Ženska fitness

29 najboljih vežbi za povećanje visine

29 najboljih vežbi za povećanje visine

Ko ne bi želeo da bude visok i lijepo? Pa, svi želimo da!

Visina igra važnu ulogu u povećanju persona pojedinca. Nema sumnje, ljudi su uvijek očajni da povećaju svoje visine na bilo koji mogući način. Danas veliki broj lijekova i akupresure tretmani su na raspolaganju koji tvrde visina dobitka. Ali, to su prilično skupi i da su povezani nuspojava. Osim toga, ne postoji 100% garanciju uspjeha za ove metode.

load...

Tako, na najbolji mogući način da se poveća visina je prirodno kombinirajući vježba rutinu s pravom dijetom. Pravilan vježba pomaže u toniranje i jačanje mišića, oslobađaju hormoni rasta koji su odgovorni za visinu dobiti. Pravilna ishrana čuva ovih hormona svježe i aktivno i pomaže u obnovi sebe.

Vježbe da dobije Visina

Iako je dobro poznata činjenica da vertikalna visina tijela određuje genetskim faktorima, može se čak i uticati na mjeri fizički faktori kao što su dijeta i vježbe. Uglavnom, rast zaustavlja nakon početka puberteta, kada je ploča rast dugih kostiju u našem tijelu se spajaju. Međutim, rast i dalje se nastavlja za neke ljude čak u dobi od 22 - 25 i tako, moguće je dodati nekoliko centimetara na visini čak i nakon ove faze od posezanja za ostvarivanje povećanja visine.

Ove vježbe treba da bude usvojena i redovno praktikuje od 2 - 3 puta tjedno za najbolje rezultate. Nad vršenjem treba izbjegavati jer može dovesti do povrede i da će ometati sposobnost oporavka tijela.

load...

1. Bar Hanging

Gravitacije negativno utiče na visinu kompresijom vaše kičme i zglobova, koji steže i stanjuje hrskavice, dajući vam kraći izgled. Visi na vertikalnoj bar je jednostavan način za borbu protiv ovog problema. Visi čini težina donjeg torzo Protegnimo kičme i smanjuje izvlačenje na pršljenova. Ovo rezultira u povećanju visine od 1 do 2 inča, ali ne odmah.

Horizontalni bar za ovo treba staviti na takav visini koja omogućava tijelu da produži sa prostora za kretanje. Ako vaše tijelo ne može u potpunosti proširiti, a zatim savijte koljena blago kako bi se slobodno visi. Osigurati da dok shvati bar, da su dlanovi okrenuti prema vani. Dok visi držite ruke, ramena i kukova kao opušteno moguće, tako da je težina efektivno dalje vuče tijelo. Za dodatne pogodnosti, možete pokušati nosio težine gležnja. Ovaj proces bi trebalo da traje 20 sekundi sa jaz između i treba ponoviti barem 3 puta. Ovo se može svakako može smatrati dobar izbor između visine povećanje vježbe u.

2. Kopnu Swim

Ova vježba je također poznat kao "alternativni udarac" i to u osnovi fokusira na donji dio leđa.

Započeti polaganjem ravno na stomak. Vaše tijelo treba u potpunosti produžiti. Postavite ruke ravno ispred vas sa svojim dlanovima okrenutim dolje prema podu. Zatim podignite lijevu ruku veća nego desnu ruku. Držeći noge ravno, podignite desnu nogu koliko od zemlje kao što možete u zrak. Ostanite u tom položaju najmanje 4 sekunde, a zatim ponovite postupak sa drugom nogom i druge strane. Trebalo bi da ima za cilj da zadrži poziciju za 20 sekundi. Dodavanje zglob i gležanj težine će biti više od koristi jer će ton vašeg donji dio leđa mišića i povećati otpor.

3. Pelvic Shift

Budući krajnje jednostavna, ova vježba pomaže istezanje vaše tijelo gore-dole od kičmu i kukove.

Možete početi sa ležeći na leđima. Postavite ramena i ruke čvrsto na podu. Sada savij koljena i izvući noge što bliže svojim stražnjice kao što možete. Arch leđa potisak karlicu prema gore. Ovaj stav treba držati za 20 do 30 sekundi. Ova vježba omogućava da se protežu više daje fleksibilnost na prednjoj kukovima.

4 Cobra Stretch

Ova yoga vježba ima za cilj da se protežu vaše kralježnice, što ga čini podatnom i fleksibilan. To je korisno za rast hrskavice između kralježaka, što uzrokuje povećanje u vertikalnom visine. Ležati na podu sa svojim licem prema dole i dlanovima na podu ispod ramena. Izvij kičme se vodeći bradu i da se formira povišenom ugla. Arch natrag što je više moguće. Najmanje 3 - 4 ponavljanja treba učiniti sa svakim ponavljanjem u trajanju od 5 do 30 sekundi.

5. Super Cobra Stretch

Početi tako što ruke okomito na pod i kičme lučne (slično do kraja položaj kobre potezu). Sada savijanje kukova, dovesti vaše tijelo do formira obrnuti V položaj. Pri tome, uvuci bradu protiv svoje grudi, a zatim se vratite u prvobitni položaj. Svakom ponavljanju bi trebalo da traje 10 do 20 sekundi.

6. Hopping sa jednom nogom

Budući da je jedan od najjednostavnijih vježbi ikada, to se može učiniti bilo gdje, u toku bilo kakve aktivnosti poput gledanja televizije, igranje u parku ili dok radi bilo koji drugi posao. Sjesti na lijevu nogu osam puta sa svojim rukama pokazujući prema nebu, a zatim sjesti na desnu nogu na isti način. Ovo odskakanje aktivnost je korisno za razvoj mozga, jačanje noge i generacije hormona rasta.

7. Pilates Roll Over

Ovaj odličan trening pomaže istezanje kičme i omogućava dodatnu dužinu na svoj gornji dio tijela. Takođe se proteže i produljuje kralježaka od vrata.

Početi sa ležeći na leđima sa rukama uz vaše strane i dlanovima okrenutim nadole. Držeći noge zajedno, proširiti ih ravno do plafona i saviti ih unazad čineći ih da dodiruju pod. Dodirivanje poda na ovaj način mogu pojaviti teško u početku, ali s praksom da će lakše. Što više protežu sebe, to više vaše kičme produljuje.

8. Forward Spine Stretch

Uspravi se na strunjači sa svojim nogama ispred. Noge treba proširiti o širini ramena i noge treba fleksiji. Udahnite i proširiti ruke u ispred vas. Pri tome, savijati naprijed i pokušati dodirnuti vrhove prstima.

Ako možete dodirnuti prste savjeti, onda možete pokušati proteže još više držati kičmu fleksiji do maksimuma. Ovo može izgledati teško u početku, ali se pozicija može se postići kroz redovna praksa.

9. Mačka Stretch

Također poznat kao indijski Dandwat, ova vježba ima za cilj da se otvori kičme i ojačati ramena, grudi, palme i natrag. To u osnovi se proteže vaše zadnje lože, dok stavljajući naglasak na stomak. To je korisno za cirkulaciju krvi.

Stavite ruke i koljena na podu s rukama zaključana. Udahnite dok ćete saviti kičmu dole i izdahnite dok dovođenje kičme se u lučni položaj i glavu. Kičma na toj poziciji treba izvi. Držite ramena visok i laktovima pravo. Vaš karlične kosti treba da dodiruju pod. Svakom ponavljanju bi trebalo da traje od 3 do 8 sekundi.

10. Bow Down

Stoji uspravno sa rukama smješteni na kukove. Boravak u ovoj poziciji, savijati naprijed koliko je to moguće, vodeći sa glavom. Uvijek imajte na umu da ne savijete koljena i držati bradu van grudi. Svaki ponavljanja treba trajati 4 do 8 sekundi.

11. Forward Bend

Ovo je dobro poznata i široko slijede vježbe za povećanje visine. Stajati ravno sa svojim nogama široko. Produžite ruke uspravno, sagnuti napred i dotaknu pod rukama, bez savijanja koljena. Zatim se vratite u prvobitni položaj.

12. Spot Jump

Držite noge u neposrednoj blizini i stati na pete. Sada, početi skakanje rukom ravno u zrak za najmanje 2 minute.

13. Ruke na glavi Bow Down

Postolje sa svojim rukama smješteni zajedno iza vrata i zavoja naprijed koliko je to moguće. Ponesite bradu na grudi, ali ne saviti kolena. Svakom ponavljanju treba uraditi za 4 do 8 sekundi.

14. Stalna Vertikalna Stretch

Da bi se to ove vježbe, stoji na prstima nogama postavljen osim i podignite vaše tijelo na njih. Ovo pomaže u toniranje tele mišiće previše.

15. Super Stretch

Postolje sa svojim rukama smješteni zajedno iza vrata i nagnite glavu prema gore i natrag koliko god je to moguće. Svaka ponavljanja treba trajati u trajanju od 5 do 15 sekunde.

16. Wall Stretch

Ustati protiv zida i pokušati doći do svoje ruke kao visok kao moguće. Pri tome, možete dobiti na vaš prstima. Kičme treba imati ravno uza zid što je više moguće. Svakom ponavljanju ovdje treba da se radi za 4 do 6 sekundi. Ovom potezu je malo teže nego što izgleda jer ti kičma drži ravno uza zid.

17. Straight noge

Leže na trbuhu s rukama iza glave i podići jedan od noge što je više moguće. Sada, ponovite postupak sa drugom nogom kao dobro. Držite noge ravno dok istezanja. Svaka takva ponavljanja treba trajati od 3 do 5 sekundi.

18. Dva Straight noge

Leže lice sa svojom dlanove dolje i sa strane grudi. Pokušajte da podigne obje noge zajedno kao visok kao moguće, a da vam noge ravno zajedno u isto vrijeme. Svakom ponavljanju bi trebalo da traje 3 sekunde.

19. Downhill

Postolje sa zajedno ruke i ruke iza vas. Sagni se u struku, koliko god je to moguće i polako swing ruke što je moguće iza vas. Svaki ponavljanja treba trajati 4 do 6 sekundi.

20. Tabela

Sjesti na pod držeći nogu ravno. Torzo treba biti apsolutno pravo. Sada, stavite dlanove na pod pored dupe i ugurati bradu protiv svoje grudi. Nakon što je učinio, donijeti glavu koliko god je to moguće. Pri tome, treba podići vaše tijelo tako da kolena bend dok ruke ostati ravno. Torzo i gornji noge trebaju biti ravne i horizontalne na pod, a ruke i niže nogu treba biti okomito na pod. Na taj način, vi zauzimaju oblik stola. To je prilično teško istezanje i trebate pokušati učiniti najbolje što možete, čak i ako to ne mogu savršeno. Svakom ponavljanju treba uraditi za 8 do 20 sekundi.

21. Inverzija Tabela

Da bi se to ove vježbe, visi naglavačke iz "inverzija stola" teretana opreme. Ovo jača torzo.

22. Plank

Lezi dole, držeći koljena savijena i stopala ravno na podu što bliže dupe moguće. Nakon što je učinio, zgrabite vaše gležnjeva i zadržati ih. Sada, podignite kukove i savije kičmu, čime podizanjem ABS prema plafonu. Pokušajte da podignete ABS kao visok kao moguće, a zatim se vrati u svoj prvobitni položaj. Ako imate poteškoća u održavanju na zglobove, držite ruke u stranu i koristiti ih da gura sebe. Svaka takva ponavljanja treba trajati 3 do 10 sekundi. Ovom potezu može činiti teško u početku, ali sa redovnom praksom, moći ćete to učiniti na pravi način.

23. Gležanj težine

Ova vježba je prvenstveno za cilj da se poveća dužinu donjeg dijela tijela, jer se fokusira na istezanje hrskavice između koljena. Zbog produženog istezanja, hrskavice biva izdužena i povećanje mase. Stoga, dužina donji povećava tijelo.

Sedi na visokoj stolici i kravatu zglob težine zatvaračem da dodate težine na svoj gležanj. Možete početi sa malim težinama i postupno povećati težine kao što ide dalje. Dozvolite da se noge da se protežu niz zbog pritiska težine. Nakon završetka ovog postupka, uklonite težine i dozvoliti da vam se noge da se opuste nogama noge blago Od 5 do 10 puta, a zatim energično 5 do 10 puta. Ovo savija svoj hrskavice koljena i omogućava mu da raste u dužinu.

24. Alternativna Leg Kick

Ova vježba je slična plivanje, osim činjenice da se ne radi u bazenu. To u osnovi se fokusira na donji dio leđa, jača je i čini čvrsto, tako da možete stajati visok.

Možete početi sa ležeći na trbuhu na ravnu i čvrstu podlogu. Protežu vaše tijelo do maksimuma. Odmarajući bradu na podu, ispružite ruke ispred svog lica sa dlanovima okrenutim prema dolje. Ovo bi trebalo da bude početni položaj. Sada podignite desnu ruku nekoliko centimetara od poda i podignite lijevu nogu poda istovremeno bez savijanja koljena, gore, koliko god možeš. Održavanje ovom položaju nekoliko sekundi, a onda se na početnu poziciju. Ponovite ovaj proces sa lijeve ruke i desne noge. Ova vježba pomaže u toniranje donji dio leđa i sprečava slouching. A zategnut natrag može ostati uspravan i učiniti da se pojavljuju viši.

25. Leg Kick

To je zapravo potez iz Tae Kwon Do. Ovo je odbrambeni potez, ali pomaže u visini povećanja. Da biste to učinili, stoje na zemlji sa stopala postavljena odvojeno. Zatim balling se tvoja energija, izbaciti bez pomeranja butine.

26. Plivanje

Plivanje za nekoliko sati za najmanje 5 dana u tjednu smatra se izuzetno korisno za povećanje vaše visine. Biti puno ostvarivanje tijelo, plivanje je najintenzivniji oblik vježbanja obavlja u vodi. To vam omogućuje da koristite svoje noge, tijelo i ruke u potpunosti i na taj način, razvija snagu mišića. Prsno je najbolji stil plivanja povećati svoju visinu. Stoga, ako želite da povećate svoju visinu, poželjno je da nauče i praksa plivanje.

27. Rope Preskakanje

Osim vježbe gore navedenih, Rope preskakanje nije ništa manje važna od vježbi kada je u pitanju faktor rasta, koja je usko vezana za visinu.

28. Sprints

Sprintevi također pomoći u visini dobitka. Ove vježbe će vam sigurno pomoći u povećanju svoju visinu. Ali ključ uspjeha leži u redovno i konstantno radi njih. Osim toga, intenzitet i trajanje ovih vježbi treba postepeno povećavati, a vježbe treba kombinovati sa uravnotežene prehrane za najbolje rezultate.

29. Košarka

Košarka je jedan od sportova koji vrši sve mišiće i pomaže u rastu. Integriše skakanje, koji pomaže u rastu mišića povećavajući napetost mišića. Ona također pomaže u povećanju fokus i dotok krvi u različite dijelove tijela.

Ove vježbe istezanja za povećanje visine, ako radi redovno, postepeno će se povećavati svoju visinu. Uz pravilnu ishranu, i dobra ishrana, ove vježbe će pojačati imunitet i olakšati rast tijela. Imajte na umu da započne bilo koji oblik vježbanja tek nakon konsultacija ljekar da potvrdi da li su pogodne za vas ili ne.

Molimo vas da udio sa svojim prijateljima, a mi bi da čujem tvoje mišljenje o ovom članku.

load...