Zdravlje i wellness

10 efikasnih kućnih lijekova za nizak krvni pritisak

10 efikasnih kućnih lijekova za nizak krvni pritisak

Ako imate čini vrtoglavice, ili se često osjećaju kao da lebde nekoliko centimetara iznad tla, to je put kada vidite liječnika da bi se isključila hipotenzija, poznatiji kao nizak krvni pritisak.

Nizak krvni pritisak smanjuje protok pumpanja krvi iz srca. Iz tog razloga, patnje pacijenta iz nizak krvni pritisak je podložna bolesti koje utiču na arterije i drugih organa, kao što su bubrezi, pluća i mozga, što može dovesti do trajnog ili privremenog oštećenja.

Nizak krvni pritisak može napredovati u hroničnu bolest koja uzrokuje smanjenu pritisak krvi teče kroz arterije, od srca. Nizak krvni pritisak je dijagnosticiran samo ako postoji demonstracija simptoma u načinu života pacijenta. Međutim, teško snizio krvni tlak može izgladnjivati ​​mozga i drugih organa kisika, što može dovesti pacijenta da se u šok.

load...

Najčešći uzroci niskog krvnog pritiska su:

  • Trudnoća
  • Lijekovi za visoki BP
  • Proljev ili dehidracije
  • Infekcije

Važno je da shvatite simptomi nizak krvni pritisak i ne brkati to samo umor i umor.

Simptomi nizak krvni pritisak su:

  • Ošamućenost
  • Vrtoglavica
  • Padati u nesvijest na položaj
  • Gubitak apetita

U ovom članku ćete pročitati prvih deset najboljih domaćih pravnih sredstava za liječenje niskog krvnog pritiska. Usvojiti ove jednostavne pravne lijekove, zajedno sa svojim lijekove za srećniji srce.

Početna lekovi za nizak krvni pritisak

1. Soaked Grožđice:

Grožđice su bogate hranjive tvari koje će vam pomoći vratiti vaš krvni pritisak u normalu. Jedući nekoliko grožđicama svaki dan, možete donijeti svoj krvni pritisak vratiti u normalu. Soak šest do deset grožđice u vodu i ostaviti preko noći. Sljedećeg jutra, jesti grožđice na prazan želudac, a zatim hladnom čašu vode za pranje ga. Ne troši hranu ili piti tečnosti u narednih sat vremena da se osjećaju potpuni efekat ovog lijeka.

load...

2. Basil i meda:

Bosiljak je biljka koja je bogata hranjive tvari koje mogu pomoći da se povrati snizio krvni pritisak vašeg tela. Prva oprati oko petnaest ubrao bosiljak, a zatim smrviti ih protiv sito za izdvajanje soka. Dodajte kašiku meda sok od krila bosiljak i dobro miješati. Konzumiraju ovu mješavinu najmanje dva puta dnevno kako bi vaše nizak krvni pritisak na normalnom nivou.

3. Stay Hidratisani:

Pijte litara vode. Vaše tijelo zahtijeva velike količine vode za vaše organe da funkcionira kako treba. U nekim slučajevima, nizak krvni pritisak može biti izazvan pregrijavanja ili dehidracije. Ako lako dehidrira, budite sigurni da ostanu hidrirani kada se radi na otvorenom po ispijajući na tečnosti tokom dana. Niske BP je praćeno simptomima, kao što su teške umor; Dakle, ako radite na otvorenom, uzeti nekoliko pauza i odmor u hladu često.

4. Elevate položaja glave dok spavate:

Plop se one mekane jastuke i spavati kao kralj! Postavite krevet tako da vam glava je povišen dok spava. To možete učiniti uz pomoć cigle ili običajem što krevet za tu svrhu. Spavajući u nagiba, možete pomoći vašem srce pumpa krv, stoga stabilizirajući krvni pritisak dok spava.

5. Pumpa Vaša stopala i članci:

Stojeći ili sjedeći dole naglo može utjecati na krvni pritisak. Preporučuje se da sjedite ili uspon oprezno ako ste dijagnosticiran sa niskim krvnim pritiskom. Također se možete pumpa noge na pod nekoliko puta ranije ustajanje, koji će pomoći regulisanje krvnog pritiska. Naučiti nekoliko jednostavnih vježbi i učiniti ih marljivo da držiš BP pod kontrolom!

6. Jedite vlakna:

Namirnice koje su bogate vlaknima treba konzumirati za kontrolu šećera u krvi i nivo holesterola u organizmu. Jedite hranu poput šargarepe i grašak, kao i voće poput banane i žitarica koje su bogate saharoza i vlakana. Ne samo da su ove zdrave namirnice koje će nahraniti vaše tijelo i poboljšati svoj imunitet, ali će regulirati hormone u tijelu i držite BP na normalnoj brojke!

7. Povećanje Vaš natrija i potrošnje soli:

Natrija u hrani je jedan od glavnih faktora za visok krvni pritisak kod odraslih i djece. Ako su dijagnosticirana sa niskim krvnim pritiskom, međutim, možete umjereno povećati natrija i unos soli. Namirnice koje se pakuju ili podgrejanom su bogati natrijum, ali i holesterol i konzervansa. To je dobra ideja pitati svog doktora koji namirnice bogate su natrij, tako da možete inkorporirati ove u vašoj ishrani. Povećanje unosa soli može biti nezdrava ako ne pate od niskog krvnog pritiska, pa budite sigurni da bi se postavila dijagnoza i konsultovati sa lekarom pre nego što administriranje ovaj lijek.

Također možete uzeti u obzir uključuju malo bibera začiniti hranu. Pepper je još jedan prirodni lek za nizak krvni pritisak sa svojim začin stalak koji pomaže svoj nivo BP!

8. Bademi i mlijeko:

Bademi i mlijeko je još jedan poznati domaći lijek za nizak krvni pritisak. Jednostavno munch šaku badema svakog jutra na prazan želudac. Alternativno, samljeti 5 do 6 badema i dobro miješati sa pola čaše mlake obranog mlijeka ili nemasnog mlijeka. Pijuckati čašu ovog badema oduševljenje kada imate vrtoglavicu ili slabost zbog manjih krvni pritisak.

9. Black Coffee:

Kafa ne budi samo ti, ali vaš dnevni kup također može smanjiti simptome do kojih može doći zbog niskog krvnog pritiska. Piti jak crnu kafu dva puta dnevno za vraćanje krvni pritisak na normalu brojke. Međutim, ako patite od dijabetesa ili povišenog holesterola, preporučuje se da kafu uz smanjenu količinu šećera za zdravlje.

10. Alkohola sok od cikle:

Cikla se smatra dobar dom lijek za nizak krvni pritisak. Popiti čašu soka od cvekle, a vi ćete momentalno doživjeti olakšanje od simptoma snizio krvni pritisak. Pijte dvije čaše svježeg sok od cikle dnevno da pomogne u borbi protiv efekata snizio krvni pritisak.

Tako što samo nekoliko jednostavnih promjene u ishrani i načinu života, možete živjeti duže sa jačim srca. Nikad nije prerano razmišljati o zdravlju svog srca!

load...