Zdravlje i wellness

5 vrućih joge za brzo mršavljenje

5 vrućih joge za brzo mršavljenje

A zdrava i zategnuta tijela je booster samopouzdanje. Ako stalno brineš dobija na težini, to je vrijeme da uradi nešto po tom pitanju. Skrivanje te ljubavne ručke, nosi široku odjeću, i pribjegavaju bezumnog dijeta nisu izlaz. Umjesto toga, slijedite pouzdan i funkcionalna metoda kao što su joga i pokušajte 5 hot yoga pozama navedeni ovdje za brzo mršavljenje.

Ono što je Hot Yoga?

Hot yoga je yoga prakticira u grijani sobi. Topline i vlage vam omogućiti da zadržite osporava Hatha Yoga predstavlja bolje, gurajući vas da tone duboko u pozama. Zbog povišene temperature, vaš znojenje tijela obilno, crvenilo od toksina u tom procesu.

Hot yoga je relativno nov koncept popularizirao Bikram Choudhury. Kako je popularnost joge širenja širom svijeta, to je samo smisla za Choudhary da ponovi temperatura Indije u hladnijim područjima gdje je to naučio. Da li hot yoga pomoći da izgubite težinu? Da vidimo.

load...

Hot Yoga Za Mršavljenje - kako to Pomoć

Hot Yoga uključuje vježbanje 26 Hatha Joga asane na potezu na temperaturi od 4oo C za 90 minuta. After Effects vruće joge su veliki - to vam daje zadovoljstvo dobar trening i ublažava stres izgrađen u organizmu. Kao rezultat toga, imaju tendenciju da se vratimo na to redovno, očekujući isti zadovoljavajući osjećaj dobar trening. Ponovljeno Hot Yoga sjednice sljedeće joga asane učinit će vaše tijelo gipko i mršav. Provjerite ih.

Težina Smanjenje Hot Yoga Poses

  1. Utkatasana (Stolica Pose)
  2. Ardha Matsyendrasana (polovina Spinal Twist Pose)
  3. Halasana (Plough Pose)
  4. Sethu Bandhasana (Bridge Pose)
  5. Adho Mukha Svanasana (dolje Facing Dog)

1. Utkatasana (Stolica Pose)

Prednosti: Predsjedavajući Pose proteže kukove, grudi, i kičme. To tonovi noge i mišiće koljena, butina, i gležnja. Ova asana balansira tijelo i radi najbolje da se smanji težinu u zadnjicu.

load...

Kako uraditi

Stoji uspravno sa stopalima ruku dužine apart. Stretch ruke naprijed, s dlanovima okrenutim prema dolje. Laktove i koljena moraju biti ravni. E sad, zamislite da ste u vezi da sjedi na stolici. Savij koljena i gurnite karlicu dole. Pobrinite se da ne savijate kolena izvan svoje noge. Držite pozu za 30 do 60 sekundi.

Znati više o pozi, kliknite ovdje: Utkatasana

2. Ardha Matsyendrasana (polovina Spinal Twist Pose)

Prednosti: Ova poza tonove vaše spinalne živce i proteže i komprimira mišiće vašeg tijela. To poboljšava probavu i povećava količinu kisika ulazi u pluća.

Kako uraditi

Sjesti sa svojim nogama ispružena. Držite leđa ravno i noge zajedno. Savijte lijevo nogu i stavite ga u blizini vanjskog desnog kuka. Sada, savijte desnu nogu, uzmi ga preko lijevu nogu i stavite je pored lijevog koljena. Twist torzo s desne i tražiti preko desnog ramena. Stavite lijevu ruku na desno koljeno i desnu ruku iza leđa. Držite pozu za 30 do 60 sekundi, a zatim se opustite.

Znati više o pozi, kliknite ovdje: Ardha Matsyendrasana

3. Halasana (Plug Pose)

Prednosti: Halasana reguliše metabolizam. To daje kičme i ramena dobro istezanje i dobro pomaže funkciju štitne žlijezde. Poze leči backaches i čuva nesanice i glavobolje u uvali.

Kako uraditi

Lezite na leđa. Držite stopala i prste zajedno. Postavite ruke nježno na obje strane. Sada, podignite noge s poda pod uglom od 90 stepeni. Zatim, podignite zadnjicu, donji abdomen, i gornjeg abdomena uz nogu. Uzmite noge preko glave i stavite ih sa svojim prstima dodiruje tlo. Držite noge ravno i neka vaše grudi dodirnem bradu. Držite pozu za 30 do 60 sekundi, a zatim se opustite.

Znati više o pozi, kliknite ovdje: Halasana

4. Sethu Bandhasana (Bridge Pose)

Prednosti: poze tonovi vratu, kičmi, i grudi. To masaže vaše organe za varenje, čime se poboljšava probavu. Takođe, poboljšava cirkulaciju krvi i leči upale sinusa.

Kako uraditi

Lezite na leđa. Savij koljena i postavite stopala ravno na podu. Držite stopala u dužini udaljenosti ruke. Koljena i gležnjeve mora pasti u ravnoj liniji. Postavite ruke sa svake strane vašeg tijela sa dlanovima okrenutim nadole. Sada, podignite donji, srednji i gornji natrag s poda, što grudi dodirnem bradu. Butine treba da bude paralelno jedni druge. Izdrži težinu tijela sa rukama, nogama i ramenima. Držite pozu za minut i opustiti.

Znati više o pozi, kliknite ovdje: Sethu Bandhasana

5. Adho Mukha Svanasana (dolje Facing Dog)

Prednosti: Odgovor poza jača trbušne mišiće i poboljšava probavu. To tonovi ruke i noge i poboljšava cirkulaciju krvi. Ova asana povećava samopouzdanje i idealno vežbe istezanja.

Kako uraditi

Stajati na sve četiri s glavom okrenut prema dolje. Sada, podignite kukove i ispravite laktove i koljena, formiranje obrnuti 'V' oblik. Pobrinite se ruke su u skladu sa svojim ramenima, a noge su u skladu sa svojim kukovima. Gurati naprijed sa svojim dlanovima i poravnajte vrat. Uši treba biti u stanju da dotakne svoj unutarnji ruke i pogled usmjerene na pupak. Držite pozu za par minuta i opustiti.

Znati više o pozi, kliknite ovdje: Adho Mukha Svanasana

Dok je gore poze brinuti o svojim problemima mršavljenja, hajde da pogledamo neka uobičajena pitanja u vezi jogu i gubitak težine.

Expert odgovori za čitaoce 'pitanja

Koliko puta nedeljno se jogu, preporučuje?

U početku, hot yoga se preporučuje dnevno za oko dva mjeseca dok ne savladate to.

Da li je preporučljivo da praktikuju jogu vrijeme menstruacije?

Da, to je sasvim u redu da se bave jogu tokom menstruacije.

Kada se jedan smatra viškom kilograma?

Ste gojazni kada ste najmanje 20 posto teži od težine ste trebali biti u skladu sa svojim visine.

Kako se dobiti na težini?

Ako se troši više kalorija nego što je potrebno za tijelo, a ne dovoljno vježbanje, vaše tijelo ima tendenciju da stavi na težini.

A lean tijelo, osim što dobro izgledaš, osjećat ćete se odlično i zadržati svoje zdravlje pod kontrolom. Lako je staviti na nekoliko dodatnih kilograma zahvaljujući našem načinu života. Stoga se redovno vežba jogu za mršavljenje. Prvi koraci!

load...