Zdravlje i wellness

6 Joga Pozovi koji pomažu u oporavku od raka dojke

6 Joga Pozovi koji pomažu u oporavku od raka dojke

Svi znamo da je joga je neverovatna energija ozdravljenja. Ali, da li ste znali da je dovoljno moćan u borbi protiv raka? Da, to je, i to radi sjajno za rak dojke.

To je zbog toga što pacijenti rak dojke se obično dijagnosticira u ranijim fazama bolesti u odnosu na druge pacijente od raka i da su stoga svjesni i dovoljno aktivni da praktikuju jogu od rano i spriječiti njihovo stanje iz pogoršava.

Bilo da se radi dojke dijagnoza raka ili liječenje ili ozdravljenja nakon operacije, joga je vaš alat za dobro oporavi. Istraživanja pokazuju da joga može olakšati mučnine, depresije i anksioznosti koje često prate liječenje raka dojke.

load...

Takođe, umiruje i tješi vas i čini da se osjećate zdravi nakon bol i nesigurnost tretmana. Evo 6 najbolje joga poze koje će vam pomoći da to učinite. Pogledaj.

Prije toga, hajde da uče o tome kako joga pomaže kod raka dojke.

Joga i raka dojke

Joga pomaže pacijentima raka dojke osjećati bolje i bori se protiv neželjenih efekata kao što su umor, mučnina, nepokretnost, i slabost. I, u principu, smanjuje nuspojave.

load...

Yoga poboljšava snagu i mobilnost pacijenta i smanjuje stres i anksioznost. To smanjuje broj otkucaja srca i krvni pritisak.

Istraživanje je pokazalo da su pacijenti od raka dojke koji se bave jogom imaju bolji oporavak i sveukupno poboljšanje kvaliteta života.

Yoga povećava svijest vašeg tijela, poboljšava kardiovaskularni, respiratorni i zdravlje kostiju, i omogućava bolji protok krvi. To poboljšava raspoloženje, san i koncentraciju, koji su u drugom planu tokom liječenja raka.

Stručnjaci preporučuju vježbanje u svim fazama liječenja raka, odnosno, prije, za vrijeme i nakon zračenja, hormonske terapije, kemoterapije i operacije. Ali pazite da vježbate jogu nakon savjetovanja sa svojim lekarom i pod vodstvom stručnjaka joge.

Sada, hajde da vidimo joga poze koje rade najbolje za bolesnike od raka dojke.

Joga pozira za raka dojke za oporavak

Vježbajte sljedeće poze lagano. Pobrinite se da se ugodno u njih i učiniti ih svojim tempom.

  1. Ardha Matsyendrasana (Fish Pose)
  2. Virasana (Hero Pose)
  3. Sethu Bandhasana (Bridge Pose)
  4. Anjaneyasana (Crescent Pose)
  5. Virabhadrasana II (Warrior II Pose)
  6. Savasana (Corpse Pose)

1. Ardha Matsyendrasana (Fish Pose)

O pozi: Ardha Matsyendrasana ili ribe Pose je pola spinalna preokret koji je dobio ime po jogi zove Matsyendranath. To je nivo početnik Hata joga asana. Vježbajte pozi ujutro na prazan želudac. Držite ga za 30 do 60 sekundi.

Prednosti: Ardha Matsyendrasana otklanja umor i energizira vaše kičme. To poboljšava fleksibilnost kukova i otvara vrata. Poze i stimuliše svoje srce i ispira toksine.

Znati više o pozu i svoju proceduru, kliknite ovdje: Ardha Matsyendrasana

2. Virasana (Hero Pose)

O pozi: Virasana ili Hero Pose, kao što ime sugerira, je pozu koja vam pomaže da osvoji svoj unutarnji nemir i uspon kao heroj. To je nivo početnik Hata joga asana. Vježbajte Virasana ujutro za najbolje rezultate. Držite ga za 30 do 60 sekundi.

Prednosti: Virasana proteže koljena i bedra, energizirajući umorne noge. Poze poboljšava držanje i terapeutski za visok krvni pritisak.

Znati više o pozu i svoju proceduru, kliknite ovdje: Virasana

3. Sethu Bandhasana (Bridge Pose)

O pozi: Sethu Bandhasana ili most poza je asana koja liči na strukturu mosta, opravdava naziv je dao. To je nivo početnik Vinyasa joge asana. Vježbajte asana ujutro na prazan želudac. Držite ga za 30 do 60 sekundi.

Prednosti: Sethu Bandhasana proteže grudi i jača vaše stražnjice. Poze smanjuje stres i blage depresije. To je terapeutski za hipertenziju i nesanicu.

Znati više o pozu i svoju proceduru, kliknite ovdje: Sethu Bandhasana

4. Anjaneyasana (Crescent Pose)

O pozi: Anjaneyasana ili polumjeseca Pose je dobio ime po Gospodar Hanuman i sličan je svoj stav. Poze je nivo početnik Vinyasa joge asana. Praksi to na prazan želudac ili u jutarnjim ili večernjim satima. Držite ga za 15 do 30 sekundi.

Prednosti: Anjaneyasana proteže vaše zadnje lože i gradi mentalni fokus. To otvara ramena i poboljšava ravnotežu tijela. Je asana razvija jezgra svijesti i stimuliše organe za varenje.

Znati više o pozu i svoju proceduru, kliknite ovdje: Anjaneyasana

5. Virabhadrasana II (Warrior II Pose)

O pozi: Virabhadrasana II ili Warrior II Pose je dobio ime po legendarnom ratniku Veerabhadra, koji je stvorio Lord Shiva. Poze je nivo početnik Vinyasa joge asana. Praksi to ujutro na prazan želudac. Držite poza za najmanje 30 sekundi.

Prednosti: Virabhadrasana II gradi izdržljivost i poboljšava koncentraciju, stabilnost, i disanje. Poze jača mišiće i stimulira kardiovaskularni sistem.

Znati više o pozu i svoju proceduru, kliknite ovdje: Virabhadrasana II

6. Savasana (Corpse Pose)

O pozi: Savasana ili Corpse Pose je opuštajući joga asana obično praktikuje na kraju joga sesije. Nepokretnost je asana je liči na leš. To je nivo početnik Ashtanga yoga asana. Vježbajte Savasana bilo kada u toku dana. Ostati u njemu za 5 do 10 minuta.

Prednosti: Savasana opušta celo telo. Oslobađa napetost u tijelu i smiruje um. To poboljšava nervni sistem i mentalno zdravlje. Poze vam daje dubok i meditativni odmor.

Znati više o pozu i svoju proceduru, kliknite ovdje: Savasana

Sada, da odgovori na neka uobičajena pitanja u vezi joge za rak dojke.

Expert odgovori za čitaoce 'pitanja

Koliko često mogu da probam jogu uzimajući liječenje raka dojke?

Uzeti savjet od svog lekara i prakse u skladu s tim. Ne guraj sebe. Držite ga jednostavno i lako.

Da li se bave sami ili idu u razred?

Mjesto yoge je izbor morate napraviti. Ako se osjećate motivirani u grupi, odlučite se za to. Ili, praksu u samoći ako je to još ugodnijim.

Mjesto yoge je izbor morate napraviti. Ako se osjećate motivirani u grupi, odlučite se za to. Ili, praksu u samoći ako je to još ugodnijim.

Prolazeći kroz rak dojke nije lako. Ali se suočavaju sa ga kao hrabrog ratnika. Učiniti sve što možete da proces glatko i efikasan. Joga je drevna praksa koja stimuliše energije u vašem tijelu, a sve veći broj žena se okreću se kako bi se olakšao njihov put naprijed. Dakle, pokušajte iznad poze i uspješno pobijediti rak dojke.

load...