Zdravlje i wellness

10 neverovatnih prednosti joge za sportiste

10 neverovatnih prednosti joge za sportiste

Tako da mislim da je joga i druge vježbe su samo za gojazne i mlitave; to su oni koji moraju da rade, zar ne? U pravu! Fizičke vježbe poput joge se rade da ostanu u formi, ne samo izgubiti težinu. Tanak osoba treba da radi koliko god gojaznih osoba.

Joga nije samo značilo za one vukao njihov način da izgubite težinu. Čak i profesionalni sportisti vole da se bave jogom. Ovi sportisti kunu u jogu i njegove prednosti. Pitate se zašto takve fit ljudima treba joge u svom životu? To je prije svega zato što joga nije samo fitness tijela. Također je oko opuštanje uma i prolazi kroz iskustvo koje je holistički, i dovodi do svestrani razvoj. Neki od razloga zbog kojih profesionalnim sportistima Kunem se joga:

1. Za profesionalce, joga je odličan način da se opustiš i da u isto vrijeme, energiju u tijelo i smire um. To im pomaže da se fokusira prije utakmice i da se olakša post-game bol. Jedan sat ili jedan i pol sata praksa prije utakmice se smatra vrlo korisna u povećanju fleksibilnosti tijela.

load...

2. Joga uči da disanje može regulisati i kontrolisati za razne zdravstvene i duhovne koristi. Ovo je vrlo bitne u mnogim atletskih disciplina kao što su plivanje ili gimnastike. To omogućava oštrije fokusiranje uma i to je od velike pomoći za sportiste koji se bave sportom poput snimanja ili čak kriket. Na taj način, joga pruža svestrani razvoj, koji možete samo postići na neki drugi način, uz pomoć nekoliko različitih treninga rutine.

3. Povećan unos kisika, spustio broj otkucaja srca i bolje razumijevanje o odnosu uma i tijela su neke od pogodnosti sportista proizilaze iz joge. To povećava samosvijest i čini osobu montera - kako fizički, kao i mentalno i emocionalno. Nikada ne treba zaboraviti da je joga je oblik meditacije i povećava nečije zajedništvo sa samim sobom.

4. Funkcionalni snagu i fleksibilnost su također povećana u profesionalnim sportistima uz pomoć joge. To povećava mentalnu jasnoću, sposobnost da izdrži stres i pomaže jedan nosi sa dugom i kažnjavanje praksa sati da sportisti moraju proći. Joga omogućava određeni stupanj fleksibilnosti, kada je u pitanju mentalnu snagu kao dobro. To vam omogućuje da stalno gurnuti granice vašeg tijela.

load...

Neki više prednosti joge za sportaše:

5. Yoga povećava gladi, ali i iz organizma na način da se bavi više hrane. To povećava bazalni metabolizam tijela i osigurava da su šanse za debljanja su značajno smanjen na zdrav način.

6. To je ogromna pomoć sportistima koji pokušavaju da se oporavi od povrede. Kao što je poznato, sport može biti ponekad vrlo opasne po zdravlje. Konstantna mišića trošenja javlja se u svakodnevnom životu i još mnogo toga s profesionalnim sportistima. Joga pomaže u omogućavanju organizmu da se oporavi brže od povrede. Slično tome, također pomaže smanjiti rizik od ozljeda na prvom mjestu.

7. Yoga radi kako bi se omogućilo sportistima da povećaju svoje kisika kapaciteta unos tokom treninga izdržljivosti. To je razlog zašto je joga također preporučuje čak i kao dio vojne prakse, te s obzirom na sličnosti između sporta i vojne vježbe, prednosti su slični za oba.

8. Joga je posebno korisno za snižavanje krvnog pritiska i ublažavanje opšte bolovi tijela. Dawn je najbolje vrijeme za vježbanje joge; kada je tijelo i um su na svoje najsvježijim. Takođe nadopunjuje svih oblika poprečnog programa obuke i funkcije kao kardiovaskularnih treninga za trke. Drugim riječima, jedan intenzivan sjednica joge može biti ravan jednako intenzivnog trčanja.

9. Bikram joga se obično prakticiraju sportske osobe jer je intenzivan, ali potrebno je manje vremena.

10. Tako je yoga za sportaše nije luksuz. To je nužnost. Oni moraju ugraditi neki iznos joge u svakodnevnom rasporedu treninga da ostanu u dobroj formi.

Dakle, ako yoga djela za one koji vrhunski sportisti, definitivno će raditi za vas, zar ne misliš?

load...