Oni pomažu u jačanju mišiće.

load...
 1. Ležati s leđa na klupi.
 2. Postavite stopala pod jastučići stopala i držite ruke preko grudi, pogledajte u plafon i krize. Kada krcka gore, podignite ramena s klupe, osiguravajući da ne podići donji dio leđa sa klupe.
 3. Držite poziciju za 30 sekundi. Spustite se i vratiti se na početnu poziciju. Kontrolisani pokreti su ključ za jačanje core mišiće, kao što su trbušnim, bočni ABS, i oblikusi.

2. Abs Swing:

ABS Swing je jedan od onih mašina koje su stalno bili sporni u vezi. Da li radi ili je to samo još jedna vježba stroj koji treba otpisati? Bilo koja vrsta ABS fitness opreme, kada je u kombinaciji s vježbama sagorijevanje masti i pravilne ishrane će pokazati rezultate. ABS swing ima pivot sjedište sa ručkom na obje strane i ima za cilj da radi na donje i gornje polovice.

 1. Sedite na stolicu i osigurati noge sa trake na dnu.
 2. Fokusirajte se na donji ABS i ugovaranje ih kao što povucite koljena prema grudima. Držite poziciju za 10 sekundi, a zatim spustite noge. ABS swing radi gornji ABS, bočni oblikusi i jača svoj donji dio leđa.

3. Kapetan stolica:

The Captain stolica je vježba stroj s suspendovan naslonom i naslonima za ruke na obje strane. Slično kao pull-up bar, zaustavite svoju težinu na naslonima za ruke, s leđa čvrsto na naslon i noge od poda.

 1. Jednostavan trbušne vježbe koje možete izvoditi na Kapetanova stolica je da savij koljena zajedno i podići ih na nivo struka. Prilikom izvođenja vježbe, morate biti sigurni da ne kreću gornji deo tela i svesno ugovaranje svoj trbuh.
 2. Kao i pull-up bar, ovaj stroj radi svoj trbušnim, oblikusi, i karlice.

4. Foam Roller:

Pena Roller je svestran sprave za vježbanje za ABS. Iako je prvobitno koristili za ublažavanje mišića stezanje i napetost, on je adaptiran kao sredstvo snagu-treninga. Pjena za asfalt je ukupno-tijelo vježba alat koji pomaže u toniranje vaše ključne mišiće kao što su ruke, butine i stomak. Zbog svog oblika, ona se koristi za jačanje core mišiće i poboljšati balans. Za vaš trbuh, možete izvesti sljedeće vježbe pomoću pjene valjka.

load...
 1. Lezite na leđa i držati valjak ispod koljena.
 2. Drži ruke na vašoj strani i povucite koljena prema grudima.
 3. Držite poziciju za 10 sekundi i povratak. Završiti 10 ponavljanja. Ova kriza varijacija pomoću pjene valjak je na snazi ​​za učvršćivanje i razvijanje donji trbušni mišići.

5. Kettlebell:

Kettlebells su težine koje se koriste za obuku težinu. Sa ručkom na vrhu, oni izgledaju kao nešto između kreten i šut. Jedan Kettlebell vježba koja posebno cilja na vaše trbušne mišiće je Kettlebell Windmill.

 1. Stoji sa stopalima, osim, držite Kettlebell u lijevoj ruci.
 2. Podignite Kettlebell iznad glave i okrenite torzo prema desno.
 3. Angažuju mišići na lijevoj strani. Nakon 10 ponavljanja, prebacite strane. Ova specifična vježba uključuje ceo core, trbušnim i vaše oblikusi.

6. Ab Wheels:

Na prvi pogled, Abs Wheel izgleda kao prilično jednostavan stroj za rad. Međutim, tu je mnogo više nego što se na prvi pogled. Izgleda kao mali kreten na točkovima koje možete držati na svakoj strani.

 1. Za obavljanje vježbe, sići na ruke i koljena.
 2. Držite na ABS točka i spremno se proslijediti formira pravu liniju (podignite koljena sa poda i ugovor o aps.) Držite ovu poziciju za 30 sekundi. Pomoću ABS, (a ne leđa ili kukovima) saberi natrag na početnu poziciju. Izuzetno je efikasan u jačanju mišiće, gornjeg i donjeg abdomena, oblikusi, donjeg dijela leđa, ruke, ramena, struk, bedra i noge.

Kretanje točka ab radi na ABS i razvija donji dio leđa. Osim toga, točkovi su jednostavni za upotrebu i čuvanje i može se uzeti bilo gdje.

7. Povucite-Up / Chin-up barovi:

Jeste li znali da je jednostavan, može se koristiti za ton stomaka mišiće? Pomislili biste da koristi pull-up bar će se graditi samo gornji deo tela, ruku i leđa. Međutim, pull-up barova pružiti intenzivan rutina koji jača i gradi svoj donji, gornji i kosih mišića. Kada se koristi pull-up bar, jedan od najboljih trbušne vježbe je platforme na udarac.

 1. Držeći se za bar, podignite desnu nogu u ravnoj liniji, tako da je paralelno sa podom.
 2. Dok vi spustite desnu nogu, podignite istovremeno lijevu nogu. Tako je, oponašajući pokret makazasta a. Ova vježba radi donjem trbušnim, oblikusi, grudne i biceps.

8. Vježba / Stability Ball:

Iako stabilnosti Ball nije baš "mašina", to je jedan od najefikasnijih opreme koja tonira vaše stomak. Lopta stabilnost je ogroman i napuhavanje od gume, lopta koja se koristi za više svrhe, u rasponu od jačanje core mišića i povećanje ravnotežu poboljšati držanje, fizikalne terapije i rehabilitacije. Lopta treninga se može koristiti na mnogo načina da trenira cijelo tijelo i čine svakodnevno vježbanje ugodnije.

 1. Sjediti na loptu, kao što bi sjesti na stolicu, držeći noge ravno na podu. Ako nikada niste koristili stabilnost loptu prije, to će potrajati neko prakse, jer je teško održavati ravnotežu na lopti.
 2. Postavite ruke iza glave i spustite se unazad. Držite poziciju za 30 sekundi, a zatim se vratiti gore, ugovaranje mišiće. Lopta stabilnost će ojačati i razviti svoj ABS.

9. Bosu Balance Trener:

Baš kao i stabilnost loptom, Bosu Balance Trainer (ili Bosu Ball) liči na stabilnost loptu točno u pola i postavljen na platformu. Obje strane mogu se koristiti za obuku. Jedan od najčešćih i efikasan abs workout opreme na Bosu lopta je dasku.

 1. Postavite stranu loptu i pozicionirati se u dasku sa svojim laktovima na platformi i vaše tijelo uspravno.
 2. Suck u stomaku i držite jezgra čvrsto. Drži ovo načelo poziciju za 20 sekundi. U Bosu lopta čini vaš uobičajeni dasku veći izazov, jer vam je potrebno više raditi na održavanju ravnotežu, radeći svoj poprečnih trbušnih mišića, oblikusi, gluteus, kvadriceps i zadnju ložu.

10. Veslanje Machine:

Veslačkog Machine je dizajniran da kopira vanjski veslanje sa mehaničkim vesla na obje strane.

 1. Sjedi na klizna sjedala, korisnici moraju red i sa veslima. Otpor i brzina se može podesiti, čime rade svaki veliki grupa mišića u tijelu.
 2. Veslanje kretanje se sastoji od 4 poteza: ulov, disk, cilja i oporavak. Prilikom svake od tih poteza, radite noge, ramena, ruke, leđa mišića, gluteus, zadnju ložu i quadovima. Najbolji dio je da je osnovni se bavi širom poteza da je veslač obavlja.
 3. Povećati otpornost na osjetiti kontrakcije.

11. Pokretni Sit Up Mašine:

Najbolji tipovi uspravi klupe su podesivi ab klupe - u kojem možete podesiti kut odbora, čime se mijenjaju otpor prema vašim potrebama treninga. Osim toga sit ups, može se koristiti za širok spektar ab vježbe poput trbušnjaka, noga svijesti, obrte i tako dalje.

12. Ab Stolice:

Ab stolice su i udobne i sigurno za svakoga za korištenje. Njihova glavna prednost u odnosu na klupi je u tome što su strukturirane na način tako da se vrati zaštićen. Stolica ab stimuliše krize koristeći mehanizam za sklapanje. Evo, morate koristiti svoj abs da podigne noge kada ga koristite. Ovo kretanje dovodi do stimulacije donjeg mišića. To je dobro za početnike, jer ne treba postojeću jaka jezgra.

13. Ab jedriličara:

Jedan Ab jedrilica je dizajniran tako da ostvarivanje zadovoljstvo. Jedrilice imaju poseban dizajn koji prisiljava da stimuliše krize. Kompletan pokret je pod kontrolom stroj dok je trenirao sve mišiće. Takođe se fokusira na ramena i leđa. Kao ab jedrilice su veće mašine, možete ih koristiti za čitavu treninga tijelo.

14. Ab Rollers:

Ab valjci su odličan način da se stimuliše gornji mišiće tijela. Ab valjci su ključni za razvoj gornji dio svog trbušnih mišića. Najbolji prednost ovog alata je u tome što pruža podršku za vrat i pomaže izbjeći sojeva. To je dobar alat za žene koje rade osnovne vježbe, pogotovo ako su početnici.

15. Ab Slide:

Jedan Ab slajd je prilično jeftin kući fitness stroj koji pomaže dobili ravan stomak. Ona također pomaže u efikasno rade na cijelo tijelo. To je korisno za početnike i napredne trenere, a može se koristiti bilo gdje, zbog svojih malih dimenzija. Zbog stalnog otpora, što je valjak ab efikasno trenira stomak.

16. Otpor bendovi:

Otpor bend se može koristiti na mnogo načina za poboljšanje zajedničke jezgre vježbe poput trbušnjaka, trbušnjake i tako dalje. Ovaj alat pomaže jačanju mišića ab i podržava i masti proces spaljivanja trbuh. To možete učiniti efikasan treninga sa bendom, i kao otpor progresivno raste, poboljšava zdravlje, fleksibilnost i agilnost te osobe.

17. Ab Power kotača:

Moć točka Ab je moćan alat koji radi kroz cijelu jezgru. Oni su jeftini i pogodna za bilo koji nivo fitness. Power Wheel dolazi sa pedalom koji vam omogućava obavljanje više vrsta vježbi za rad na stomak sa gornje potezima tijela.

18. Power Tower Stanice:

Snaga kule su među najsloženije aparati kućna teretana koje vam omogućavaju da uradi mnoge dinamične vježbe tjelesne težine. Uz ovu vrstu rublja, vi ćete biti u mogućnosti da obavljaju sve tjelesne težine vježbe kao što su sklekovi, pull ups, ab vježbe i tako dalje.

19. Ab Carver:

AB Carver dolazi sa jedinstvenom tehnologijom koja pomaže u obavljanju efikasne trbušne treninga. Ona ima jaku oprugu, koja služi za obavljanje bolje. Ovo takođe podstiče obavljanje prijedlog precizno da efikasno radi svoj trbuh.

20. Ab Crunch Machine:

Je kriza mašina ab podržava vrat i daje puni opseg pokreta. Otpor može se postaviti i maksimalnu trbušne kontrakcije može se postići što je važno za efikasno core trening. To će Vam pomoći da efikasno ojačati cijeli stomak.

21. Bučicama:

Bučice su efikasna sredstva za obuku ab. Prvo se provesti vrijeme radili razne tjelesne težine core trening dok se ne dobije dovoljno snage. Zatim pokušajte vježbe ab. Postepeno povećavati količinu težine koju koristite.

Postoje mnogi strojevi dostupni danas da vam može pomoći da tonira vaše ABS. Kada dobijete jedan, izabrati mudro, jer treba da zadovolji vaše zahtjeve, neće biti preskup i mora biti jednostavan za skladištenje. Osim toga, trebalo bi vam pomoći u ostvarivanju i toniranje celo telo. Desno od rada vašeg ABS, trebalo bi pomoći u razvoju ramenima, oblikusi, gluteus i donji dio tijela. Uz odgovarajuću opremu morat ćete baciti masti radite kardio vježbe i jesti pravo dijeta da imaju vidljive i dobro definirane mišiće.

Da li znate za bilo koju drugu opremu za vježbanje ab koji pomaže jednom dobiti jaka i seksi ABS? Podijeliti s nama u komentarima ispod teksta!

load...