Zdravlje i wellness

10 neverovatnih prednosti banana pilinga

10 neverovatnih prednosti banana pilinga

Zvuči čudno, zar ne? Ali zapravo, to nije! Ovo je vjerojatno jedan od najčešćih voća naći u Indiji i da je vjerovatno zbog toga ni ne uživaju toliko. Ali prije nego bacanje koru od banane u kanti, pročitate ovaj članak da zna njegove prednosti. To će vam dati zadivljujuće rezultate.

Meso banana je bogata mnogim nutrijenata i ugljenih hidrata. Krajnje je vitaminima B6, B12, magnezij i kalij. Sadržaj šećera je najviša kada bananu postaje crna.

Neka nam brzo vidjeti vrhu prednosti kore od banane.

Banana Peel Koristi:

1. Sparkling Zubi:

Trljati koru od banane svaki dan u nedelji na zube oko minut. To zapravo rezultira izbjeljivanje zubi, što može koštati mnogo novca na neki drugi način.

load...

2. Uklanja bradavice:

Na koru od banane pomaže u uklanjanju bradavica i eliminira pojavu novih. Za ovo jednostavno trljati koru na zahvaćeno područje ili vezati koru preko noći na njemu. Ovo je jedan od najjednostavnijih načina za korištenje koru od banane za kožu.

3. Jedite ih:

Kore od banane može se jede. Možete pronaći neverovatno indijske recepte koji koriste kore od banane. Oni se koriste za javno nadmetanje piletinu.

4. Liječi Bubuljice:

Samo masaža kore od banane na lice i tijelo za 5 minuta svaki dan za liječenje bubuljica. Rezultati bi trebalo da bude vidljiv u roku od sedam dana. Držite primjenom pilinzi do akni nestaje.

load...

5. Smanjuje bore:

Na koru od banane pomaže da vaša koža hidratizirana. Dodajte žumance u pire koru od banane. Nanesite ovu mješavinu na lice i ostavite ga za 5 minuta. Isprati nakon 5minutes.

6. Za ublažavanje bolova:

Nanesite koru od banane direktno na bolno područje. Ostavi ga za 30 minuta dok je nestala bol. Mješavina biljnih ulja i koru od banane također pomaže u ublažavanje bolova.

7. Heals Psorijaza:

Nanesite kora na pogođena područja psorijaze. Na koru od banane ima hidratantna svojstva i smanjuje svrbež. To će brzo zarasti psorijaze i možete vidjeti zapažene rezultate u nema vremena.

8. Heals Bites bube:

Masirajte koru na ujeda komaraca da bi instant olakšanje od svrab i bol.

9. Cipele, kožne, Silver poljski:

Utrljajte koru od banane na cipele, koža, i srebro članke da ih sijati odmah.

10. UV zaštita:

Koru od banane pomaže u zaštiti oči od štetnih UV zraka. Pobrinite se da ostavite koru pod suncem prije nego trljanje koru od banane na svoje oči. Također je dokazano da smanjuju rizik od katarakte.

Neki Važno Savjeti:

1. Koristite novu koru od banane za najbolje rezultate. 2. Nikada ne držati neoljušten banana za dugo. Konzumirati odmah nakon pilinga. Također, koru treba odmah koristiti. 3. Store banane na hladnom, suhom mjestu i uvijek držati ih podalje od izvora topline ili sunčevih zraka. 4. Nikad ne čuvati kore od banane u hladnjak. 5. Izbjegavajte bacanje banana kore na putevima ili javnim mjestima. Koristite kante ili ih sačuvati za bolje svrhe.

Nadam se da vam se sviđa ova poruka o prednostima kore od banane. Nemojte dijeliti svoje komentare ispod.

load...