Zdravlje i wellness

Top 10 joge predstavlja poboljšanje memorije

Top 10 joge predstavlja poboljšanje memorije

Gubitak pamćenja može biti zastrašujuće. Živjeti s tim svakodnevnim može spustiti svoj nivo samopouzdanja. U embarassment zaboravljanja važnih datuma, slab sećanje nezaboravne događaje i svakodnevne zaturila stvari mogu dobiti depresivno. U takvim situacijama, želiš super moći će vam pomoći da se prevaziđu i ovdje su 10 joga poza koje su upravo to.

Memorija Poboljšanje Joga poza

  1. Bakasana (Crane Pose)
  2. Padmasanu (Lotus Pose)
  3. Padahastasana (Stalna Naprijed Bend)
  4. Sarvangasana (ramena Stand Pose)
  5. Halasana (Plough Pose)
  6. Pašimotanasana (Sjedeći Forward Bend)
  7. Tadasana (Tree Stand Pose)
  8. Sukasana
  9. Vađrasana
  10. Reclining Hero Pose

1. Bakasana (Crane Pose)

Prednosti: Bakasana daje osjećaj ravnoteže, poboljšava koncentraciju i koordinaciju.

Postupak: Sedite u čučećem položaju na podu. Držite udaljenost ruku je između oba koljena i držite stopala ravno na zemlji. Uzmi svoje dlanove između koljena i stavite ih čvrsto na zemlji, a da vam koljena i laktove na istom nivou. Sada, savij torzo naprijed, podignite noge i uravnotežiti cijelo tijelo sa dlanovima. Držite glavu ravno i gledati naprijed.

load...

Da biste znati više o ovoj pozi, provjerite Bakasana.

2. Padmasana (Lotus Pose)

Prednosti: Padmasana opušta um i smanjuje napetost mišića.

Postupak: Sjedi na podu s nogama ispruženim i kičmu uspravno. Savijte desno koljeno i stavite ga na levoj butini. Isključivo na desnom nogom, treba da se suoči gore i pete bliže trbuhu. Ponovite isti postupak sa drugom nogom. Sada, stavite ruke na koljena u mudra položaj. Držite glavu ravno i disati lagano.

load...

Da biste znati više o ovoj pozi, provjerite Padmasana.

3. Padahastasana (Stalna Naprijed Bend)

Prednosti: Padahastasana okrepljuje vaš nervni sistem i povećava dotok krvi u mozak.

Procedura: Stand ravno s nogama zajedno. Podignite ruke ravno iznad glave. Ruke treba da dodiruje uši. Sagnuti na kukovima i posegnuti za noge. Torzo i glavu treba okrenuti i grli butine i ruke postavljen na obe strane noge.

Da biste saznali više o ovoj pozi, provjerite Padahastasana.

4. Sarvangasana (ramena Stand Pose)

Prednosti: sarvangasana leči nesanicu, ublažava hipertenziju i umiruje glavobolje.

Postupak: Lezite na leđa držeći noge zajedno. Podignite noge pod uglom od 90 stepeni. Pritisnite ruke na pod, savijte laktove, držite struka ruke i podignite ih uzimaju noge viši što ravnoj liniji. Držite ramena ravno.

Da biste znati više o ovoj pozi, provjerite sarvangasana.

5. Halasana (Plug Pose)

Prednosti: Halasana smiruje vaš nervni sistem, smanjuje stres i umor.

Postupak: Lezite na leđa i držati ruke na obje strane vašeg tijela sa dlanovima okrenutim nadole. Podignite noge pod uglom od 90 stepeni. Zatim podrška kukova sa svojim rukama, podignite ih na zemlju. Uzmite noge iznad glave pod uglom od 180 stepeni, što prste dodiruju pod. Pokušati zadržati leđa okomito na pod. Vratite ruke u početni položaj.

Da biste znati više o ovoj pozi, provjerite Halasana.

6. Pašimotanasana (Sjedeći Forward Bend)

Prednosti: pašimotanasana leči glavobolju i povećava koncentraciju.

Postupak: Sedite sa svojim nogama ispružena naprijed. Podignite ruke uspravno, s rukama dodiruje uši. Bend naprijed u kukovima sa stomaka i grudi grli butine i glavu na koljena. Prstima treba dirati prstima, a možete držati ruke malo savijene u laktovima.

Da biste znati više o ovoj pozi, provjerite pašimotanasana.

7. Tadasana (Tree Stand Pose)

Procedura: Stand na podu ravno position.Stretch ruke u zrak i da ih down.Fold lijevu nogu iz koljena i postavite ga na unutrašnju stranu svoje pravo thigh.Look ravno. Pridruži dlanove zajedno u molitvi položaj i stavite ih pred vašim chest.Close oči i opustite se.

8. Sukasana

Prednosti: Ovo je najbolji asana da se opustite svoj um, tijelo i dušu.

Postupak: Sjedi na podu sa svojim raširenih nogu ravno ispred you.Bend vašeg lijevog koljena i saviti ga na takav način da je jedini od lijevu nogu se nalazi na unutrašnjoj strani vašeg desnog bedra. Savijte desno koljeno na takav način da je jedini od desno stopalo se nalazi na vanjskoj strani leve tele muscle.Place ruke na koljena. Ne protegnuti body.Keep leđa ravno, zatvorite oči i opustite se.

9. Vađrasana

Postupak: kleknu na floor.Your koljenima, palca i zglobova treba da bude paralelno jedni druge i treba da dodiruje ground.Place dlanove na knees.Keep vaše kralježnice ravno. Pogledajte u prednjem pravcu, zatvorite oči. Opustite se.

10. Reclining Hero Pose

Postupak: Postavite tijelo u vađrasana pose (pogledajte pozu gore navedene).sa blagi kreten, pokušajte da savijte tijelo prema nazad dok glavu dodirne ground.Keep ruke na podu na udobnoj udaljenosti od tijela, dlanovi up.Rest glavu na obje strane tijela ili samo držati u centru. Zatvori oci.

Nemojte pokušati vježbanje ove savjete i tehnike kod kuće i vidjeti divno razliku iza sebe ostavlja na um, tijelo i dušu. Happy Practicing!

load...