Zdravlje i wellness

Top 10 najboljih prednosti Apple Juice (Seb Ka Ras)

Top 10 najboljih prednosti Apple Juice (Seb Ka Ras)

Apple se smatra najzdraviji i najsvestranijih voće. Ovo divno voće, porijeklom iz centralne Azije, intenzivno uzgaja širom svijeta. Kina je na prvom na listi top proizvođača jabuka, dok SAD osigurava drugo mjesto. Najčešći tipovi jabuke su crvene jabuke, pinky dama jabuke, gala jabuke, Jonagold, Zlatni delišes jabuke, Fuji jabuke itd To su svi podjednako korisna za ljudsko zdravlje.

Je sok od jabuke dobro za vas? Jabuka uživa diljem svijeta dominaciju nad drugim voće, zahvaljujući svojim neverovatnim zdravstvene prednosti. Postoje različiti načini da se konzumiraju jabuku - to može biti ili pojeden sirovo ili dodati u voćne salate. Sok od jabuke, koji se nazivaju i 'seb ka ras' (Hindi) je također jedna od omiljenih pića za mnoge ljude.

Top 10 Health Benefits soka od jabuke:

Sok od jabuke prednosti su neograničene. Evo, mi smo istakli neke od njih. Pročitajte i uživajte u vrijedne informacije.

load...

1. Potiče zdravlje srca:

Jabuke su veliki izvori super antioksidanata - polifenola i flavonoida - koji su korisni za zdravlje srca. Osim toga, oni pružaju svoje telo sa kalijum, važan mineral koji je od ključnog značaja za srce. Dakle, uzimajući jedan porcija soka od jabuke svaki dan olakšava srca da pravilno funkcionirati.

2. Sprečava Astma:

Jedna od jedinstvenih prednosti jabuka je da sadrži flavonoide. Ovaj imperativ nutrijentima je poznato da spriječi napade astme. Osim toga, flavonoidi igraju značajnu ulogu u donošenju pluća jak i uspješan. Dokazano je od strane najnovijih istraživanja da su osobe koje konzumiraju sok od jabuke na redovnoj osnovi imaju bolju funkciju pluća od ostalih.

3. Čisti jetre:

Alkalnosti u jabukama pomaže u čišćenju destruktivne toksini / otpadnih nusproizvoda iz jetre uz održavanje pH tijela. Pektin, prisutan u koži Apple, promovira probavnog sistema.

load...

4. Smanjuje holesterol:

Zajedno sa ostalim nekoliko prednosti soka od jabuke, važna korist je svoju pomoć u snižavanju nivoa holesterola. Višak nivo holesterola u organizmu glavni su uzrok iza brojnih kardiovaskularnih bolesti. Na taj način, možete ojačati sebe protiv takve bolesti konzumiranjem svaki dan jabuku ili njegovog soka.

5. Čini Bones Strong & Healthy:

Jabuke nude veliki broj zdravih nutrijenata, uključujući vitamin C, željeza, bora i sl Ove hranjive tvari u kombinaciji bi vaš strukturu kostiju zdrava i jaka.

6. Pojačava Imunitet:

Dobra količina vitamina C u jabuke poboljšava imunološki sistem vašeg tijela, kao i pomaže organizmu u borbi protiv bacila i bakterija.

7. Sprječava rak:

Sok od jabuke je najbolji branič protiv tumora i raka, posebno raka pluća. Flavonoidi i fenolne kiseline su se pokazale kao efikasna u sprečavanju razvoja tumora i kancerogenih ćelija. Ovi spojevi su lako dostupni u jabuke.

8. Nudi rješenje za zatvor:

Konstipacija je teška pitanje zdravlja koji se javlja kada se debelo crijevo apsorbira previše vode. Jabuke sadrže sorbitol koji nudi rješenje za ovaj problem. Kada je ova supstanca stigne do debelog crijeva, privlači vodu u debelo crijevo. Na ovaj način, čini stolicu mekšom i lako proći.

9. Ljepota Prednosti soka od jabuke:

Sok od jabuke ima predivan prednosti za kožu i kosu. To je naširoko koristi u prirodnih lijekova za tretiranje problema s kožom u vezi kao što su upale, svrbež, ispucale kože i bora. Primjene soka od jabuke za nekoliko minuta na kosu vlasišta osigurava sprječavanje peruti i drugih poremećaja vlasište.

10. Poboljšava zdravlje očiju:

Dovoljnu količinu vitamina A je dostupan u sok od jabuke. Ovaj vitamin pomaže u poboljšanju vida oka i sprečavanje bolesti oka.

Prehrana vrijednost soka od jabuke:

Dakle, ono što je u sok od jabuke? Apple sadrži broj zdravih esencijalnih hranjivih tvari i to je razlog zašto većina zdravstvenih stručnjaka preporučuje da jedete svaki dan jedan jabuke. Postoji mnogo ljudi koji vole pije sok od jabuke, a ne jede u sirovom obliku. Nutritivnu vrijednost soka od jabuke je isti kao kod sirove jabuke, pod uslovom da je izvedena od svježih jabuka. Komercijalno dostupni sokovi obično sadrže konzervanse da smanji hranjivu vrijednost soka od jabuke. Stoga, što sok pravi jabuka kod kuće je najbolji način da se iskoriste maksimalne koristi i ishrane.

Jedna doza soka od jabuke daje vaše tijelo s velikom količinom vitamina, minerala i antioksidansa. S nula holesterola i vrlo nisku količinu zasićenih masti i natrija, jabuke su najzdraviji plodovi. Pustite nas da pogledamo ishranu grafikon jabuke znati više detalja.

Sok od jabuke Nutrition Facts

Energija 50 kcal 2.5%
Ugljeni hidrati 13,81 g 11%
Protein 0,26 g 0.5%
Ukupna mast 0,17 g 0.5%
Holesterol 0 mg 0%
Dijetalno vlakno 2,40 g 6%
Vitamini
Folati 3 μg 1%
Niacin 0,091 mg 1%
Pantotenska kiselina 0,061 mg 1%
Piridoksin 0,041 mg 3%
Riboflavin 0,026 mg 2%
Tiamin 0,017 mg 1%
Vitamin a 54 iu 2%
Vitamin c 4,6 mg 8%
Vitamin e 0,18 mg 1%
Vitamin k 2,2 μg 2%
Elektroliti
Natrijum 1 mg 0%
Kalijum 107 mg 2%
Minerali
Kalcijum 6 mg 0.6%
Gvožđe 0,12 mg 1%
Magnezijum 5 mg 1%
Fosfor 11 mg 2%
Cink 0,04 mg 0%
Fito-hranljive materije
Karotin-ß 27 μg
Kripto-ksantin-ß 11 μg
Lutein-zeaksantin 29 μg

Nadam se da vam se sviđa naš post na najbolji sok od jabuke koristi. Pa, šta čekaš? Ne zaboravite uključiti jabuke u svakodnevnoj ishrani i ubiru brojne prednosti soka pije jabuka ima za ponuditi!

load...