Zdravlje i wellness

9 neverovatnih koristi za zdravlje i upotrebe Rice Vinegara

9 neverovatnih koristi za zdravlje i upotrebe Rice Vinegara

Svi znamo mnoge zdravstvene koristi od riže, zar ne? Ali kako mnogi od vas znaju da riža sirće koji je izveden iz riže ima bezbroj prednosti da ponudi? Kao iznenađujuće zvučalo, da, to aroma može pomoći povećati vaše zdravlje! Čitajte na znati više o prednostima riže ocat!

Rice Sirće - kratak:

Dobiveni iz riže ili riža vino, riža ocat se koristi kao začin u Aziji i drugim kontinentima intenzivno. Od svog kiselost kvocijent je niža u odnosu na druge vrste octa, nije pogodan za očuvanje i kiseljenje namirnica. Međutim, to se intenzivno koristi kao začin u salatama i nekoliko jela na bazi mesa. Rice ocat dodaje suptilan okus jela, ali i nudi brojne zdravstvene beneficije.

To je dostupan u nekoliko varijanti. Uopšteno govoreći, postoje dvije vrste riže sirćeta - nezreo i iskusni. Za maksimalnu korist, morate koristiti nezreo varijantu. Tu je slatka riža vino pod nazivom Mirin koja sadrži alkohol, ali se razlikuje od riže ocat.

load...

Prednosti Rice Ocat

U nastavku su vrhu 9 riže ocat prednosti:

1. Poboljšava Digestive Health:

Tu je dobar iznos od octene kiseline u Rice octa. Ova kiselina pomaže u povećanju vaše probavni zdravlje (1). Ona također pomaže vašem tijelu potopiti u više hranjivih tvari iz hrane koju jedemo. Na taj način, vaše tijelo će biti u stanju da apsorbuje više kalcijuma, kalijuma i vitamina iz hrane, koji su korisni za zdravlje.

2. Antiseptičkih svojstava:

Brown riža ocat je naširoko koristi u izradi antiseptik lijekova. To može eliminirati štetne bakterije u kontaktu i stoga se koristi u nekoliko native lijekove za liječenje bezbroj zdravstvenog stanja.

load...

3. Jetre Tonic:

Jedna varijanta japanske riže ocat pod nazivom Kurôzu, koju fermentacijom smeđa riža, navodno ima zaštitni koristi za ljudsku jetre (2). To je potvrđeno od strane 2017. Studiji objavljenoj u prestižni "Journal of Clinical Biochemistry i ishranu." Istraživači su mišljenja da ima potencijal da osujeti pojavu tumora jetre.

4. Beats Umor:

Rice sirće sadrži umjerenu količinu aminokiselina. Ove efikasnije borbe protiv razvoja mliječne kiseline u krvi. Mliječne razvojne rezultate kiseline u krutosti, razdražljivost i umor. Ovo vas održava svjež i energičan tokom dana.

5. Poboljšava imunitet:

Jedan od najboljih prednosti riže ocat je da pomaže u jačanju imuniteta. Riža ocat sadrži esencijalne aminokiseline. Ove vam pomoći u postizanju optimalnog zdravlja. Ove aminokiseline pomoći u borbi protiv štetnih efekata slobodnih radikala. Oni također pomažu jačanje imuniteta.

6. Poboljšava zdravlje srca:

Rice sirće pomaže u sprečavanju masnih stvaranja peroksida u organizmu. To zauzvrat pomaže usporiti holesterola nakupljanje na zidovima krvnih sudova. Dakle, na duge staze, svoje srce u velikoj mjeri koristi uključujući nekoliko žličica ovog octa u svakodnevnom obroka.

7. Drži Težina Prijavljivanje:

Ako gubljenje viška kilograma je prioritet za vas, konzumiranje riže ocat sa hranom može biti prilično korisno. Studije su pokazale da pomaže izgubiti višak salo u velikoj mjeri (3). U stvari, Japanci su ga koristili godinama da pomogne gubitak težine. Ocat napravljen od smeđe riže je veoma koristan u tom pogledu.

8. Daje vam Radiant Skin:

Nema mnogo ljudi koji su svjesni toga, ali koristeći riže ocat može biti korisno za vašu kožu kao i! Potrebno je da se mješavina riže sirćeta, pročišćena voda i čaj stablo ulje u bocu. Zatim bočicu da sastojke stapaju dobro. Odnos vode i riže ocat će biti 6: 1. Koristeći pamuk loptu, nanesite na akne pogođene kožu lica. Pustite da se osuši i oprati vodom.

9. Prirodni lica Toner:

Riža ocat se može koristiti i kao prirodni i ne-kemijske zamjena za toner lica. Mnoge žene i muškarci koriste OTC tonera kože za pripremu kože lica za nanošenje kreme i kreme. Međutim, koristeći riže ocat može poslužiti potreba i koža ne bude izložen na bilo koji hemijski sastojak. Kombinacija destilirane vode, ulja čajevca i bijele riže ocat se može koristiti za ton vaše kože lica. Možete zadržati ovu mešavinu čuvati u boci za upotrebu. Možete ili sprej ovo kao magla na koži ili primijeniti ga vata.

Mnogi će se složiti da je ovaj post je otvorio oči. Malo da mnogi znaju da riža sirće takođe može biti izuzetno korisno za opšte zdravlje. Začiniti hranu sa ovom sirćeta, a istovremeno izvlači mnoge zdravstvene koristi koje ima za ponuditi!

Kako ste mi se ovaj post o prednostima riže ocat? Recite nam komentarišući u okvir ispod!

load...