Ženska fitness

5 neverovatnih efekata vježbanja Jumping Jacks na vaše telo

5 neverovatnih efekata vježbanja Jumping Jacks na vaše telo

Sve najbolje treneri kunu u djelotvornost Jumping Jacks Vježba. Najvjerovatnije ste radili ovu vježbu jer ste bili 4 godina klinac. Jumping Jack vježba je jedan od najosnovnijih i temeljni vježbe gimnastika tamo. Ova vježba je jednostavna u praksi, ali u isto vrijeme nudi središnjica zdravstvene beneficije.

Prednosti Jumping Jacks Vježba:

Skakanje priključke vježba pruža mnoge prednosti da bi vaše tijelo u formi i dobro. Hajde da pogledamo te koristi:

1. Burn Kalorije:

Skakanje priključke Vam pružiti ukupne tjelesne aerobne vježbe. To je kardio pokret, koji zahtijeva visoku razinu energije i troši mnogo kalorija. Vaše tijelo dobiva zagrejao sa samo za 10 - 15 priključaka. Do 100 jumping jacks, a vi ćete spaliti mnogo kalorija.

load...

2. Warm-up:

Koja je vaša omiljena i najdoslednijih potez da se zagrije vaše tijelo prije bilo kakve kardio ili takav trening? Skakanje priključke, zar ne? Jumping jacks podići broj otkucaja srca i istovremeno opustiti udove. Kao vježba, može izgledati 'stara škola' za vas, ali to je i dalje favorit za zagrevanje vježba kod većine trenera širom svijeta.

3. Kardiovaskularne Prednosti:

Priključaka zadržati svoje srce zdravim i prisiliti pluća da diše u više kisika. To ide u korist vaše kardiovaskularni sistem i jača ga. Jacks je poznato da se poboljša nivo holesterola. Ova vježba je također učinkovito kontrolira visok krvni pritisak. Drugih hroničnih bolesti kao što su dijabetes može se spriječiti radi kardio vježbe poput skakanja priključke.

4. Get jače:

Jumping Jack je tijelo težine vježbe. To neće pojačati mišiće i povećati veličinu poput poteza snagu, ali to će ojačati mišiće. Njegov glavni efekti mogu se osjetiti u gluteus, teladi, bedra, leđa i ramena mišića. To pogađa sve glavne mišićne područje u tijelo i istovremeno isključuje masti sa integrisanim ukupne tjelesne kardio pokreta.

load...

5. Izdržljivost i uređaj:

Jumping Jacks koriste pro-sportista i vojne širom svijeta za izdržljivost i uređaj za obuku. Poboljšava našu izdržljivost kroz jačanje mišića i uvjetima naš kardiovaskularni sistem za bolje performanse i veću efikasnost.

Kako to učiniti Jumping Jacks:

Hajde da pratite korake učiniti Jumping Jack vježbe:

 1. Postolje s nogama hip-width apart, kičmu uspravno, ramena valjane natrag i abs čvrsto. Drži ruke na vašoj strani.
 2. Sada, savij koljena blago i skok u vis.
 3. Kao što ste skočiti, otvori široka noge.
 4. U isto vrijeme, podignite ruke iznad glave u sveobuhvatnim pokretom.
 5. Zemljište polako na terenu sa svojim nogama širok i ruke iznad glave.
 6. Sada, skočiti opet i dovesti svoje noge zajedno i spustite ruke dole u unazad pokretu.
 7. Zemljište u blagom čučanj i opet.

Varijacije:

Možete probati neke varijacije skakanja priključaka ako tražite nešto više izazov ili neku vrstu ozljede vas sprečava da radite svoj uobičajeni skakanje priključke.

1. Half-Jacks:

Ako imate bilo kakvih povreda rotatorne manžete, radi punom skakanje priključaka može pogoršati situaciju. Ali to ne znači da ste chuck svoj omiljeni kardio potez, jer pola priključaka su tu za spašavanje.

 • Pola priključaka se rade na sličan način kao i skakanje priključke. Jedina razlika je da u pola priključaka ne podigne ruke potpuno iznad glave. Ruke su ukinute samo do nivoa ramena za sprečavanje stresa na rotator lisice.
 • Pokret - skok i proširiti svoje noge. Istovremeno podignite ruke do nivoa ramena s laktovima savijena. Skočiti opet i doći u početni položaj.

2. Jumping Jacks s utezima:

Ako želite da se intenzivira svoj skakanje priključke i povećati izazov, a zatim uhvatite par bučice u ruke i učiniti priključke. Također se možete vezati gležnja težine težinu i zglob.

Savjeti Za Pratite pritom Jumping Jacks:

Pratite savete, koji se spominju u nastavku, kada ste počeli raditi jumping jacks vježbe:

 • Možete uzeti izazov malo poradite skokom viši u zrak i povećanjem brzine na kojoj radite svoj priključke.
 • Zemljište u čučanj položaj umjesto stoji odmah nakon što dovršite svoj rep. Ovo uklanja rizik od kretena iz zglobova i aktivira mišiće nogu bolje.
 • Uparite jumping jacks sa push-up i Iskorak dati svoje tijelo potpuno integrisan trening i brže izgubiti težinu.

Skakanje priključke nikada neće izaći iz mode, a sada znaš zašto! Dakle, držati skakanje svoj put do dobrog zdravlja!

Šta mislite o skakanja priključaka? Dali uživate u njima radiš? Dijeliti svoje mišljenje s nama u komentarima ispod teksta.

load...