Zdravlje i wellness

5 Neželjeni efekti crnog čaja na koje biste trebali biti upoznati

5 Neželjeni efekti crnog čaja na koje biste trebali biti upoznati

Razmišljanje o izbjegavanja dosade i sticanja energije, riječ 'čaj' pojavi u tvojoj glavi. Nakon vode, čaj je možda drugi najpopularniji napitak na svijetu. Danas postoje različite vrste čajeva na tržištu - zrnastim, list, limun čaj, crni čaj, cigla čaj, pa čak i kesice čaja. Crni čaj se sastoji od različitih sastojaka - kofein, fluorida, glukuronska i mliječne kiseline, mangan, kalij, tanin, purina, ksantin i galskim estere. Kada crni čaj prvi put došao na tržište 1827. Godine, to se smatralo nove supstance i ljudi ga zovu theine. Njegovi efekti su sasvim identični kafu i sadrži iste komponente kao u kafe; Od tada je riječ theine se odustalo.

Za one koji trebaju ostati do kasno, šolju crnog čaja je dobra stvar da se odluče za. To ubrzava vrijeme reakcije i povećava svoj budnost ili ukupne koncentracije. Ovo povećanje u budnosti je direktna posljedica stimulacije respiratornog i srčanog sistema organizma; ovo pojačava cirkulaciju kisika u vašem tijelu. To je također efikasan u gubitka prekomjerne težine. Kontroliranje svoje redovne apetit, to će obuzdati svoj tendenciju da jedu više u svakodnevnom životu. Šta više, to je odličan način da se drže podalje od raka. Ipak, pretjerano konzumiranje crnog rezultata čaj u mnogo nuspojava.

Nutricionisti stalno upozoravaju protiv prekomjerne potrošnje kofeina jer uzrokovati neželjene nuspojave kao što su nesanica, problemi sa disanjem i povećan puls. Evo nekoliko uobičajenih nuspojave crnog unos čaja u višak.

load...
Crni čaj Side Effects

1. Proljev:

Kofein je osnovni sastojak crnog čaja; tako, ako ga konzumiraju na dnevnoj osnovi, to može dovesti do dijareje. Razlog tome je da kofein stimuliše sistem za varenje. Prema tome, ako piti ovaj čaj u višak, to može imati negativan utjecaj na vaše Heath. Šta više, ima direktan uticaj na centralni nervni sistem i čini se osjećate nervozan malo incidenata. Konzumiranje crnog čaja u velikim dozama može dovesti do probavnih problema, nesanica, proširenih vena i lupanje srca. Ukratko, to uzbuđuje vaš nervni sistem (1).

2. Konstipacija:

Pa, ovo je nešto neočekivano, ali to se događa. Razlog tome je da crni čaj se sastoji od tanina. Prisustvo ove supstance pomoći vašem tijelu radnju ubrzati i nudi i druge zdravstvene beneficije kao dobro. Ipak, pretjerano konzumiranje crnog čaja može uzrokovati zatvor u vašem tijelu. Razlog tome je da vaše tijelo počinje spremanje puno otpadnih proizvoda (2).

3. Disturbed stomak:

Kao što je ranije rekao, crni čaj sadrži kofein; tako, kada ovi elementi do stomaka, to izaziva stomak proizvesti različite kiselih supstanci, koje nisu lako za vaše tijelo da apsorbuje. Tako je, vaš želudac počinje osjećaj nelagodno ili neugodno. Šta više, ako si patnje pacijenta iz čir na želucu ili rak, crni čaj je strog ne (3).

load...

4. Kardiovaskularne bolesti:

Crni čaj je vrlo ograničena za pacijente se oporavljaju od srčanog udara ili akutne kardiovaskularni poremećaji - paroksizmalne tahikardije ili srčane astme što je najčešći od svih. Kofein je visoko zabranjeno ili nepoželjno za vaš kardiovaskularni sistem (4). Također je u suprotnosti za osobe s gastritisom ili čira na želucu - kako se odvija zbog povećane kiselosti.

5. Ostali opasnosti po zdravlje:

Prema zdravstveni radnici, trudnice ne bi trebalo da piju više od dvije šalice crnog čaja na dan. Od crnog čaja je opterećen sa kofeinom, povećava opasnosti od pobačaja (5). Ovaj visok sadržaj kofeina može imati negativan učinak na ljude s kardiovaskularnim poremećajima, glaukom, visoki krvni pritisak i anksioznih poremećaja. U odnosu na druge vrste čaja, crnog čaja se učitava sa maksimalnim sadržajem kofeina i možda zbog načina na koji se obrađuje.

To su crni čaj koristi i nuspojava. Nadam se da je članak bio informativno. Dakle, imajte na umu tamnu stranu crnog čaja sledeći put žudite za crni čaj. Međutim, ograničena potrošnja crnog čaja pruža mnogo prednosti.

load...