Zdravlje i wellness

Top 5 razloga koji uzrokuju povećanje težine stomaka

Top 5 razloga koji uzrokuju povećanje težine stomaka

Gornja abdominalne masti ili gojaznost se odnosi na akumulaciju visceralne masti u gornjem području abdominalne, što je dovelo do povećanja veličine struka. Visceralne masti je vrsta masnoće koja se nalazi između trbušne zidova i organa. Opšti faktori koji doprinose gornji trbuh masnoće su nedostatak fizičke aktivnosti, loša ishrana, stres i genetska predispozicija zdravstvenog stanja.

Uzroci u gornjem abdomenu Weight Gain:

1. Loše ishrane:

Loša ishrana je najčešći razlog za gornji trbuh masnoće. Jedu nezdrave junk i masnu hranu smanjuje metabolizam i doprinosi veću veličinu struka. Rafinirani hranu, bijeli kruh i junk hrane kao što su tjestenina također mogu uzrokovati niže probavu, što ga čini lakše dobiti na težini u gornjem abdominalnom područja. Osim toga, visok kalorija može direktno doprinijeti gornji trbuh masnoće.

2. Nedostatak fizičke aktivnosti:

Pasivan način života je jedan od glavnih razloga koji uzrokuju neobjašnjivih debljanje. Vježba je bitna komponenta u zdrav način života i nedostatak doprinosi dodatnih masti.

load...

3. Stres:

Stres je najčešći faktor dodajući dodatne funti. Mi često ne shvataju da svu težinu da je uzimajući dodaju se zbog stresa možemo proći. Stres uzrokuje da tijelo luči kortizol koji prisiljava jetri da oslobodi višak šećera da tijelo ne zahtijeva i nije u stanju da metaboliziraju.

Zbog toga višak šećera, tijelo osjeća gladniji, čineći jedan troše više hrane, posebno vrste koje su visoke u natrija. To doprinosi sve nezdrave masnoće koji se akumulira u gornjem području trbušne.

4. Zdravstveni problemi:

Gornji trbuh masnoće može biti uzrokovana zbog nekih zdravstvenih stanja. Bolesti probavnog trakta, kardiovaskularne bolesti, hormonske neravnoteže kao što su "Cushingov sindrom" može sve dovesti do abdominalne pretilosti. Ponekad, neke droge kao što su steroidi koji se daju za liječenje specifičnih zdravstvenih stanja i izazvati abdominalne masti.

load...

5. Genetska predispozicija:

Povijest jedne osobe nasleđa koje se odnose na gojaznost može biti glavni faktor za izazivanje gornji trbuh masnoće. Mnogi imaju genetsku predispoziciju za gornji trbuh masnoće.

Burning gornji trbuh masnoća nije tako jednostavno. Sa tako mnogo razloga za dodati na svoj gornji trbuh masnoća, paljenje sa ove masti može zahtijevati drastične promjene životnog stila. Postoji nekoliko promjene koje je potrebno da se vaš životni stil i pratite strog rutinu da gori masti u stomaku.

Korake kako biste smanjili Belly Fat:

1. Redovno vježbanje:

Ostvaruju svakodnevno aktivirati vaš metabolizam i dobiti gori masti. Sat vremena hoda, udaranje u teretanu, aerobik vježbe i joga su neke od jednostavnih tehnika vježbanja može učiniti da se spali masti i smanjiti visceralne masti koja se akumulira u između kože i trbušnog zida.

2. Jedite svoj put do tanji ste:

Dijeta je također jedan od glavnih faktora koji vam može pomoći da se vrati u formu. Pravilna prehrana može ići dug put u skladu vi tanko i zdrav. Jedite često, ali troše manje obroke, a ne jesti cijeli velika obroka i opterećuje probavni sistem.

Zamijeniti visoke kalorija hrane sa niskim kalorija, nutrijentima bogate namirnice koje su zdrave i energiju tijela. Izbjegavajte masnu i nezdravu hranu kao što su čips, peciva, keksa i slatkiša, i zamijeniti ih sa salatama od svježeg voća i povrća.

3. Piti vodu:

Voda može biti najbolji lijek. Umjesto da dopre za soda pića ili energetska pića, zamijeniti ih sa običnom vodom. Voda čisti svoje tijelo i ispire sve toksine, držeći vas tanak i hidrirana.

4. Nosi sa stresom:

Učenje se nositi sa stresom može sama po sebi biti lijek za gojaznost. Stres dovodi do žudnje za sol i šećer. Učenje da se bave anksioznosti i skrivao opušteno i mirno mogu odrezati okidača i pomoći vam da održavanje zdravog načina života.

Uz neke napor u razumijevanju razlozi pretilosti i pokušaj da se spali masti, možete biti nagrađeni sa zdravim i tanji vas!

load...