Zdravlje i wellness

14 neverovatnih prednosti Fenugreek Sprouts za kožu, kosu i zdravlje

14 neverovatnih prednosti Fenugreek Sprouts za kožu, kosu i zdravlje

Piskavice klice su dugo slavljen kao jedan od malih divova svijeta povrća. Uzgaja uglavnom u Aziji i na Bliskom istoku, piskavice je važan sastojak u indijske kuhinje. Piskavice pronalazi veliku važnost u Indian ajurvedske tradicionalnoj medicini i čest sastojak u indijskoj kuhinji. Uglavnom koristi kao začin (sjemenke), bilja (sušene ili svježe lišće) i kao povrće (klice i mikro Zeleni). Piskavice klice su vrlo cijenjena zbog svoje ukuse i zdravstvene beneficije i kada se koristi za kožu i kosu tretmani, imaju vidljivo odlične rezultate. Pa hajde da brzo sveobuhvatan pogledati kako piskavice klice mogu doprinijeti vaše zdravlje i ljepotu potrebe.

Zdravstvene prednosti piskavice Sprouts:

1. Bogat izvor ljekovita svojstva:

Piskavice u bilo kojem obliku je riznica ljekovita svojstva. To je bogat vitaminom C, proteini, vlakna, niacin, kalij, željezo i alkaloidi. Također je bogata jedinjenja zove diosgenina koja ima estrogena kao što su svojstva i steroidne saponine.

2. Piskavice Sprouts za dijabetes kontrolu:

Korist od konzumiranja piskavice klice za one koji žive s dijabetesom su zapanjujući. Piskavice pohvaliti imovine koji mu omogućava da stimuliše proizvodnju insulina u organizmu da se suprotstave povišene razine šećera u krvi. Istraživanja na pacijentima s dijabetesom tipa 2 su pokazali mnogo niži nivo šećera u krvi potoka u roku od 24 tjedana dnevne potrošnje piskavice. To je bogat izvor aminokiselina koja učinkovito inducira proizvodnju insulina za dijabetičke olakšanje.

load...

3. Piskavice Sprouts za mršavljenje:

Istraživanja pokazuju da je potrošnja od piskavice klice može pomoći kod mršavljenja. Bogata polisaharid poznat kao galactomannan, daje osjećaj sitosti tako obeshrabrujući preko jelo. Piskavice sadrži oko 75% rastvorljiva vlakna koja također simulira osjećaj sitosti stoga piskavice je dvostrukim djelovanjem rješenje za posmatrače težinu.

4. Piskavice Sprouts za Cardiac zdravlje:

Piskavice se zna da imaju kardiovaskularne koristi i studije su pokazale ljudi koji konzumiraju piskavice na dnevnoj bazi imaju niži nivo holesterola i time manji rizik od srčanog udara. Takođe efikasno kontroliše nivo masnih naslaga u krvi pod nazivom triglicerida koje su odgovorne za kardiovaskularne komplikacije. To je efikasan izvor kalijuma koji reguliše nivo natrijuma tako balansiranje srca i krvni tlak.

5. Anti-Virusni Osobine piskavice Sprouts:

Poznato je da imaju mrav-virusne imovinu koja učinkovito pomaže ublažavanje simptoma prehlade i upale grla, kao i pomaže u sprečavanju oboje.

load...

6. Bogat izvor Antioksidansi:

To je bogat izvor antioksidanata koji se bore protiv slobodnih radikala u našim tijelima koja stvaraju veliku štetu na naše ćelije time i sprečavanje određenih vrsta raka.

7. Piskavice Sprouts za Probava:

Prema indijske tradicionalne medicinskih praksi, piskavice se već dugo koristi za pomoć probavu i za liječenje plina, nadutost i proljev.

8. Ublažavanje PMS i simptome menopauze:

Piskavice pomaže u regulaciji menstruacije ciklusa i ublažiti nelagodu, valunzi i raspoloženje fluktuacije koji su zajednički simptomi PMS-a i menopauze.

9. Indukcija i Olakšavanje Childbirth:

Piskavice u ograničenim dijelovima je poznato da izazivaju i olakšati porođaj zbog svoje sposobnosti da stimuliše kontrakcije materice i poznat je i da se smanji bol rada. Međutim jedu velike količine tokom trudnoće može pokazati štetnim.

10. Piskavice Sprouts za dojilja:

Piskavice je biljni galactagogou (supstanca koja povećava proizvodnju mlijeka} i dojilja u Indiji držati dnevnoj dozi od piskavice jer je poznato da piskavice povećava proizvodnju mlijeka.

11. Piskavice Sprouts za seksualno zdravlje:

U drevnim ajurvedske medicinski tradicija, piskavice je odavno poznato da poveća libido i seksualne izvedbe. Nedavna istraživanja potvrđuju ovu činjenicu.

Piskavice Sprouts Prednosti za zdravu kožu i kosu

12. Borba protiv znakova starenja:

Bogat izvor antioksidansa, piskavice brojači slobodne radikale koji ćelije oštećenja kože kako bi na rane znakove starenja stoga potrošnje piskavice klice može odložiti znakova starenja kao što su bore, noge vrane, fine linije i pigmentacije.

13. Piskavice Sprouts za Clear Acne Free Skin:

Konzumiranje piskavice klice se zna da se ohladi digestivnog sistema i osloboditi zatvor što je često razlog za akne i bubuljice na taj način učinkovito pomaže da postignu glatke bez nesavršenosti kože.

14. Borba protiv dlake pada, peruti i beživotnu kosu:

Potrošnja piskavice izdanaka je efikasan način za borbu protiv gubitka kose kao što je bogat antioksidansima koji su odgovorni za borbu protiv slobodnih radikala koji uzrokuju oštećenja ćelija, primarni uzrok pada kose. Izuzetno je efikasan u hrani kosu od korijena i borbu protiv folikularne problema jer sadrži hormon prethodnike koji promoviraju rast kose i proaktivno obnoviti oštećenu kosu. Ona također sadrži proteine ​​i nikotinske kiseline koje kada se konzumira u fer proporcijama stimulira rast kose i popravke oštećenih folikula. Je lecitin u piskavice djeluje protiv peruti i beživotnu kosu.

load...