Zdravlje i wellness

9 neverovatnih prednosti Slippery Elm za kožu, kosu i zdravlje

9 neverovatnih prednosti Slippery Elm za kožu, kosu i zdravlje

Slippery Brijest, znanstveno poznat kao Ulmus fulva, je intenzivno koristi u Sjevernoj Americi za liječenje raznih zdravstvenih problema. Nalazi se u Appalachian planine u Srednjoj i Istočnoj SAD-a i istočne Kanade. Unutrašnje kore ovog drveta ima ljekovitu vrijednost koja se koristi za liječenje mnogih površno i unutrašnjim problemima. Obliku praha unutrašnje kore pretvara u vrlo klizav gel kada miješa s vodom, a to je gdje je dobio ime po! Klizavoj koristi brijest u prahu i mnogo.

Postrojenje se može koristiti za sortiranje različitih problema vezanih za kožu, kosu, i sveukupno zdravlje osobe. U nastavku su navedene najpopularniji prednosti klizav brijest kore:

Koža Prednosti Slippery Elm:

Slippery Elm je naširoko koristi za liječenje raznih problema koji se odnose na koži. Poremećaji kože ne samo izazvati bol i nelagodu, ali također može dovesti do ozbiljnih mentalnih poremećaja. Koristeći ove biljke može biti razuma saver za mnoge! Na razne načine ove biljke koristi vaše kože su:

load...

1. Treats Psorijaza:

Slippery Elm se koristi za liječenje psorijaze, stanje u kojem koža postaje crvena, svrbi i ljuskave. Ljudi također doživljavaju upala u ekstremnim slučajevima. Koristite ove biljke pored svoje redovne lijek za brže olakšanje.

2. Tretira Problemi sa kožom:

Ključa, opekotina i čireva može izlečiti sa masti napravljene od klizav brijest kore ili uz dodatke pomoću ekstrakta kore. Reumatizam, hladno čireve, ogrebotine, apscesi i raznih drugih kožnih problema se može izlečiti prirodno uz korištenje klizav brijest.

3. Za lijepe kože:

Prahu unutrašnje kore biljke klizav brijest se može miješati s vodom da bi sluz, koja je klizava i meka i obično se koristi kako bi kožu glatkom i lijepa!

load...

Kosa Prednosti Slippery Elm:

Većina nas dugo jak, divnu kosu. Nažalost, raste zagađenje, stres i loše izbor načina života su napravili jak kosa izgleda kao fatamorgana. Ali, kao i nekoliko bilja svoje vrste, klizav brijest previše posjeduje kvalitete koje ga prekrasan alat za njegu kose napraviti! Brojne prednosti za njegu kose možemo izvući iz klizav brijest su:

4. Potiče Healthy kose:

Visokog sadržaja procijanidina u klizavim Elm poboljšava čvrstoću kose i čini je zatezne. Klizav brijest ekstrakti promovirati zdrav rast kose i poboljšanje volumena kose.

5. Heals oštećenu kosu:

Zbog ljigave prirode Brijest, radi kao veliki uređaj i zaglađuje kosu, čineći je mekom i glatkom. Raznih proizvoda za njegu kose koriste brijest ekstrakte za liječenje suhe, bez sjaja i oštećenu kosu. Također se koristi u paketima za kosu za uklanjanje peruti.

Zdravstvene prednosti Slippery Elm:

Dobra ishrana, dobar trening režima i zdrav Outlook prema životu-sve te u kombinaciji može vam pomoći živjeti smislen život. Raznog bilja pomoći da te zdraviji i dalje! Klizavoj brijesta previše nudi niz zdravstvenih koristi, uključujući:

6. Za zdrav probavni sistem:

Slippery Elm pruža umirujuće na trakta hrane i sistema za varenje, što je na snazi ​​za čira na želucu. Ostali problemi želuca kao zatvor i proljev se može liječiti brijest ekstrakt.

7. Sloboda od hladnog i kašlja:

Elm se koristi za liječenje prehlade, upale grla i kašalj. To je na snazi ​​za djecu, kao i odrasle. Za one koji žele da se oporavi od produženog gripa na boljem tempom, brijest dodataka raditi čuda.

8. Treats vaginalnih infekcija:

Mnoge žene pate od ponavlja vaginalnih infekcija, koji su ne samo bolno, ali su također čini jedan neugodno. Infekcije u vaginalnom području mogu se izlečiti uz korištenje unutrašnje kore klizav brijest. Upozorenje: Trudnice ne bi trebalo da koriste ovaj proizvod u bilo kojem obliku.

9. Ostali Health Benefits:

Urinarnog trakta, sindrom iritabilnog kolona i infekcije bešike može izliječiti prirodno brijest ekstrakata.

Hranjiva vrijednost:

Klizav brijest je nutrijent bogat biljka. Nutritivnu vrijednost brijesta je kako slijedi:

  • Sadržaj kalcija Elm ga čini pogodnim za jačanje organizma iznutra.
  • Bogat sadržaj aminokiselina, biljka se intenzivno koristi za poremećaje želuca i drugih problema vezanih za probavni sistem.
  • Osim toga, biljka je bogata jodom, brom, škrob i šećeri koji čine je zdravom i hranjiv konzumirati.
[Read: Prednosti Preslica za njegu kože i kose]

Iako je nuspojave klizavoj bresta nisu široko govori, oni postoje! To je, dakle, bitno da se iz biljke oprezno, da se maksimalno koristi. Trudnice treba da ostane daleko od bresta u svim njegovim oblicima. Iako, brijest ekstrakti mogu efikasno osloboditi nosa i grla zagušenja kod djece, dozu treba da bude strogo pratiti kako bi se izbjegli neželjeni efekti.

Konsultovati medicinskog stručnjaka prije korištenja ove biljke. Ne samo liječiti, a to se odnosi na sve biljke i lijekova, a ne samo klizav brijest!

load...