Ženska fitness

9 neverovatne prednosti Capoeira treninga za jačanje tela

9 neverovatne prednosti Capoeira treninga za jačanje tela

A zdravo telo je od suštinskog značaja za uživanje i živjeti svoj život punim plućima. Mnogi od nas pratite redovno vježba rutina. Međutim, redovne vježbe se mogu pojaviti monotono i dosadno nakon nekog vremena. Ne brini! Postoji mnogo 'zabave' rutine koje nude rezultati napornih treninga. Capoeira je jedna takva fizička aktivnost koja čini zdravim i istovremeno se pojavljuje zanimljiv. Dvostruko whammy!

Šta je Capoeira?

Je Capoeira je borilačka vještina? Da, Capoeira je oblik borilačkih vještina i duguje svoje poreklo i Afrike i Brazila. Nastala je od afričkih robova u Brazilu oko 1500 AD. To je hibrid borilačke vještine i ples koji nudi ogromne prednosti za tijelo. Pomaže u toniranje i jačanje kvadricepsa, guzu i zadnju ložu u vršenju rutine kao ples. Capoeira uključuje puno Cartwheels, vrti i nogama, sve se izvode kao ples sekvence.

Kako izvršiti Capoeira?

Capoeira obavlja uključuje akrobacije, glazbe i plesa u samoodbrani poteze. Postoji nekoliko mjesta koje vode grupna nastava za učenje i vježbanje Capoeira. Početnici ne moraju biti uplašeni znanja potrebna za obavljanje Capoeira fitness rutinu. Opremu vježba je, generalno, labave hlače i dobro opremljen T-shirt. Capoeira se izvodi vršeći sa nekom vrstom muziku u pozadini.

load...

Prednosti Capoeira vježbi:

Postoje ogromne prednosti redovno obavljanje Capoeira. Ova vježba rutina nije samo dobro za vaše tijelo, ali i za svoju ličnost i socijalne grooming. A redovnom praksom Capoeira ima sljedeće prednosti:

1. Snaga:

Rutina ostvarivanje Capoeira zahtijevaju puno kretanja gornjeg dijela tijela, kao što se kreće na rukama tokom dubile na glavi, predstavlja, peciva, itd Ovi pokreti uključuju privlačan jedan jezgra i ABS, što rezultira u fantastičnoj gornjem snagu tijela.

2. Fleksibilnost:

Naporan rutine promoviše fleksibilnost u tijelu, gotovo u rangu s Yoga. Čak i ako niste stručnjak za Capoeira, i dalje ćete osjetiti povećanje fleksibilnosti tijela.

load...

3. Stamina:

Za razliku od mnogih drugih sportova, Capoeira se bavi mišićnih grupa u jedinstven način. Sve rutine zahtijevaju puno energije da koordinira sa grupom. Svi ovi faktori, pored ponavljaju pokrete, da Capoeira intenzivne kardio vježbe. To povećava mišićni i kardio vaskularne izdržljivost organizma i pruža više izdržljivosti.

4. Koordinacija:

Capoeira je jedinstven na način da su svi pokreti prate kao ples rutinu. Svi pokreti su dobro koordinirani i da se krećete graciozno i ​​glatko između različitih stilova Capoeira. To čini tijelo više koordiniran i uvodi osjećaj za ritam kao dobro.

5. Brzina:

Glavna suština obavljanja Capoeira je da uradi sve pokrete glatko u vrlo kratkom vremenu. Kao tehnika borilačkih vještina, to će učiniti svoje vrijeme odziva bolje i tijelo agilnije odgovoriti natrag na poteze drugih ljudi.

6. Balans:

Capoeira uči tijelo za kontrolu instant i složene pokrete i biti uravnotežen, dok to radi.

7. Stress Reduction:

Obavljanje tečnost pokreta na zvučnu podlogu opušta tijelo i um u potpunosti. Možete u potpunosti osjetiti nalet endorfin post sjednice.

8. Povjerenje:

Capoeira je veoma redak oblik vježbanja. Dakle, radi Capoeira rutine će vam više samopouzdanja kao osobu.

9. Self Expression:

Kao da je ples aspekt u Capoeira, postaje odličan oblik samoizražavanja.

Riječ oprez:

Capoeira zahtijeva puno tečnosti i intenzivne pokrete. Početnici ne treba naglasiti sebe i prisiliti svoje tijelo da odmah prilagoditi. Redovna praksa će prenose snagu i fleksibilnost potrebna. Osim toga, izbjeći nošenje vrlo labave odeću dok vježbanje Capoeira. Trebalo bi da se redovne mjere opreza kao i bilo koji drugi oblik vježbanja.

Capoeira je zabavna, ali efikasan način da se zdravije tijelo. Pronađite Capoeira instruktor i plesati svoj put do montera tijelo danas!

Jeste li svjesni Capoeira vježbi? Da li se bave Capoeira? Podijeliti s nama u komentarima ispod teksta.

load...