Zdravlje i wellness

10 neverovatnih prednosti Arugule

10 neverovatnih prednosti Arugule

Kao prvo, neka nam odgovori na pitanje šta je rukole. Rukola, također poznat kao vrt raketa, je hranljiva lisnato povrće. Koristi se u raznim receptima koji su začinjena i biber sa ukusom jela. Poznato je po svom dobrom ukusu i uključen je u salatama zbog aromatičnog okusa. Arugula Listovi su također poznat kao dobar izvor esencijalnih hranjivih tvari. Zdravstvene prednosti rukole rezultirati iz dobre prisutnosti različitih vitamina i minerala. Ovdje ćemo razgovarati nekoliko zdravstvenih koristi povezane sa ovom povrća. Ovo lisnato i zeleno povrće je obogaćen sa velikim hranjivih tvari koje se ne mogu uskladiti od većine povrća.

Rukola Prednosti za zdravlje:

1. Kalorija sadržaja:

Veliki broj ljudi su zabrinuti zbog kalorija troše dok su jeli svoje omiljeno povrće. Oni vole salate potpunijem obrok. Zbog manjeg sadržaja kalorija u rukole, oni mogu odlučiti za ovo povrće u obliku jela ili čak u salatama svaki dan.

2. Fiber sadržaja:

Rukola ima visok udio vlakana koje se zna da pomažu proces probave u organizmu. Ova vlakna koristi metabolizam u cjelini sa procesom probave su zbrinuti.

load...

3. Protiv raka:

Rukola je dobro poznat po ovu pogodnost za koje je visoko preporučeno od strane doktora. Agenata koji izaziva rak se daje trčanje sa bogatim, slobodnih radikala inhibira antioksidativna svojstva ovog povrća.

4. Folna kiselina:

Rukola, ukoliko se konzumira čak u količini jednak šolju na dnevnoj bazi, može dati neke dobre pogodnosti trudnica. Njegova folna sadržaj kiselina pomaže u sprečavanju defekt neuralne cijevi u bebu.

5. Optimalno zdravlje propis:

Rukola je poznat i na prisustvo nekih važnih vitamina kao što su tiamin, niacin, vitamin B - 6 itd koje pomažu promovirati optimalno zdravlje organizma.

load...

6. Bone zdravlje:

Vitamin K je prisutan u rukole u dobru količinu koja daje kosti vašeg tijela sve prednosti snage i formaciju.

7. Alzheimerove bolesti i apsorpciju kalcija:

Sadržaj vitamina K od povrća također pomaže u proizvodnji lijekova Alzheimerove bolesti i u apsorpciji kalcija.

8. Vitamin A prednosti:

Rukola Poznato je da je bogata vitaminom A. Dakle, liječnici preporučuju svoj unos na one pacijente kojima je potrebna pomoć u liječenju bolesti vezanih za pluća, kože i oralne šupljine.

9. Vitamin C prednosti:

Ovaj sadržaj vitamina Poznato je da poveća ukupnu zdravlje antioksidativna aktivnost koja ga donosi.

10. Karotenoid sadržaja:

Neke bolesti kao što su mišićna degeneracija i rak se može kontrolirati.

Nutrition vrijednost:

U oko 2 grama porciju od rukole ima 0 gram kalorija, 0 grama kolesterola, 0 grama masnoća i 1 mg natrija. Sadržaj proteina je oko 0,1 grama i drugih hranljivih materija kao što su kalcijum, gvožđe, magnezijum, fosfor i vitamina A, C, D, E i K su u dobrom odnosu.

Dakle, da li planirate uključiti rukole u vašoj ishrani? Podijeliti s nama. Ostati u formi, ostati zdrav!

load...