Zdravlje i wellness

5 neverovatnih prednosti kade Castor Oil

5 neverovatnih prednosti kade Castor Oil

Verovatno znate koliko je dobra za mnoge stvari ricinusovog ulja. Ali da li ste ikada prestati i pitaju kako korisno je ricinusovog ulja kupka može biti? Pa, pitam se nema više. Pročitate ovaj članak i naučiti o nekim od zdravstvenih prednosti ricinusovog ulja kupka.

Šta je ricinusovo ulje Bath?

A ricinusovo ulje za kupanje, kao što samo ime govori, je kupka s nekoliko kapi ricinusovog ulja i drugih preferirani sastojaka. Kadi je jeftin i nudi mnogo prednosti za vaše tijelo. Neverovatno je lepljivo i neuredan, ali svaki malo uplifting i opuštanje. Kadi ricinusovo ulje je vjerojatno jedna od najboljih stvari koje možete dobiti za svoj organizam.

Prije nego što je u ricinusovo ulje za kupanje prednosti, idemo naprijed i provjeriti prednosti ricinusovog ulja!

Zdravstvene prednosti ricinusovog ulja

1. Antiinflamatorni

Ricinusovo ulje je jedan od najboljih antidota za upala kože. Anti-upalni svojstva ulja pomoći umiruju i osjetljivu kožu.

load...

2. Antivirusno i Baktericidan

Je antiseptik, antivirusno i baktericidno dejstvo ricinusovog ulja čine ga veliki ulje za lokalnu primjenu i pomoć infekcije poslastica kože.

3. Protiv akne

Tematska aplikacija može pomoći u smanjenju akni i spriječiti buduće izbijanje akni.

4. Čišćenje

Ricinusovo ulje je efikasan sredstvo za čišćenje, koja pomaže ukloniti višak prljavštine i prljavština iz kože.

5. Hidratantna

Ricinusovo ulje je prirodni vlažilac, koji pomaže zamku vlage u kožu tkiva.

6. Moisturizing Agent

Sadržaja triglicerida ricinusovog ulja pomaže vratiti prirodnu ravnotežu vlažnosti vaše kože.

7. Poboljšava teksturu

Ricinusovo ulje sadrži visok nivo oleinska i linolna kiselina, koje pomažu omekšavaju suhu kožu i učiniti vaš mekša koža.

8. Naziv eteričnih ulja

Ricinusovo ulje je odličan baznog ulja, a možete dodati gotovo bilo eterično ulje sa svojim ricinusovog ulja kupka, ako vam se ne sviđa svoj miris.

load...

Zdravstvene prednosti ricinusovo ulje Bath

Sada kada znate kako ricinusovog ulja može pomoći vašoj koži, pogledajmo kako ricinusovog ulja kupka može biti od koristi za vas.

1. Opuštanje

Ricinusovo ulje je veliki nosilac eteričnih ulja, i dodavanjem neke paprene ili eteričnog ulja lavande pomoći će vam da se opustite i pustite da ricinusovo ulje rade svoju magiju na vašoj koži.

2. Mišićav Ache

Ricinusovo ulje također može pomoći izliječiti mišićne bolove i nude predah od artritisa bol.

3. Razbija Scar Tissue

Ako imate ožiljke na tijelu koji želite nisu bili tamo, trebalo bi da razmislite redovno imaju ricinusovo ulje za kupanje. Ulje pomaže razbiti ožiljak i je divan način da se riješi te ožiljke.

4. Vlaži vašu kožu

Ricinusovo ulje je odličan ovlaživač i efikasan vlažilac koja zadržava voda ispod kože i hidratizira je. Prirodni nivo oleinska i linolna kiselina i pomoći vlaže kožu. A ricinusovog ulja kupka je odličan način da se hidratizira prirodno suhu kožu.

5. Smanjuje Infekcije kože

Ricinusovo ulje je efikasan protiv akni agent, pomažući da se očisti bakterije akne izaziva od tijela. Dakle, ako patite od topline svodi ili akne, možda želite imati ricinusovo ulje za kupanje. Antibakterijski i antimikrobne aktivnosti ricinusovog ulja čini kadu sjajan način da se riješi infekcije kože prirodno.

Pa, šta čekaš? Kadi ricinusovo ulje je jeftin i koristan način opuštanja tijela. Šta eteričnih ulja volite da dodate u ricinusovo ulje za kupanje? Da li ste pokušali ricinusovog ulja u kadu vode ranije? Recite nam nešto o svojim iskustvima u nastavku. Ostavite komentar.

load...