Zdravlje i wellness

10 neverovatnih upotreba Neem Powder

10 neverovatnih upotreba Neem Powder

Svi smo svjesni medicinskih vrijednosti nima, zar ne? To je dobro poznata biljka u Indiji koja se koristi za različite namjene od pamtiveka. Osim toga, neem prah ima puno mnoge svrhe. Jeste li znatiželjan saznati više o neem prah koristi? Nastavite sa čitanjem!

Neem - pregled:

Botaničkog ime neem stabla je Azadirachta indica. Ovo stablo je porijeklom iz Indije, Mianmar, Šri Lanka, Bangladeš, Pakistan, itd, ali sada se uzgaja širom svijeta po svojim ljekovitim i ljekovita svojstva. Uz sve svoje dijelove koji imaju medicinski vrijednosti, ova biljka je korisna za liječenje raznih bolesti. Antibakterijski, antiseptik, antimikrobno i protuupalno svojstva nim čine ga vrijednim za ljudsko zdravlje.

Danas, neem je dobila ogromnu vrijednost na tržištu za komercijalnu upotrebu. Neem ulje se koristi u kupaćim losionima, sapuna, kozmetike i kao sredstvo protiv insekata kao dobro. Može se koristiti nim listovima u liječenju problema oka, krvarenje nosa, crijevnih crva, želučani problemi, gubitak apetita, itd Oni također mogu tretirati kožne bolesti, kardiovaskularnih bolesti, groznicu, i dijabetes, oralni i problema s jetrom. Neem sjeme se sastoji od u prah koji se preko noći potopiti u vodu i prska rod da drže podalje insekata (1).

load...

Što se tiče nim prah, posjeduje većina ljekovitih vrijednosti nima. Može se koriste interno u čaju obliku; može se dodati u kuhinjama ili koristi eksterno kao dobro. Ranije, neem prah je čak koristi kao kontraceptivno sredstvo. Danas se koristi u kozmetici, sapunima, losionima, itd unos neem praha je pronađen koristan u liječenju probavnih tegoba. Takođe jača imunitet i djeluje kao pročistač krvi.

Neem Powder Prednosti

Kao što je već rečeno, neem prah je korisno za vaše zdravlje na različite načine. Dati u nastavku su top deset upotreba nim praha.

1. Perut:

Perut je bezopasna, ali može uništiti kosu šarm i može biti neugodno. Perut nastaje zbog prolivanja mrtve ćelije kože glave, ili ljuštenja suhog vlasišta. Neem prah vam može pomoći u liječenju peruti. Možete dodati neem prah u vodi i nanesite ovu mješavinu na kosu korijene, a onda troše vodu. Ostavi ga za 30 minuta i dobro isprati. Uz redovnu upotrebu ovog lijeka, možete dobiti osloboditi peruti.

load...

2. Ringvorm:

Lišaj nije neuobičajeno. To je gljivična infekcija kože, u znaku u obliku prstena, crvene, ljuskave mrlje. Ponekad ove zakrpe dobiti svrbi i iritira. Neem prah je pronađen efikasan u liječenju lišaj kao što je gljivična infekcija, a neem ima jake antifungalna svojstva. Za liječenje lišaj, mix neem prah sa vodom. Možete dodati nekoliko kapi maslinovog ulja, ako vam je koža suha. Nanesite ovu paste na pogođenim područjima i isperite nakon za 10 - 15 minuta mlakom vodom. Pratite ovaj proces dnevno za nekoliko dana da se zapažene rezultate.

3. Head Lice:

Lice su parazitski insekti koji žive u ljudske kose. Oni su zarazni. Hrane se mala količina ljudske krvi, što negativno utiče na vaše zdravlje. Neem ima imovinu koja inhibira rast vaši. Takođe, sprečava vaši jaja iz rasplodnih. Ako ste uznemireni vaške, možete pripremiti pastom od neem praha i vode. Možete dodati kanom u prahu da bude deblji i glatko. Nanesite ga na kosu i isprati nakon sušenja. Možete koristiti ovu metodu svaki drugi dan ili od 2 - 3 puta u sedmici za olakšanje.

4. Akne / Bubuljice:

Da li ste ikada koristili nim prašak za akne ili bubuljice? Uglavnom, to je masnu kože ljudi koji pate od ovog problema. Antiseptik, antioksidans, antigljivično, antivirusno i anti-upalni svojstva nim pomoć u liječenju akni ili bubuljica. Prahu neem Listovi su glavna komponenta većine široko koristi kreme za lice.

Da riješi akni ili bubuljica, možete dodati neem prah jogurt ili zemlja puniji a. Napravite pastu od nima u prahu i jogurt, zemlje i vode puniji-a. Nanesite ga na lice. Isperite nakon što osuši. Ponovite ovaj od 2 - 3 puta tjedno za najbolje rezultate.

5. Neem prah za zube:

Neem prah se može dodati pastu za zube također. Utvrđeno je da je vrlo koristan u liječenju oralnog / stomatološke probleme. Ona se bori protiv bolesti desni i drži usta zdrave i klica bez, bori loš zadah, ubija bakterije u ustima, sprečava i smanjuje plaka, bori šupljine, itd Neem prah je potpuno oralni prijateljski.

6. Sinusitis:

Sinusitis je upala sinusa; to može biti hronična ili akutna. Možete koristiti neem prah kao nazalnog pad za liječenje upale sinusa. Ona pomaže u smanjenju upale. Mix jedan kašičica neem prah u čašu tople vode i uzeti od 2 - 3 kapi dva puta dnevno za olakšanje.

7. Atletsko stopalo:

Atletsko stopalo je česta bolest kože stopala. To je zarazna i može proširiti i na druge dijelove tijela kao dobro. Za liječenje atletskog stopala, možete koristiti neem prah pasta. Tradicionalno se koristi da pomogne umiriti iritacije kože, neem prah se može koristiti i kao netoksični gljiva za borbu protiv stopala u prahu (2).

Sve što trebate učiniti je napraviti pasta kombinacijom nim praha i vode. Nanesite ga na pogođenim područjima redovno. Antiseptik, anti-gljivične i anti-bakterijska svojstva nim pomoć u slinavke borbi atletsko.

8. Psorijaza:

Psorijaza je hronično stanje kože, u znaku srebro / crvena, svrbi, ljuskave bolne zakrpe uzrokovane zbog dodatnih rast ćelija. Neem prah može tretirati Psorijaza efikasno. Ili možete uzeti neem prah interno ili primijeniti eksterno. Za internu upotrebu, možete uzeti jednu kašičicu nim prah i 1-2 kašičice kurkume u prahu mlakom vodom dva puta dnevno. Alternativno, možete primijeniti vodu i neem prah pasta eksterno pogođenim područjima dnevno.

9. Ekcem:

Ekcem je hronično stanje kože. To je upala epidermalni sloj kože. Simptomi ekcema uključuju crvene, svrbi i suha zakrpe na koži. To je češći kod djece i novorođenčadi nego kod odraslih. Za liječenje ekcema, možete napraviti pastu koristeći vodu, nima u prahu, a neki kurkuma. Nanesite ovu paste na pogođenom području. Neem prah se pokazala kao efikasna u pružanju olakšanje od ekcema.

10. Gubitak kose:

Gubitak kose postaje čest problem ovih dana i kod muškaraca i žena. Ne može biti više uzroka za gubitak kose. Ali neem prah može uvelike pomoći u smanjenju jesen kosu. Za tu svrhu, možete pripremiti pastom od neem praha i vode. Možete dodati i Aloe Vera na njega. Nanesite ovu pastu na koži glave / root dva puta tjedno oko 20 - 30 minuta prije kupanja.

Gore navedenih neem prah prednosti i koristi govoriti svoje ogromne ljekovitu vrijednost. Neem prah djeluje kao jeftin lek za nekoliko zdravstvenih problema s kojima se suočavamo u našem svakodnevnom životu. Stoga, poželjno je da to bude dio vaše kuhinje.

Nadamo se da će se ova poruka o neem prah prednosti te je pomogao. Dajte nam svoje vrijedne povratne informacije komentirajući u okvir ispod!

load...