Zdravlje i wellness

7 efikasnih Asanasa za lečenje varikoznih vena

7 efikasnih Asanasa za lečenje varikoznih vena

Možda će doći vrijeme kada primijetite otečene, paukove, ružne vene na donjim ekstremitetima. Oni mogu prestati da nestanu, a to bi moglo izazvati zabrinutost, jer možete biti pate od proširenih vena. A proširenih vena može izazvati dugotrajne zdravstvene komplikacije zbog nepravilnog dotok krvi u srce. Ali ne boj se! Joga može pomoći ublažiti ovo stanje.

Koji su proširene vene?

Ako sjesti za dugo sati ili često hodati u štiklama, ili ako ste gojazni ili iskusiti hormonske fluktuacije, onda ste skloni proširenim venama. Pogođene vene su veliki, otečene i jasno vidljive pod bez boje kože. Oni obično izgledaju kao plavičasto modricu i može biti bolno previše. Proširene vene su raširena među ženama i su uobičajena pojava u trudnoći.

Obično, zidovi naših krvnih sudova sastoje od glatkih mišića i vezivnog tkiva. Krvnih sudova pumpa krv i hranjive tvari za svaki dio našeg tijela, uključujući i udova. U našem noge, jake vene rade protiv gravitacije da gura krv natrag u srce. Ovo je poznato kao venske pumpe. Kada vene su nesposobni, oni su u mogućnosti poslati natrag u krvi. Višak krvi bazena u džepovima unutar vene i izaziva oticanje, što dovodi do proširene vene. Kada se krvnih ugrušaka, što predstavlja veliki rizik. Ugrušak mogao putovati iz plovila do srca ili mozga, uzrokujući instant moždanog udara.

load...

Joga za vene - kako to Pomoć

Može li joga lijek proširenih vena? Za početak, joga mogu ublažiti bol uzrokovana pritiskom. Kada patite od proširenih vena, preporučena poze su obično nogu uspona pozama. Ovo pomaže akumulirani limfnih i krvnih drenažu u srce. Također, pritisak je olakšan. Opuštanje da joga prenosi sprečava pogoršanje stanja. Sve u svemu, vaše stanje se poboljšava, a pokret ekstremiteta je poboljšana.

7 Yoga Poses koji pomažu sa proširenim venama

  1. Tadasana
  2. Uttanasana
  3. Navasana
  4. Viparita Karani
  5. Sarvangasana
  6. Matsjasana
  7. Pawanmuktasana

1. Tadasana

Poznat i kao - Mountain Pose

Prednosti - Ovo je jedan od osnovnih joga asane, a pomaže vam ostvariti pravo poravnanje tijela. Kao što je praksi, drži noge zategnut. Takođe jača koljena, bedra i zglobove. Dok su svi vaši mišići rade rigorozno za održavanje držanje, stres u svojim udovima se oslobađa, čime se ublažava pritisak.

load...

Kako se to radi - stajati uspravno, stavljajući razmaknite stopala. Dozvolite ruke da visi uz vaše tijelo. Učvršćuje vaše butine, ali ne otvrdne na donji dio trbuha. Jačanje unutarnjeg lukova gležnjeva, i osjetiti energiju dodavanje stopala, dolazi sve do glave. Pogledajte i disati. Osjetite potezu u vašem organizmu kao što držite poza za nekoliko sekundi, a zatim otpustite.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Tadasana

2. Uttanasana

Poznat i kao - Padahastasana, Hasta padasanu, Stalna Naprijed Bend

Prednosti - Ovo asane poboljšava cirkulaciju krvi u cijelom tijelu. To daje noge dobar istezanje, posebno bedra i teladi, koji su vjerovatno spotovi proširenih vena. Redovna praksa ove asane smanjuje bolove u nogama.

Kako se to radi - Stand ravno i stavite ruke na bokove. Udisati. Zatim, savijte kuk kao izdišete. Ruke moraju biti postavljene na podu pored noge. Stopala moraju biti paralelni. Izazivaj torzo naprijed kao što proširiti istezanje i podignite trtičnu kost. Držati za nekoliko sekundi i puštanje na slobodu.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Uttanasana

3. Navasana

Poznat i kao - Naukasana, Boat Pose

Prednosti - Kad se bave ovim asana, noge su povišeni. Dakle, lokve krvi i limfe gore. Pritisak na vene se odmah smanjuje. Nekoliko sekundi suspenzije gradi snagu i omogućava vam da se bore bol.

Kako se to radi - Sedite u Dandasana. Zatim, podignite noge od zemlje. Kada ste uspjeli izbalansirati, podignite ruke od poda, a protežu ih ispred vas. Raditi na stvaranju 'V' sa svojim gornji i donji dio tijela. Dišite dugo i duboko. Pustiti.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Navasana

4. Viparita Karani

Poznat i kao - Noge Up The Wall

Benefit - Ova asana je izuzetno opuštajuća za noge. Umornim nogama imati mnogo koristi od toga. To poboljšava cirkulaciju krvi i ispira toksina i drugih proizvoda. Stres u nogama je pušten, a pritisak se smanjuje. Ovo uvelike pomaže uzrok proširenih vena.

Kako se to radi - Sedi preko zida i lagano podignite noge uza zid. Legne i ispružite ruke sa strane, vodeći računa da su dlanovi okrenuti prema gore. Jednom kada ste udobno, zatvorite oči i dišite. Oslobodite nakon nekoliko minuta.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Viparita Karani

5. Sarvangasana

Poznat i kao - Podržani ramena Stand

Prednosti - The Stand ramena je cijelo tijelo inverzija, gdje vaše tijelo radi protiv gravitacije. Cirkulaciju krvi u organizmu se povećava, kao i bazena limfnih i odvod krvi u srce. Ova asana je vrlo opuštajuće za noge. Sve u svemu, radi izuzetno dobro u odbrani protiv proširenih vena.

Kako se to radi - Lezite na šavasanu. Podignite noge kao što podržavaju kukova sa svojim dlanovima. Shift tjelesne težine na ramenima, i podignite gornji dio tijela previše kao glavu i gornji deo leđa ostaje na podu. Držati za nekoliko sekundi i puštanje na slobodu.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: sarvangasana

6. Matsjasana

Poznat i kao - Riba Pose

Prednosti - U matsjasana je jedan od najboljih joge predstavlja za liječenje proširenih vena. Radi na mnogim sistemima kolektivno. Prostire se stopala i noge i ublažava stres i grčeve. Noge su opušteni, a protok krvi kroz tijelo je regulirano.

Kako se to radi - Lezite na leđa, i prelaze noge u Padmasana. Moglo bi se također drži noge ispružene dok bavljenja ovim pozu. Pažljivo kriva leđa tako da glavu počiva na svoju krunu. Osjetite kriva u gornjem dijelu leđa i vrat. Držati za nekoliko sekundi i puštanje na slobodu.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: matsjasana

7. Pawanmuktasana

Poznat i kao - Vjetar Oslobađanje Pose

Prednosti - Ovo asane kreće oko stagnira limfne i venske krvi. Takođe, ublažava grčeve i umor iz nogu. To pomaže da se oslobodi mišićima i zglobovima u kukovima i koljenima. Ova asana je rekao da spriječi venske tromboze kod onih koji imaju sjedeći način života.

Kako se to radi - Lie stan na katu s leđa na terenu. Savijte koljena i zagrli ih. Podignite glavu s poda, i ponesite nos između kolena. Držite pozu za nekoliko sekundi kao što disati duboko, a zatim otpustite.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: pawanmuktasana

Kada imate efikasan praksu pri ruci da se bore problema kao što su proširene vene, nikada ne uzeti u obzir nešto što ozbiljno surgery.Practice jogu sa strpljenjem i predanosti, i vidjet ćete nevjerojatne rezultate. Probajte da verujem u to. Da li ste ikada razmišljali joga za liječenje proširenih vena? Kako je li vam pomoći? Podijelite svoje iskustvo sa nama komentarišući ispod.

load...