Zdravlje i wellness

10 neverovatnih koristi za zdravlje i upotreba esencijalnog ulja Marjoram

10 neverovatnih koristi za zdravlje i upotreba esencijalnog ulja Marjoram

Su nadimanje i probavne smetnje uzima svoj danak na apetit? Da li pate od neredovne menstruacije? Ako ste umorni od pilula, možda želite početi koristiti mažuran eterično ulje kao prednosti koje nudi su to neverovatno!

Želite saznati više o mažuran ulje i njegove divne koristi? Onda je ovo post morate da pročitate!

Ono što je Mažuran eterično ulje?

Mažuran eterično ulje je ekstrakt svježeg i suvo lišće biljke mažurana ili zamršen mažuran. Ne samo da je mažuran eterično ulje djelotvoran analgetik, ali ima i probavni i karminativ svojstva.

load...
Idi i pročitati mnoge velike prednosti od mažurana ulje!

1. Efektivna Analgetik:

Mažuran ulje ima mnogo analgetik svojstva, što bi bio efikasan za liječenje upale mišića, bolova u zglobovima, hladno, i groznicu. Mažuran ulje je prirodno obrađena eteričnog ulja koja nema nuspojave, za razliku od većine recept tablete protiv bolova dostupnih na tržištu.

2. Anaphrodisiac:

Kao što samo ime govori, što je anaphrodisiac obično djeluje na način upravo suprotno afrodizijak. Mažuran eterično ulje pomaže suzbiti libida i kontrolirati seksualni nagon. Mažuran eterično ulje je stoga posebno važi za one koji pate od ekstremne i abnormalne seksualne potrebe.

3. Baktericidan:

Mažuran eterično ulje je efikasan baktericid. Pomaže eliminirati bakterije iz organizma. Pomaže u vas štiti od bakterijskih infekcija i stanja kao što su trovanje hranom, tifusa, malarije i bakterijski proljev.

load...

4. Antiseptic:

Mažuran eterično ulje je efikasan antiseptik, što ga čini idealnim za tretiranje interne i eksterne rane. Mažuran eterično ulje je bitna komponenta antiseptik losione i kreme. Mažuran eterično ulje je efikasan u liječenju septičku uvjetima i sprečavanje tetanusa.

5. Antispazmodičkim:

Mažuran eterično ulje lekova i pruža olakšanje od većine grčevito bolove. Ona pomaže osloboditi internu grčevi poput respiratornih i crijevnih grčeva, osim tretiranje redovnih mišićne grčeve i grčeve u udovima.

6. Antivirusni:

Mažuran eterično ulje ima antivirusna svojstva. To je efikasan lijek za stanja poput zaušnjaka, ospica, gripe i prehlade.

7. Probavni:

Mažuran sjeme je prastari formula za promociju digestivnog zdravlja. Esencijalno ulje pomaže da se povećaju izlučivanje važnih probavnih sokova poput žuči u želucu. Njegova aroma stimulira pljuvačne žlijezde i dovodi do preliminarne probavu u samom usta. Mažuran eterično ulje izaziva peristaltiku i olakšava kretanje hrane kroz probavni trakt.

8. Karminativ:

Mažuran eterično ulje može pomoći riješiti neugodne problem nadutosti. To opušta crijeva zidova i trbušnih mišića olakšava oslobađanje štetnih gasova. Stoga služi liječenju stanja kao što su probavne smetnje, nadutost, plin, žgaravica i bol u stomaku.

9. Diuretici:

Mažuran eterično ulje pokazuje diuretik svojstva. Pomaže stimulirati mokrenje, koji čisti višak toksina iz organizma. To pomaže u uklanjanju viška natrija, žuči, i mokraćne kiseline za sprečavanje zdravstvenih komplikacija.

Mokrenje pomaže u snižavanju krvnog pritiska, čisti bubrege i smanjuje masti. Ako patite od oticanje ili edem, uzmi mažuran ulje. Biti razumno s njegove upotrebe, kao višak mokrenje može dovesti do dehidracije.

10. Emmenagogue:

Ako patite od nepravilnog, bolne ili ometen menstruacije, treba uzeti u obzir koristeći mažuran eterično ulje. Mažuran ulje može pomoći u ublažavanju druge simptome menstruacije kao što su glavobolja, vrtoglavica, i raspoloženja. Mažuran eterično ulje također pomaže u sprečavanju preranog menopauze.

Upozorenja:

Iako Mažuran eterično ulje nema povezanih rizika, međutim, ne postoji dovoljno znanstvenih dokaza da se dokaže svoju efekte na trudnice. Ako ste trudni, trebali bi sigurno odložiti koristeći eterično ulje za neko vrijeme.

Ako ste koristili Mažuran eterično ulje, recite nam kako je vi korist. Ostavite komentar ispod.

load...