Ženska fitness

Najbolji kettlebell vježbe i njihove prednosti - naš top 10

Najbolji kettlebell vježbe i njihove prednosti - naš top 10

Kettlebell više nije jedini motiv tijelo graditelj, ali je sada dio redovnog režima nečije vježba. Razlog zbog kojeg Kettlebell se smatra dobra opcija je da se formira težište i omogućava vam da izbalansira svoje telo. To je od velike koristi kada je u pitanju formiranje jezgre i snage mišića.

Nekoliko prednosti ovog hardcore Kettlebell vježbe su:

  • Ona pomaže u izgradnji jake izdržljivosti snage.
  • On razvija dobro mišiće i jača svoju osnovnu snagu i stabilnost.
  • Možete poboljšati ravnotežu tijela i biti fleksibilniji.

Kettlebell vježbe

1. Dva Handed Kettlebell swing:

Je Kettlebell swing je jedna od vježbi početničkom nivou koji se uglavnom fokusira na kuk, bedra, ruke i noge. Za početak čekanje na svoj Kettlebell i stoji uspravno s nogama široko u pravcu kukova. Jednom postavljen, okrenite Kettlebell i zatim postavite između obje noge unazad. Malo savij koljena kao što je potrebno da iza sebe i pustite da se vrati natrag svoj prvobitni položaj. Izvedite ovaj 10 puta na dan da biste oslobodili pritiska na kukove i bedra.

load...

2. Jednom rukom Kettlebell Swing:

Sve što trebate učiniti je držati na kukovima, podignite druge strane sa Kettlebell i saviti kao što zamahnem između nogu. Ne zaboravite da se ne kretenu kao što obavite to ne bi bilo unutrašnje povrede.

3. Dva Arm Kettlebell Row:

Dvije ruke Kettlebell red daje ramena prijeko potrebne mišićne snage i izdržljivosti kroz trening. Vi samo morati saviti naprijed držeći Kettlebell, uz kukove potisnuti i grudi se sagnuo u redu za kolena. Jednom kada dostigne poziciju, morate povući Kettlebell prema grudi sa laktove savijanja prema vani. Ova vježba vam daje priliku da se fokusira na ruke i ramena i oblikuje grudi.

4. Kettlebell Slika 8:

Kettlebell Slika 8 je vrsta izometrijski čučanj gdje prolaze na Kettlebell formiranju figura 8 oko nogu za 3 sekunde, a zatim preokrenuti cijeli postupak. Ovaj trening pomaže vam razviti jak ABS i čvršće ruke.

load...

5. Kettlebell High Povucite:

Fokusirajući se na rame, ruke, stražnjica i zadnja loža je Kettlebell visok pull, gdje držite Kettlebell nizak u redovima za karlicu i povucite ga kao kolotura. Početnici početi ovo sa dve ruke, ali je efikasniji kada učiniti jednom rukom kao fokus je više.

6. Kettlebell Front Squat:

Čučnjevi su poznati po tome da se razvije oko pušaka, u obliku bedara i kukova. Ali, kad ste gotovi sa Kettlebell pritisak je dvostruko. Na Kettlebell prednji čučanj te treba držati Kettlebell s jedne strane i balansiranje vaše tjelesne težine držeći svoj druge strane ravno, čučanj dolje i gore. Da li ove vježbe sa ponavljanjem od 10 do vidjeti rezultate.

7. Kettlebell Lunge Press:

Čajnik zvono iskorak za novinare je sve o tome da svoj Iskorak malo više pod pritiskom. Držite Kettlebell visoko u zrak, izvedite Iskorak na svaku nogu 10 puta kako biste vidjeli rezultate u dobrom ritmu.

8. Kettlebell Ruski twist:

U Kettlebell Ruski obrt je samo dodao težine nosite za oblikovanje i jačanje ABS mišiće. Sve što je potrebno da uradite je da legne na leđa i držite Kettlebell iznad želuca. Podignite vaše tijelo gore i okrenite prema desno zajedno sa Kettlebell, bez puštajući da dodiruju pod. Iznos od ponavljanja radite će vam pomoći da ih oblikuju brže.

9. Kettlebell Windmill:

Je Kettlebell vjetrenjača je vježba u kojoj ste tukli težinu Kettlebell sa svojim tjelesne težine (djeluje anti-gravitacije). Samo se drži sa svojim Kettlebell jednom rukom i gura druge strane da dodirne suprotnoj strani pete. U međuvremenu, pokušajte podizanjem ruke drži Kettlebell visoko iznad tla.

10. Kettlebell Slingshot:

Je Kettlebell Slingshot je sve o rotirajući Kettlebell oko tijela. Sa rukama u skladu sa svojim nivo grudi, morate baca na Kettlebell unazad jednom rukom i zgrabi ga sa druge strane, da ga povući ispred. Ovim se završava svoj gornji dio tijela vježba režim za samo 10 ponavljanja.

Nadam se da ćete probati ove Kettlebells vježbe. Molim vas, ostavite nam komentar na javite nam kako ti je pomoglo!

Slika izvor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

load...