Zdravlje i wellness

Kako to učiniti Virasana i kakve su njegove koristi

Kako to učiniti Virasana i kakve su njegove koristi

Sanskrit: वीरासन; Vira - Hero, Asana - Pose; Proglašen - veer-AHS-Anna

Virasana je sanskrit riječ koja se prevodi u Hero Pose. Konvencionalnih junak je vrsta koja se bori za svijet. On štiti i čuva svoje. I dalje sedi samo jednom je osvojio svog neprijatelja. Joga junak je trebalo da prevaziđe svoju / svoje unutrašnje previranja. Ova asana čini upravo to.

Sve što vam treba da znate o Virasana

 1. Ono što bi trebali znati prije Uradi Asana
 2. Kako da se uradi Virasana
 3. Mjere opreza i kontraindikacije
 4. Početnički Savjet
 5. Advanced Pose Izmjena
 6. Prednosti Hero Pose
 7. Science Behind The Virasana
 8. Pripremni Poses
 9. Pratite-Up Poses

Ono što bi trebali znati prije Uradi Asana

Ovo asana je meditativni položaj, tako da je najbolje, ako se bave ovim pozi ujutro. Ali, ti to možeš u večernjim satima kao dobro.

load...

Nije obavezno da se ova asana mora biti učinjeno na prazan želudac. Ali, ako ste prethodne ili slijedeće to sa joga asane, najbolje je da imate svoje obroke najmanje četiri do šest sati prije nego što ovo radite asane. Također, pobrinite se da vaša crijeva su čisti.

Nivo: osnovni stil: Hatha Yoga Trajanje: 30 do 60 sekundi Ponavljanje: Nema Rasteze: Koljena, bedra, gležnjeva jača: Lukovi stopala

Kako da se uradi Virasana

 1. Kleče na podu. Pobrinite se da vaša koljena su postavljene direktno ispod kukova. Neka vaše ruke počivaju na kolena.
 1. Donijeti kolena bliže jedno drugom, tako da se jaz između stopala automatski širi. To bi trebalo biti šire od širine kukova.
 1. Zatim čvrsto pritisnite vrhove stopala na podu.
 1. Pažljivo spustite kukove, tako da je vaša nađete sjedi na prostirci. Roll teladi dalje. Osigurati kukove u pravu između pete.
 1. Morate biti sigurni da dok se u pozu, ne osjećaju oštar, uvijanje senzacije u koljena.
 1. Neka prstima ukazuju spolja i nazad. Svoj unutarnji članaka mora se povući u za zaštitu koljena.
 1. Povući u pupak. Produžite trtičnu kost iz krune glavu na pod.
 1. Držite poziciju za oko 30 sekundi. Pustiti. Jednom kada se ugodno u ovoj pozi, mogli ste ga koristiti kao meditativni položaj.

load...

Mjere opreza i kontraindikacije

To su nekoliko mjesta, oprez morate imati na umu prije nego što ovo radite asane.

 1. Izbjegavajte ove asane ako imate problema sa srcem.
 1. Ako imate glavobolju, leže na učvrstiti kada se bave ovim asana.
 1. Izbjegavajte ove asane ako imate povrede kolena, osim ako se to praktikuje pod nadzorom ovlašćenog instruktor joge.

Početnički Savjet

Kao početnik, možda vam je teško balansirati pritisak vrha stopala na podu. Vidjet ćete da unutrašnji dio vrhova stopala pritisnite teže nego vanjskih dijelova. Da biste to izbegli, gurnite bazu dlanove uz vanjske rubove stopala kao što polako gurnite malo prstiju svakog stopala na podu.

Advanced Pose Izmjena

Da se produbi pozu, progutaju koljena sa svojim dlanovima, i da ruke ravno. Sada, povucite koljena. Pobrinite se da vaša ramena su čvrsto protiv leđa. Podignite gornji dio svog grudne kosti, i neka vam brada padne na grudima. Uvjerite se da je vratu nije zategnuti. Držite poza za oko 20 sekundi. Zatim podignite koljena i podignite glave svoje neutralnu poziciju, ali i dalje drži lift u grudnu kost.

Prednosti Hero Pose

Ovo su neke sjajne prednosti Virasana.

 1. To daje članke, bedra i koljena dobar istezanje.
 1. Lukova stopala postaju jaka.
 1. Ova asana ponaša kao probavni koji ne samo da poboljšava proces, ali i ublažava gasa.
 1. To pomaže da se ublaži simptome menopauze.
 1. Pomaže rasteretiti i smanjiti oticanje nogu preko drugog tromjesečja trudnoće.
 1. To poboljšava cirkulaciju krvi u nogama i ublažava umorne noge.
 1. To pomaže da se poboljša položaj.
 1. Pomaže izliječiti visoki krvni tlak, astma, i ravna stopala.

Science Behind The Virasana

Možda će vam biti zbunjujući da većina jogiji gube osjećaj ekspanzivnosti kada se praktikuje Virasana. Iako je ovaj asana izgleda nevjerojatno jednostavna, zahtijeva butine, gležnjevi, i hip fleksora da budu fleksibilni. Ona također zahtijeva kolena da imaju duboko puta. Budući da se ne koriste za sjedi na podu, tu je ogroman pritisak na vrhovima stopala. Također ćete osjetiti donji torzo oblog i butine naprezanja. Naći ćete vrlo malo ljudi sjede veselo u Virasana, osim, naravno, oni su veterani.

Ali, drži se! U Virasana prednosti su zapanjujuće. To daje noge dobar istezanje, i pomaže vam u jednostavnim svakodnevnim aktivnostima kao što su trčanje, hodanje, i biciklizam. To daje snagu lukova stopala. Vaš kvadriceps su izdužena, a vaš krsne kosti je proširen. To je dobro, jer kada sjedite u stolici cijeli dan, sakruma često zagušena. Ova asana također pomaže pravilnu probavu.

Kada preuzme Virasana, svoj stav uliva osjećaj prostora i miran, što čini ovu predstavljaju idealan za meditaciju. Možete postati svjesni svog mentalnog stanja bez da se previše u prilogu. Stav liči na snažnu vojno sposobni i stabilna uma ratnik.

Pripremni Poses

Baddha Koṇāsana Bālāsana

Pratite-Up Poses

Padmasanu Bakasana

Sada kada znate kako da Virasana predstavljaju, šta čekaš? Ovo je lijepa asana koji vam pomaže da zađe duboko u sebi, tako da možete shvatiti vašeg bića i postali jači i više svjesni sebe i svijet oko sebe.

load...