Zdravlje i wellness

9 neverovatnih zdravstvenih koristi čaja od limunskog balzama

9 neverovatnih zdravstvenih koristi čaja od limunskog balzama

Jesi li ti čaj ljubavnik? Ako da, onda morate probati matičnjak čaj! Poznat po svojim amazing zdravstvene beneficije, ovaj osvježavajući čaj će smanjiti stres, promovirati sna i poboljšanje kože i kose uvjetima.

I ima i mnoge druge pogodnosti kao dobro. Da li bi joj znaš šta su oni? Čitajte!

Ono što je Lemon Balm?

Pripada porodici mente, matičnjaka je biljka koja je poznata po umirujuće naša čula. Ima ukupnu umirujuće i jedan je od najviše preporučuje pića strane doktora i stručnjaka. To je native na evropskom kontinentu, a danas se uzgaja širom svijeta. Sadrži eterična ulja i elemenata koji mogu vam koristiti neizmjerno.

load...

Na vrhu prednosti matičnjaka čaja su razgovarali temeljno u ovom članku samo za vašu korist i razumijevanje.

1. Treats Insomnia:

Da li znate nekoga ko spava manje noću? Ako si to ti ili tvoj prijatelj, znajte da je rješenje problema je ovdje. Matičnjak čaj ne samo da će vam pomoći da bolje spavate, ali će također pomoći pacijentima koji pate od nesanice. Njegova opuštajući efekat će preuzeti kontrolu nad svojim tijelo i osigurati vam se spava samo onoliko koliko je potrebno vašem tijelu.

Prema The University of Maryland Medical Center, kombinacija hmelja, matičnjaka i drugih sedativa bilja može značajno smanjiti simptome nesanice (1).

2. Poboljšava varenje:

Matičnjak čaj se može uzeti do dva puta dnevno kako bi se poboljšao proces varenja. Također će se pobrinuti za gastrointestinalnih poremećaja i smiruje probavni trakt (2). Također možete pokušati kombinaciju paprene metvice i matičnjaka čaj. To bi zapravo ubrzati probavu i osigurati pravovremeno stolice.

load...

3. Smanjuje anksioznost:

Matičnjak čaj je popularno poznat po svojim umirujućim efekte. To će značajno smanjiti anksioznost i da se osjećate osvježena i opušteno. Ako ste neko ko će biti pod stresom i radio prebrzo, pokušajte matičnjaka čaj. U stvari, to je istorijski koristi da se brine o depresivnih poremećaja i ublaže nervni sistem (3).

4. Treats usne Sores:

Matičnjaka mogu se pobrinuti za usne čireve. U stvari, ako koristite kreme napravljene od matičnjaka, automatski ćete biti u mogućnosti da se smanji simptome infekcije oko usta i usana (4).

5. Treats Alzheimerova bolest:

Prema University of Maryland Medical Center, piti čaj sa limunom može smanjiti simptome Alzheimerove bolesti. Matičnjaka može djelovati kao sedativ i poboljšati mentalne funkcije kod Alzheimerove bolesti pacijenata (5).

6. Poboljšava imunitet:

Na kofeinska i ružmarinske kiselina koja se nalazi u matičnjak čaj sadrže antivirusno i antibakterijska svojstva koja značajno povećati svoj imunitet tokom vremena. U stvari, poznato je za liječenje herpesa i nekoliko njenih simptoma. Ne samo da možete popiti to u obliku čaja, ali i primjenjuju kreme za pronalaženje rješenja (6).

7. Rich antioksidansima:

Matičnjak sadrži antioksidanse u izobilju (7). Ovo pročišćava krvotok, poboljšava zdravlje očiju, štiti kožu i poboljšava njen izgled. Memorija i poremećaja raspoloženja može se zbrinuti uz pomoć matičnjaka.

8. Period Problemi:

Da li znate nekoga s problemima periodu? Reci im matičnjaka čaj. Tretira odloženo menstruacije kod žena i omogućava više protok krvi u uterusa tako da je uređeno menstrualnog ciklusa (8).

9. Treats Čolić Među dojila Bebe:

Prema jednom od kliničkih ispitivanja, dojene bebe sa kolike su dobili određene vrste proizvoda koji su sadržavali komorača, matičnjaka i kamilice. Je služio dva puta nedeljno za kraći vremenski period u odnosu na druge pacijente u istom stanju (9).

Kako napraviti Lemon Balm Tea?

Izrada matičnjak čaj kod kuće sada super lako. Pratite korake navedene ispod i vi ste sigurni da sebi osvježavajući kup!

Sastojci:

  • Listova matičnjaka
  • Voda
  • Šerpa
  • Meda / šećera / sok od limete

Koraci:

  1. Izrežite stabljike matičnjaka i pustite da se osuše i hladnom u mračnom prostoru. Kada su postali potpuno suv, odvojene i stavite u teglu.
  2. Sada kuhati malo vode u šerpi i dodajte dvije žličice matičnjaka na njega. Držite plamen niska. Čaj bi trebalo da traje duže od 5 minuta kuhati.
  3. Možete dodati i druge okusa da ga, kao što su med, šećer i sok od limuna. Ovo će dodati još ukus jelo.
  4. Također se možete dozvoliti da matičnjak čaj ohladi. Dodajte malo leda i piti svježe.

Da li ste uživali čitajući članak? Da li ste pokušali matičnjak čaj ranije? Recite nam svoje ideje i iskustva u komentar okvir ispod. Mi bi rado čuti od vas!

load...