Zdravlje i wellness

11 neverovatnih prednosti Mullein ulja za kožu, kosu i zdravlje

11 neverovatnih prednosti Mullein ulja za kožu, kosu i zdravlje

Divizma, također poznat kao biljka Velvet, je visok i uspravan stabljika naći široko u Centralnoj Americi, Europi i Južnoj Americi. Biljka nosi lijepa, bijela, ljubičasta ili žuta cvijeće sa jarko crvenim centrima. Koristi se stoljećima u medicinske svrhe. Korijene, lišće i cvjetovi ove biljke su vrlo efikasne za liječenje raznih zdravstvenih stanja, a naročito respiratornih poremećaja. Divizma Eterično ulje se dobija destilacijom pomoću vodene pare svojih listova i cvjetova.

Divizma eterično ulje sadrži rotenone, tanina, triterpenski, coumatin, saponina, flavonoida i catalpol. Može se udahnuti ili primijeniti na tijelo, stvarajući odlične rezultate.

Prednosti Divizma ulja:

Divizma ulje je divan zdravlje adjuvans koristi za liječenje mnogih bolesti. Koristi od divizme ulja može se pripisati svoje analgetik, protuupalno, opuštajuće, umirujuće i antiseptički. Neke od prednosti divizma ulja su:

load...

1. Analgetik:

Analgetski svojstva divizma nafte negativno utiče i na živac. To de-senzibilizovanju osjećaj bola, čime se daje olakšanje od glavobolje, zubobolje, hladno i sinusa. Za razliku od drugih lijekova protiv bolova, divizme ulje nema neželjenih efekata.

2. Antiseptic:

Antiseptik svojstva divizma ulja čine ga vrlo efikasno za liječenje infekcija kože. To eliminira rast mikroba pogođene mjesto aktiviranjem bijelih krvnih zrnaca. Divizma ulje može se primijeniti na kožu da umiri, osip, svodi, opekotine, modrice i rane. Ulje je vrlo efikasna za lečenje spoljnih i unutrašnjih infekcija.

3. Infekcija uha:

Divizma ulje za uši je vrlo korisno za liječenje infekcije uha. Smanjuje otekline, ublažava bol i ubija bakterijske infekcije ušiju. Ulje ne treba pao direktno u bubnjić. Možemo povećati anti-biotičkih potenciju kombiniranjem divizma ulje s češnjakom.

load...

4. Diuretici:

Divizma eterično ulje povećava učestalost mokrenja. To pomaže da se ocedi toksina poput mokraćne kiseline, ekstra soli i vode deponuju u organizmu. Takođe, pomaže u čišćenju depozita u bubrezima, sprečavajući kamen u žuči.

5. Iskašljavanje:

Divizma ulje ima odlične ekspektorans svojstva. To opušta kašalj ili šlajm deponuje u pluća i respiratornog trakta, pružajući olakšanje od kašlja, bronhitisa, zagušenja i drugih problema sa disanjem. To ne samo da briše naslage sluzi ili katar, ali i umiruje sluzokože.

6. Sredstvo protiv groznice:

Kemijski prisutan u divizma ulje je vrlo korisna u borbi protiv gripe, groznice i herpes virus. Diuretik svojstva ovog ulja izvadite toksina i otpada iz organizma, ubrzava proces oporavka.

7. Opuštanje:

Divizma eterično ulje pruža vrlo opuštajući učinak na mišiće, mozak i drugih sistema u organizmu. To ga čini korisnim u borbi protiv grčeva u mišićima, nervozan patnjama i nervne poremećaje.

8. Za smirenje:

Divizma ulje je vrlo korisno za ljude koji pate od hronične i akutne nesanice. To smanjuje nivo kortizola u organizmu, pružajući zvuk i miran san.

9. Anti-upalni svojstva:

Divizma ulje također ima protuupalno i anti-grčevito svojstva. Tinkture pripremljeni od divizme ulja se koriste za liječenje infekcije gornjih dišnih puteva trakta. Anti-grčevito svojstva i može pomoći za liječenje grčeva u želucu.

10. Za suhu kožu:

Divizma ulje je odličan za suhu kože ljudi. To stvara nevidljivi film na koži, oslobađa svrbež uzrokovan ekcema, psorijaze i peruta koža. Mi također može tretirati temenjače nanoseči divizma ulje na pogođenim područjima. Anti-upalni svojstva u ovo ulje čine ga vrlo korisno za liječenje akni i crvenilo kože. Nerazblažen divizma ulje može se primijeniti na kožu kako bi ga glatko i podatnom.

11. Za iziritirano vlasište:

Divizma ulje je odličan za liječenje peruti i iziritirano vlasište. Masirajte vlasište s divizma uljem i ostavite ga preko noći. Ponovite ovaj postupak svake sedmice za liječenje peruti i peruta vlasište.

Nuspojave Divizma ulja:

  • Kada konzumira po navedenom dozi, divizme ulje ne izaziva nikakve neželjene efekte. Ako primijetite bilo kakve iritacije kože ili negativne reakcije, odmah prestanite koristiti.
  • Trudnice i dojilje trebaju izbjegavati konzumiranje divizma ulja.
  • Nemojte koristiti divizma ulje za duži vremenski period, osim ako je u režiji doktora.
  • Sjećam se, divizme ulje treba koristiti u skladu sa doze propisane. Nikada zamijeniti svoje redovne lijekova s ​​divizma ulja. Uvijek obratite se lekaru za sigurno savjete i pravilno doziranje.

load...