Ženska fitness

4 neverovatne prednosti Duck Walk vježbe

4 neverovatne prednosti Duck Walk vježbe

Jeste li ikada čuli za patke hoda vježbe kada je u pitanju jačanje mišića? To je snaga vežba da cilja na mišiće stražnjice i bedara. Iako nisu česti, oni su prilično efikasne baš kao i Iskorak i čučnjeve. Sa fokusom na bedrima i gluteus, ova vježba firmi ih povećanjem mišićne mase. Pa šta čekaš? Spremite se i hoda kao patka!

Kako to učiniti Duck Walk Vježba?

Za početak s patke hoda vježbe, možete pratiti ove jednostavne korake:

  1. Stoje čvrsto na poziciji sa stopalima postavljene na udaljenosti kuk. Također drži leđa ravno i ABS potpuno zategnuti gore. Izbjegavajte slouching jer je neophodno da ne bi bilo povreda na ovim prostorima.
  1. Sada prenijeti cijelu svoju težinu na noge i spustite tijelo kao da ste u vezi da sjedi. Zaustaviti kada kolena formiraju ugao od 90 stepeni. To će ih sprečavaju bilo vjerovatnim naprezanja.
  1. Ispružite ruke na vanjskoj strani. Međutim, ako vam je teško za održavanje ravnoteže u ovom položaju, možete kopča ruke čvrsto na prednjoj strani. To će vam pomoći da to patka lako šetnje bez gubitka ravnoteže. Ovo je čučanj položaj.
  1. Sada dolazi teži dio čitavog bušilica. Od vas se traži da se krene naprijed držeći ovu poziciju firme. Uzmite nekoliko koraka naprijed, a zatim se vratiti na početnu točku. Tokom ove vježbe, radije naginju napred na štrajk pravu ravnotežu i koncentrirati svoju težinu na stopalima.
  1. Potrebno najmanje 12 koraka naprijed sa svakom nogom i držati na stiskanje nogu i gluteusa mišiće dok hodate.
  1. Postepeno povećavati pješačka udaljenost i količinu vremena za ovu vježbu. Također, između svakog seta, napravite pauzu od 1 minute do zadržite dah.

Savjeti za Duck Walk Vježba:

U vršenju patka šetnje vježbu, morate uzeti nekoliko stvari u obzir. Oni su kako slijedi:

load...

Izazivaj donji dio tijela što je moguće za bolje rezultate. Ne vozite se dalje koristi ruke. Iako se smanjuje nivo pojas, već i smanjuje njegovu djelotvornost.

Ako ste početnik, možete uzeti više povišenom položaju od tla. Možete čučne niže kada se povećava nivo fleksibilnosti i vi biste se navikli na to.

Ova vježba može uzrokovati neke probleme koljena. Stoga, nikada ne bi trebalo učiniti ako patite od bilo kojeg pitanja u vezi koljena.

Da biste poboljšali svoje kompleksnosti, možete pokušati patka šetnje vježbu sa otpor bend na zglobove ili nose težak prsluk.

Uvijek pokušati učiniti ove vježbe na ravnu površinu, bilo unutar ili izvan vašeg doma.

Prednosti Duck Walk Vježba:

Ako mislite da patka hoda je sve o naporne bušilica, onda ste u pravu. To nije baš tako. Od poznatog gitarista Chuck Berry, drugim savremenim rock bendova, patka šetnje u velikoj mjeri priznata od strane ljudi. Ova teška vježba također ima mnogo prednosti priključen na njega. Ovdje su neke prednosti Duck hoda vježbe:

load...

1. Potiče gležanj Snaga:

To jača mišiće zglob. Duck hoda posebno vrši pritisak na zglobove gležnja. Ona gradi vezivno tkivo oko tih spojeva, što ih čini jači.

2. Povećava Stamina:

Dokazano je da se poveća izdržljivost i imunitet. Smanjenjem zdravstvenih problema i lekovita ožiljak tkiva u tele mišića, patka hoda drži vas aktivan i ide za cijeli dan. Savijanje i kreće nikada neće izgledati tako lako opet!

3. Povećava fleksibilnost Your Body:

Ovo je vježba koja nosi naglasak na poboljšanje fleksibilnosti vaših mišića. To pojačava kretanje kukova i smanjuje bol u leđima. Možete naučiti na štrajk savršenu ravnotežu i razvijaju spretnost s ovim režimom.

4. Koristan tokom trudnoće:

Za trudnice, to je odličan vježbe. Jačanjem mišića butine, to pomaže da se smanji bol i naprezanje prilikom porođaja.

Ma kako smiješno može izgledati, patka hoda vježba je svakako korisno za vas. Bilo da ste u potrazi naprijed da se smanji masti ili izazvati mišićne mase, to uvijek ide dug put u dajući vam ono što je obećao. Da verujem u to, obavljanje ove kardio i primijetiti razliku. Također, podijeliti svoje iskustvo u sekciji za komentare s nama!

load...