Ženska fitness

4 neverovatne prednosti Tuck Jumps treninga na vašem telu

4 neverovatne prednosti Tuck Jumps treninga na vašem telu

Želim da skoči započeti masnoće da stane putovanje? Tuck skok je onaj ubica potez koji će vam pomoći da prolio one tvrdoglav kilograma kao lud!

Tuck Jumps, također poznat kao koljena Tuck Skače i koljena do grudi Skače, su jedan od posrednika-napredne pliometrijski vježbe. To je dinamičan moć potez koji koristi brz i moćan pokreta za poboljšanje agilnosti i moć. Ova vježba se koriste sportisti i gimnastičari kao trening bušilice da poboljšaju svoj učinak na terenu.

Najbolja stvar u vezi stomaka skače je da su kalorija-ubice. Potrebno je da ih praktikuju da ih pravilno savladati. Ali, samo zato što nisu u stanju da skoči kolena na grudi ne znači da vi ne gori kalorija. Dokle god ste dajući mu svoj, ti se stvarno ubija to debelo.

load...

Kako to učiniti Tuck Skače?

Kao što je već spomenuto, to će potrajati neko vrijeme da savladate ovaj potez. Ali ako ostaneš postojan, siguran sam da ćete uskoro predavati drugima!

Početni položaj:

 1. Počnite sa stopalima o širini ramena i ruke na vašoj strani.
 2. Držite kičmu uspravno i ABS čvrsto.
 3. Roll ramena leđa i sisati pupka u.

Pokret:

 1. Lezite u četvrt čučanj.
 2. Gurati kukove leđa i nagne naprijed, ali drži leđa ravno.
 3. Stavite sve svoje snage i skoče pritiskom na tlo dole.
 4. Kao što skočite u zrak kao visok kao možete, pokušajte dovesti kolena na grudi i zgrabi ih sa svojim rukama.

Slijetanja:

 1. Kada dođete dole, zemljište tiho tako da ne postane stresan za koleno zglobove.
 2. Zemljište na sredine stopala, a zatim se kotrlja natrag na svojim petama bez kreten.
 3. Ne zaključavajte kolena kada dođete dole.
 4. Pokušajte da gura kukove dolje i natrag kao što ste sletjeti konzumirati utjecaj. Također, biti spreman da ponovo skočiti.

Savjeti Za Pratite pritom Tuck Skače:

Pratite dolje navedenih savjeta kako učiniti Tuck skok vježbe pravilno:

 • Koristite svoje ruke za povećanje zamah kada skočiti.
 • Ne radi stomaka skoči na grubu betonsku površinu kao što se povredite. Da li ovaj potez na glatku, ravnu površinu. Osigurati da imate odgovarajuće prostor za skok na visokom nivou.
 • Ne radi stomaka skokova više od dva puta tjedno, jer može utjecati na zglobovima kolena loše.
 • Nikada ne tuck skokovima bez pravilno zagrijavanje tijela. Pratite vježba sa dobrim proteže.
 • Držite skokova progresivno. Push sa svim svojim snage svaki put, ali nemojte previše gurati. Sve je u redu, ako ne možete skočiti vrlo visoka. Ovo je napredna potez, tako da će doći sa praksom. Dakle, ako prvi put, možete podići samo kolena na kukove, pokušajte ih podići veći sljedeći put. Pokušajte da dodirnete kolena sledeći put. Neka bude progresivan.
 • Čučanj skokovi su odličan način da se pripremi za stomaka skokova. Ovaj potez također pomaže u poboljšanju vaše skokova i pomaže vam da skok veći. Lezite u čučanj i skoče kao visok kao možete.
 • Ako želite da se intenzivira svoj skokova još više, to možete učiniti kutiju skokova. Postavite kutiju ispred vas. Kada čučne do skoči, gurati vaše tijelo prema gore, kao i naprijed i skok na kutiju. To daje vaše tijelo za cilj da skok.

Prednosti Tuck Skače:

Tuck skokovima nude razne pogodnosti na tijelo poboljšanjem agilnosti i moć. Te prednosti su:

load...
 1. Tuck skokovima rad na ukupno integriranim tijelo. Oni čine veliku visokog intenziteta interval trening (HIIT) potez jer izgorjeti kalorija u manje vremena.
 2. Pošto ste se skače visoko, ovaj potez također postaje tjelesne težine vježbe za jačanje i ton vašeg donjeg dijela tijela.
 3. To je fantastičan plijen dizalo potez. Zaista je na snazi ​​za gubljenje tvrdoglav trbuhu masti i oblikovanje te kukove.
 4. Ona također ima kardiovaskularne koristi.

Tuck skok je zabavna i efikasan potez, koji će vas najvjerojatnije podsjetiti svog bezbrižnog dana djetinjstva kada ništa nervozan bio super zabava za vas. Tako skočiti visok i ponudu zbogom neželjene masti.

Da li Tuck skokova naći svoje mjesto u treninga režim? Koje koristi jesi li primetio? Podijeliti s nama u komentarima ispod teksta.

load...