Zdravlje i wellness

Top 10 časova joge u Hyderabadu

Top 10 časova joge u Hyderabadu

Od toga da je oblik meditacije u vezi sa isposnici, na najtoplijeg način za vježbanje širom svijeta-yoge je došao dug put! Promovira slavne i zagrljaju običnog čovjeka, joga je jedan od najboljih načina da vas stane. Ne samo joga pomažu da tijelo zdravim, ali i pomaže da stres na odstojanju. Takođe nam daje mir uma da se bave užurbanog načina života.

Joga je evoluirala i više nije samo o nekoliko poza. Uključujući i različite oblike joge, kao što su Power Yoga, umjetničke yoga, i druge varijante, joga je sada daleko od svojih tradicionalnih avatar.

Za prosečnog Hyderabadi, užurbanog načina života je nešto novo. Rascvetala IT i BPO industrije u grad je uzdrmao stanovništvo iz svojih inače opušten stav. Joga može biti korisno za one ljude, koji uče za navigaciju životni stil koji je strano njihov način života. Da vam pomognemo, mi smo sastavili ovu listu top klase 10 joge na vašoj lokaciji. Uzmite pick i naučiti da ponovo bude zdrava!

load...

Top 10 Yoga plesa u Hyderabad:

1. Anahata Yoga Zone:

Institut je visoko preporučeno od strane polaznika iz raznih uzrasta zagradama. Muškarci i žene podjednako su transformisali njihov način života i sada vode zdrav život nakon pohađa kurs joge iz ovog instituta. Joga instruktori su posvećeni i dobro obučeni da pomognu pojedincima postigla fleksibilnost i zdrav organizam putem joge. Institut je dobro dizajniran s dobrom ventilacijom, odgovarajući prostor i rasvjete. Naknade toku su razumni i serije latencije su zgodno. Institut je također vodi grupa klase, pravnim i fizičkim obuke, radionice i učiteljica joge obuke.

Adresa: Mansarovar Circle, RTC Colony, 2. Kat, iznad Ushodaya Supermarket, Tirumulgiri.

2. Bikram Yoga:

Centralno smješten u gradu, Bikram Yoga pomaže tisuće pojedinaca u njihovoj potrazi za wellness. Instruktori su dobro obučeni, strpljivi i ohrabrujuće. Oni plaćaju individualnu pažnju na studente i omogućiti im da ostvare bolji način života kroz vježbanje i zdrav izbor hrane. Ako ste u potrazi za dugoročne koristi od joge, ovo je među prvih centara za upis u.

load...

Adresa: 8 - 2-292 - 174-104, Gazda Vivilash Chambers, Road broj 14, Landmark: Između TDP ured i Rak bolnice, Banjara Hills.

3. Sharmila Yoga Studio:

Ovo Yoga Studio je popularan širom grada za intenzivne joga sesije koje garantuju zategnut i zdravo tijelo. Šef trener instituta, gospođa Sharmila Hirendernath je obučen u Ashtanga školi joge. On ima preko 12 godina iskustva u nastavi joge kako u Indiji i u SAD-u. Studio je među nekoliko priznatih indijske EYRT instituta.

Adresa: Plot No.72, Gaffar Khan Colony, Road No.10, Banjara Hills.

4. Ayurvedski Panchakarma, Fizioterapija, joge i Beauty Clinic:

Institut je dobio odlične kritike od strane bivših i sadašnjih studenata. Ayurvedska Panchakarma je posvećen drevni indijski oblik tretmana kroz biljnih preparata, masaža i joga za liječenje zajedničke bolesti. Nepokolebljivi vjernika u drevni indijski sistem medicine i lifestyle ćete pronaći vršnjacima i instruktora u ovom institutu, sa ciljem da se držite drevne metode kroz različite programe u jogu i ajurvedske medicine.

Adresa: 7 - 81, Scientist Colony, Zaher Nagar, Habsiguda.

5. Yoga Jyoti:

Zamišljen kao neprofitna dobrotvorna povjerenja dva učenika Sri Desikachars, Joga Jyoti je preporučena institut u Hyderabad. Amala Akkineni i Salil Ganeriwal bili ujedinjeni u želji da dovede svijesti o drevne mudrosti i umjetnost joge narodu Indije i šire. Osim nastave različite oblike joge, instituta također pokazuje moć uma nad telom i pomaže sljedbenika postigne bolji način života kroz disanja, meditacija i kontrole uma.

Adresa: Shwaas Plot No. 356, Road No.80 Jubilee Hills, Blizu Ramanaidu Studio.

6. Adhyatma Yoga Laya Trust (Swami Dheerananda):

Na Adhyatma Yoga Laya Trust, joga je cijenjen za svoj pozitivan uticaj u svakoj sferi života i uči kao i kao znanost i umjetnost, a ne alternativni oblik vježbanja. Osobe u Hyderabad prolazi kroz fizički ili mentalni stres može prisustvovati joga besklasno da se olakšanje kroz programe u ovom centru.

Adresa: H No. 1 - 10-134 - 9, Yogalaya, Ashok Nagar.

7. Uttara Power Yoga:

Uttara Power Yoga je visoko preporučeno institut u Hyderabad za brz i efikasan mišića toniranje i značajan gubitak težine prirodno. Šef instituta, gospodin Sharma ima veliko iskustvo u pružanju obuke u osnovne i napredne razine vlasti joge. Smatra se kao odličan institut za hard core rekreativaca potrazi za sport savršenog tijela.

Adresa: Uttara Power Yoga Studio Plot No: 28, SBI Colony, Transport Road, Near Diamond Point.

8. Yoga Vidya Pranic Healing Foundation:

The Healing Foundation je izgradila svoj fitnes program oko koncepta Prana, osnovni sastojak tijela u svakoj života. Renomirani institut za jogu u Hyderabad, instruktori i treneri ovdje raditi sa studentima da iskoriste svoje "Prana" za povećanje očekivanog trajanja života, poboljšanje mentalnog i fizičkog zdravlja i držati tijelo i um u formi i agilan. Učesnici su se preporučuje ovaj institut za rekreativaca i one koji su zainteresirani za duhovno buđenje. Temelj preuzima osnovne i napredne program Pranic ozdravljenja, kristalno ozdravljenja, Pranic psihoterapiju i Pranic psihičke programa samoodbrane za zainteresirane kandidate.

Address: 6 - 3-788 / A - 18, Zemljište No.18, Durganagar, Ameerpet..

9. Astma Yoga Sadhanam Centar:

Učenici ove yoga centra su dobili razne pogodnosti sa različitim položajima, proteže i vježbe disanja učio u ovom institutu. Centar zapošljava samo iskusnih instruktora, koji su učili joge studenata u inostranstvu, u školama, fakultetima i kao privatna tutori. Uvršten među 10 najboljih yoga centara u Hyderabad, ovaj institut pomaže studentima postići bolji način života, kao i fizički, mentalni i emocionalni balans.

Adresa: 1 - 8-499 - 6, Ulica broj 9, Chikkadpally.

10. Dayal Nature Njega joge i fizioterapije Centar:

Zaokruživanja listi top 10 joge u Hyderabad je Dayal Nature Njega Joga i Fizioterapija centar, ustanova posvećena prirodni. Očuvanje drevno znanje, ovaj institut nudi različite programe na toniziranje tijela, izgubiti na težini, i postižu visok stupanj fleksibilnosti u relativno kratkom vremenskom periodu.

Adresa: 10 - 1-127 / A, u blizini Golconda Hotel Saifabad Science College Lane, Masab Tank.

Vrhu klase 10 joge navedenih ponuda stanovnici Hyderabad velike fitness centri za veliki tijelo! Isprobajte ih danas!

Jeste li pronašli ovaj članak koristan? Da ostavite svoj komentar u komentarima.

load...