Zdravlje i wellness

10 efikasnih kućnih lijekova za liječenje čestih urina

10 efikasnih kućnih lijekova za liječenje čestih urina

Su česte izlete u WC sramotiš ti? Da li vaš mjehur čini punu prečesto? Ako se može odnositi na gore situacije, vi ste vjerojatno pate od problema često mokrenje.

Učestalo mokrenje može biti znak upozorenja za teže bubrežne komplikacije. Jesi li ti jedan od onih koji vole da ne ide kod doktora? Pa, onda čitate ovaj post je jedan-stop rješenje za vas! Ovaj post govori o Simple Home pravna sredstva za učestalo mokrenje koji vam mogu pomoći. Čitajte na znati više!

Zašto učestalo mokrenje Happen?

Brojni razlozi mogu uzrokovati učestalo mokrenje poput preosjetljivosti mjehura (1), urinarne inkontinencije (2), infekcije urinarnog trakta, cistitis, dijabetes ili trudnoća.

load...

Predlažemo da isprobate ove kuće lekove za blage simptome. Međutim, ako se problem nastavi, morate žuriti da doktor za liječenje.

1. Sok od brusnice:

Sok od brusnice je jedan od najboljih pravnih sredstava za UTI. Infekcije urinarnog trakta uglavnom dovesti do učestalo mokrenje. Dakle, preporučujemo vam da popijete čašu svježeg soka od brusnice svaki dan.

Također ukazuju na to da imate svježe, domaće sok od brusnice, a ne konzervirane sorte. Uzmite 600 grama svježe brusnice i šest šalica vode. Kuvati dok se brusnice rasprsnuti. Istisnuti sok iz voća i deformacije, dodajte šećer i piti.

load...

2. Med i bosiljak Juice:

Med i bosiljak sok smanjuje učestalo mokrenje. Uzmite žlicu meda sa četiri bosiljak. Troše ga na prazan želudac za najbolje rezultate.

3. Jogurt:

Troše dosta običnog jogurta uz obrok kako bi se smanjio problem učestalo mokrenje. Jogurt je efikasan, jer sadrži probiotik pod nazivom "Lactobacillus acidophilus" koja sprečava rast štetnih bakterija u bešici.

4. Pijte puno vode:

Hidratacija pomaže izbaci toksine iz bubrega koji pokreću često mokrenje. Kofein stimulira mjehur i djeluje kao diuretik (3). Unos kofeina povećava proizvodnju urina. Dakle, prebaciti na kafe bez kofeina i biljne čajeve za zaustavljanje protoka.

5. Soda bikarbona:

Predlažemo vam da pola kašičice sode bikarbone i miješati sa osam oz. Vode. Soda bikarbona je alkalna, a regulira pH ravnotežu urina. To pomaže da se smanji iritaciju mjehura i problem učestalo mokrenje.

6. Eterična ulja:

Mix jednake količine eteričnih ulja kao što su sandalovina, čajevca, Juniper, bergamot, i tamjan. Umasirajte ga na genitalije. Preporučujemo da se približavate je aromaterapeutkinja da se smanji peckanje i nagon za često mokrenje.

7. Saw Palmetto:

Biljke mogu tretirati uvećanje prostate koja uzrokuje često mokrenje u muškaraca. Preporučujemo dozi od 320 miligrama Saw Palmetto jednom dnevno. Doktora pre nego što pokušavaju ovaj lek.

8. Mleko Magnezija:

Mlijeka Magnezija je bogat izvor magnezija hidroksid, koji je moćan lek za učestalo mokrenje. Predlažemo da svaki dan uzeti jednu kašiku da riješi taj problem. Domaći lijek je još na snazi ​​za žene.

9. Vilina kosa "bubrega Herb":

Obično, lijekove za liječenje često mokrenje sadrži sjeme biljke vilina kosa. Pijte najmanje dvije šalice vilina kosa soka u jednom danu za olakšanje.

10. Valerian:

Upotreba Valerin je najbolji biljni lijek za često mokrenje. To opušta mišiće mjehura i zaustavlja grčenje mišića, jedan od najistaknutijih razloga za učestalo mokrenje.

Također se može pokušati Kegelove vježbe, koji jača mišiće karlice koji kontrolišu bešike. Stop učestalo mokrenje i rekli ne kisele hranu, kofein, alkohol i stres.

Nadam se da ćete naći članak informativan i zanimljiv. Molim vas, ostavite svoje komentare u okvir ispod!

load...