Ženska fitness

4 najbolje akupresurne tačke za bolji pregled očiju

4 najbolje akupresurne tačke za bolji pregled očiju

Da li se često osjećaju oči uzimajući zategnuti? I da li to učiniti ako se osjećate morate ići za naočale ili prolaze neki tretman? Svi znamo da naše oči su prozori na vanjskim svijetom. Često smo ih zanemariti i pate od zamagljen vid, bolovi u očima i bezbroj drugih problema vezanih očiju.

Ali onda, tu je jednostavna tehnika koja može učiniti vaše oči ponovo zdrav! To je akupresura tehnika govorimo. Želite znati više? Da pročitate ovaj članak!

Akupresura - kratak:

Akupresura je drevna terapija koja se koristi za liječenje i izliječiti razne bolesti. Akupresura je tvrdio da je drevna nauka koja se vrti oko meridijana kroz koje energija teče kada je u pitanju protiv barijera ili kada energija bazena na neke bodove. Kada takva opstrukcija dogodi, ove tačke osjećati bolno i dovesti do raznih bolesti. Smatra se da akupresura pomaže u ljuštenja dalje barijeru ili su reorganizacijom akumulirana energija. Naravno, akupresura se često koristi za liječenje očnih problema kao što su kratkovidost ili kratkovidost, katarakta, dalekovidost, hipermetropija, boja sljepilo, astigmatizam, katarakta, ambliopije i voli.

load...

Najbolje akupresurnih tačaka za oči:

Prema drevnoj kineskoj, oko priključen na raznim dijelovima tijela kao što su jetra, vrat i prste. Dok koristite igle se smatra korisnije (akupunktura), upotreba prstiju za masiranje ili Shiatsu (Japanski za 'pritisak prstom') je također efikasna i može se praktikuje lakše.

1. Masiranje oko očiju:

Postoji nekoliko akupresurnih tačaka oko očiju koje možete masirati za razne beneficije.

 1. Prvo, počnite sa unutrašnje ivice - to je akupresura trenutku nalazi samo u susjedstvu nosa.
 2. Sa svojim srednji prst, masirajte trenutku koristite sa malim kružnim pokretima.
 3. Stalno radili za tri minute. Još jedna akupresura tačka se nalazi na istoj horizontalnoj liniji na vanjskom rubu oka, u blizini hramova. Možete masirati ovom trenutku na isti način.
 4. Narednih akupresura tačka se nalazi odmah ispod centra oka. Konačni akupresura Poenta je prisutan u obrva, vertikalno iznad prethodne tačke.

Masiranje ove svaki dan će smanjiti bilo koju bol u oku, kao i poboljšati vid. Tvoje oči su vrlo osjetljive, pa se potrudite da ne primjenjuju pritisak na oči dok masira.

load...

2. Masiranje oko nosnice:

Jeste li znali da postoje akupresurne tačke čak oko nosnice? Da, i masirajući ih mogu vam dati ogromno olakšanje od zvocanja glavobolje, a može poboljšati svoju viziju na duge staze.

 1. Stavi kažiprst na obje strane nosnice i polako masirati. Ova simulacija pomaže u smanjenju upale sinusa bol, glavobolje, i zapušen nos. Ona također pomaže jasnu viziju.
 2. Kad god to učinili, stavili blag pritisak na nozdrve; ne gurati tako jako da morate disati kroz usta.
 3. Ponovite ovaj masaža dnevno za pet minuta.

3. Masiranje nosa:

Most nosa sadrži i akupresura tačke.

 1. Koristeći obje ruke, masaža s obje strane mosta nosa.
 2. Pobrinite se da vaši prsti ne savijaju dok se masira. Učinite to za pet minuta da se smanji crvenilo ili pritisak na oči.
 3. Sada nastaviti do centra T-zonu svoje čela, između dva obrve. Ovo je još jedan akupresura stvar. Masažom se poboljšava vid i ublažava stres.

4. Masiranje prstiju i nogu-Savjeti:

Jeste li svjesni akupresurnih tačaka za oči u rukama ili nogu? Drevne kineske vjerovali da postoji veza između naših očiju i prstiju i pete-tipova.

 1. Za masažu prstima, ponesite ruke na vrhovima i lagano ih utrljati zajedno.
 2. Masirala prste, držite svaki od njih između kažiprsta i palca i masaža pojedinačno.
 3. To povećava cirkulaciju krvi po celom telu i jača vid.

Akupresura Terapija širom svijeta:

Širom svijeta, akupresura je sve popularniji jer ljudi traže alternativne medicine i holistički pristup zdravlju. Na primjer, u istraživanje grupe naučnika, utvrđeno je da aurikularne akupresura je alternativa i dodatni tretman za poboljšanje vidne oštrine kod pacijenata sa glaukomom (1). Američka vlada istražuje korištenje akupresure da pomogne veteranima oporavi od posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSP) (2). Možete čak postati akupresure praktičar podvrgavanjem akreditovane kurseve i dobiti licencu. Na primjer, web stranica treninga australijska vlada daje diplomu Acupressure naravno (3).

Ovo su najbolji akupresurnih tačaka za oči. Vježbajte ih danas i reći zbogom do problema oko! Također, recite nam kako ste se osjećali u ovaj post. Tu je i komentar okvir ispod!

load...