Zdravlje i wellness

10 najboljih hrana za decu da rastu viši

10 najboljih hrana za decu da rastu viši

Kao roditelji, mi svi želimo da naša deca rastu visok i biti zdrav! Jeste li znali da je ono što ste hraniti svoju djecu igra važnu ulogu u tome kako visok rastu? Ali očito, to je sve što radimo kao majke i roditelji cijelo vrijeme. Ali, to je malo teško pratiti vrlo dug popis, zar ne? Neka nam olakšati onda, ovdje je popis najboljih namirnica koje pomažu klinci rastu visok!

Top 10 Hrana koja Pomoć Deca porasteš:

Ako želite da vaša djeca rasti viši, postoje određene namirnice koje ćete morati da se uključe u svoju ishranu. Ovi super-namirnice će vam pomoći vaša djeca na razne načine, osim povećanja njihove visine. Ovdje su top 10 zdravih namirnica koje će vam pomoći vaša djeca rastu viši i jači:

1. Jaja:

Proteini su hranjive tvari koje imaju najveću ulogu u povećanju visine vaše dece, kako bi bili sigurni da svaki dan jede jaje. Čineći ih ukusan omlet ili kuhano jaje za doručak je odličan način da se započeti dan i dobiti proteine ​​u svoje tijelo!

load...

2. Mlijeko:

Mlijeko je ispunjen kalcijum što je odlično za rast kostiju, kao i za snagu. Proteini su također dobro asimilirana od mlijeka. Dobiti svoju djecu da piju mlijeko svaki dan ili napraviti ukusna jela koja su puna dobrote mlijeka. Ovo je najbolja hrana za djecu da rastu viši.

3. Soja:

Dobiti svoju djecu da jedu više soje kao što su vegetarijanska prehrana koja je bogata proteinima. Oni poboljšati rast kostiju i mišića. Možete kreirati mnogo ukusan recepte sa sojom kako bi vaša djeca jedu ovom čudesnom hranu.

4 Oatmeal:

Ova super-hrana bogata proteinima i ima nizak sadržaj masti. To je jedna od najzdravijih namirnica za svakoga, tako da vaša djeca da jedem redovno rasti viši.

load...

5. Chicken:

Recepte koji uključuju piletina uvijek voli djecu. To je meso koje je zdrav i bogat proteinima.

6. Špinat:

Da, Popaj je bio u pravu svi zajedno i to je ono što može reći svojoj deci! Spanać je super-veggie koji ne samo da će dati svoju decu snagu koja im je potrebna, ali i će im pružiti željeza i kalcija. Ove dvije hranjive tvari su bitne kako bi bili sigurni da vaša djeca rastu visok!

7. Mrkva:

Šargarepa je bogata vitaminom A koji pomaže u sintezi proteina u organizmu. Sirove mrkve imaju najveći sadržaj ovog vitamina njih tako dodati u salate ili da vaša djeca piti svježi sok od šargarepe dnevno. Gledati ih raste visok brzo!

8. Voće:

Svi znamo da je voće važna namirnica za djecu da rastu zdrava i jaka. Voće koje su bogate vitaminom A, kao što su mango, dinja i breskve će pomoći vaša djeca rastu viši i jačanje njihove kosti kada se dodaju u ishrani.

9. Integralne žitarice:

Get vaša djeca jesti cijeli hranu zrna kad god mogu! Oni su najzdraviji opcija kada je u pitanju žitarice jer su bogati vitaminom B i željeza. Kruh celog zrna i tjestenine, kao i žitarice su super izbor ako želite da vaša djeca porasteš!

10. Jogurt:

Jogurt je fantastičan izvor vitamina D i kalcija koji su i od suštinske važnosti za razvoj djeteta u pogledu visine. Ako vaša djeca nisu ljubitelji jogurta, da ih da jedu sir umjesto jer previše je bogata proteinima, kalcijem i vitaminom D.

Ako želite da vaša djeca rasti viši, isprobajte ove koje volim zvati najbolje namirnice koje pomažu klinci rastu viši i vidjeti zadivljujuće rezultate. Oni ne samo da će rasti viši, ali će također biti jaka i zdrava!

load...