Zdravlje i wellness

6 neverovatnih prednosti Elemi eteričnog ulja

6 neverovatnih prednosti Elemi eteričnog ulja

Jeste li ikada naišli na elemi eterično ulje? Jeste li znali da je to bezopasno ulje ima brojne zdravstvene prednosti? Pa, to radi! Zamislite da imate glavoboljom. Bolno, zar ne? Ali, nanesite nekoliko kapi elemi eteričnih ulja i voila, bol splasne!

Koje druge beneficije ne ovaj skromni tražim ulja posjeduju? Hajde da otkrijemo ovdje.

Ono što je elemi eterično ulje?

Elemi eterično ulje dolazi iz elemi ili "Canarium luzonicum 'drvo. Drveće su autohtoni na Filipinima i drugim susjednim narodima. Ulje je izvađen iz stabla smole i pripremljen je koristeći destilacijom vodenom parom. To je blijedo žute boje i ima oštar bor i Lemony miris. Elemi ima intenzivno u aromaterapiji i alternativne medicine kao iscjelitelj mnogih bolesti (1).

load...

Elemi eterično ulje Prednosti:

1. Analgetik:

Analgetici su painkilling agenata. Većina analgetika dostupni na tržištu danas često prate gadan nuspojava. Zar ne bi bilo sjajno da li je analgetik koji bi mogao da obavlja svoje dužnosti bez ikakvih nuspojava? Pa, ne tražite dalje. Elemi eterično ulje je odgovor. Je analgetik svojstva ublažavanje bola ulje pomoć zbog hladnoće, uganuća, groznice. To također može osloboditi glavobolje, bolovi u zglobovima, mišićima i migrene (2).

2. Iskašljavanje:

Da li se svoje majke hranjenje vam kašičica na bolesno slatki sirup protiv kašlja kao klinac? Pa, ako to učinite, možda ćete se slažu da oni za iskašljavanje i dekongestivi probao grozno. Međutim, šta ako bismo mogli koristiti ekspektorans čiji je ukus bio malo manje nametljiv? Srećom, možemo. Elemi eterično ulje pokazuje snažan iskašljavanje svojstva i pomaže u smanjenju zagušenja u cijevi vjetar, nazalni trakta i pluća, čime disanje lakšim (3).

3. Antiseptic:

Drevni Egipćani koristili elemi kao balsamovanja agent dok mummifying leševa. Elemi je efikasan antiseptik i štiti vas od drugih mikrobnih infekcija zbog gljivica, virusa i parazita dok liječenju sepse i tetanusa. Još jedna prednost je da za razliku od drugih antiseptici, elemi peče manje i miriše bolje. Dakle, sljedeći put kada pate rez dok usitnjavanje povrća, dab neki elemi eteričnog ulja na ranu.

load...

Ne samo da elemi pomoći eliminirati mikrobe iz rana, to je dobro i za sprečavanje unutrašnje infekcije u različitim organima tijela kao urinarnog trakta, mokraćnog mjehura, debelog crijeva, crijeva, bubrega i želuca.

4. Stimulant:

Osim povećanje cirkulacije krvi, stimulansi obavljaju mnoštvo aktivnosti koje su neophodne za organizam. A stimulans pomaže potaknuti hormonalne sekreta, pomaže probavu, kontrolira pražnjenje žuči i mnoge druge tjelesne funkcije. Stimulansi i izazvati reakcije neurona i poboljšati disanje, reguliše protok krvi i menstruacija, kao i pomoći u laktaciji mame (4).

 5. Tonic:

Mislim tonik i mislim da ima jedan starinski boca sa gustom zelenom sirup unutra. Međutim, tonik je supstanca koja tonira vaše tijelo. Kao deca, možda ste imali roditelje hraniti kašike tonika, koji su tvrdili da će nam pomoći da zadrži bolesti daleko. Tonics upravo to. Osim osigurava nesmetano funkcioniranje krvotoka, respiratorni, nervozan, i endocrinal sistema, tonika i pomažu u zaštiti vaše tijelo od infekcija i drugih komplikacija (5).

6. Pojačava zdravlje kože:

Bezazlenim elemi eterično ulje ima brojne zdravstvene prednosti i može se koristiti za liječenje dosta bolesti. Jedan značajnu korist od ulja je u tome što povećava zdravlje kože. Njegova antiseptička i antimikrobna svojstva pomoći ubrzati oporavak posjekotina i modrica i podsticanje razvoja novih ćelija. Ova svojstva čine elemi eterično ulje odlično za poboljšanje zdravlja vaše kože (6).

Elemi eterično ulje Koristi:

Osim upotrebe smo gore navedene, elemi eterično ulje je vitalni dio aromaterapije, i mnogi kiropraktičara koristiti ulje za ublažavanje bolova. Stoljećima ljudi koriste ulje u njegu kože.

Dakle, reci nam, ako ste pronašli informacije pomoći. Da li ste ikada koristili elemi eterično ulje? Recite nam bilo priče, iskustva ili pokazivači želite dijeliti ispod. Ostavite komentar.

load...