Zdravlje i wellness

6 Fantastic Yoga Asanas koji će vam pomoći u borbi protiv problema sa kožom

6 Fantastic Yoga Asanas koji će vam pomoći u borbi protiv problema sa kožom

Koža je najveći organ u tijelu, kako u pogledu težine i površine. Odvaja vaš utroba od vanjskog svijeta. To vas štiti od različitih štetnih organizama i izolira vaše tijelo.

Začepljenja i iritante može iritirati kožu i uzrokovati te vrlo uobičajene probleme:

 1. Akne: To se događa kada se folikuli žlezda kože začepljen sa prekomjernog sebuma. To je najčešći problem kože koja pogađa oko 80% svijeta.
 1. Ekcem: Ovo je problem kože dugoročno. Njegova simptomi uključuju suha i svrab sa puno osip na licu, rukama, nogama, itd
 1. Hives: U ovom stanju, možete razviti crvene izbočine na koži. To može biti svrbi ponekad. Ovo je uglavnom uzrokovano zbog reakcija na hranu ili droga.
 1. Melanom: To je vrsta raka koji obično razvija zbog melanocita ili ćelije koje sadrže pigmente.
 1. Psorijaza: Ova bolest kože uzrokuje otekline i skaliranje. To dovodi do debljine crvene mrlje sa srebrnim vage koje osjećati svrbi.
 1. Osip (osnovni dermatitis): Ovo se vaša koža suha i svrbi.
 1. Rosacea: Ovo je uzrokovano uglavnom zbog osjetljivosti na sunce. To uzrokuje crvenilo i upalu. Koža postaje deblja, a nos naduti.
 1. Bore: To su uglavnom uzrokovane zbog starenja. Razvijate opuštene kože i fine linije, što učiniti da izgledate starije. Način života uzrokovali ljudi imaju bore ranije nego što bi trebalo.

Kako li Joga Pomoć li se boriti Problemi kože?

Toksini, zabrljao hormona, slobodnih radikala, i osjetljivost na sunce su najčešći uzroci problema sa kožom. Rješenja? Poboljšanje cirkulacije krvi, balansiranje razine hormona, hapšenje slobodnih radikala, visina više kisika, smanjenje stresa, i čineći vaš imunitet jači. Svi ovi se može postići sa jogom. Ove jednostavne asane može pružiti sve što vašoj koži treba i više.

load...

6 Amazing Asane U Yoga za problematičnu kožu

   1. Uttanasana
   2. Trikonasana
   3. Buđangasana
   4. Janu Sirsasana
   5. Viparita Karani
   6. Pawanmuktasana

1. Uttanasana

Poznat i kao - Padahastasana, Hasta padasanu, Stalna Naprijed Bend

Koristi - Ova asana pomaže povećati cirkulaciju krvi u lice, vrat i glavu. To pomaže da se opustite mišiće lica i izbalansirati hormone, čime se promoviše zdravu kožu.

Kako se to radi - Stand ravno i stavite ruke na bokove. Udisati. Zatim, savijte kuk kao izdišete. Ruke moraju biti postavljene na podu pored noge. Stopala moraju biti paralelni. Izazivaj torzo naprijed kao što proširiti istezanje i podignite trtičnu kost. Držati za nekoliko sekundi i puštanje na slobodu.

load...

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Uttanasana

2. Trikonasana

Poznat i kao - Triangle Pose

Koristi - Ova asana pomaže da se pumpa svježe puno krvi u lice. To pomaže da uklonite toksine, ubiti slobodnih radikala, kao i isprazniti blokade. Bilo koji klopci stres u mišićima lica se oslobađa. Vaša koža je napustio zdrava i sjajna.

Kako se to radi - Postavite noge odvojeno. Podignite ruke tako da su paralelno sa podom, sa dlanovima okrenutim prema dolje. Okrenite lijevu nogu pod uglom od 45 stepeni, a desna pod uglom od 90 stepeni. Pete treba da čine pravu liniju. Twist vaše tijelo u desno, proširiti gornji dio tijela i savijte prema podu. Dodirnite desnom nogom s desne strane, i proširiti lijevu ruku u zraku. Pogledajte leve ruke. Držanje i puštanje na slobodu. Ponovite na drugoj strani.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Trikonasana

3. Buđangasana

Poznat i kao - Cobra Pose

Prednosti - Kada se protežu i otvoriti svoje srce, disanje poboljšava. Kada se uzme u više kisika, bolju cirkulaciju put se stvara. Ovo uklanja toksine i ubija slobodne radikale u sistemu. Ova asana uređuje hormona. Preranog starenja, akne, opekotine, psorijaza, rozacea, i mnogi drugi problemi kože mogu biti smanjena sa praksom ove asane.

Kako se to radi - ravne na trbuhu, sa svojim nogama ispruženim i stopala okrenuta nadole. Mjesto laktove na vašoj strani i podignite grudi, stavljanje tjelesne težine na laktovima. Udahnite duboko i izdahnite snažno.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: buđangasana

Reci ne na probleme kože. Oni mogu pomoći.

10 najboljih Homeopatija tretmani za problematičnu kožu Kako Besan paketi lica može riješiti Host zajedničkih problema kože

4. Janu Sirsasana

Poznat i kao - Head-to-Knee Pose, Head-to-Knee Forward Bend, šef na koljena Pose.

Benefit - Ovo asane radi na balansiranje hormona i čišćenje toksina iz sistema. Takođe povećava krvi i kisika snabdijevanje mišića lica. Vaša koža postaje osvježena i podmlađena.

Kako se to radi - Pretpostavimo Dandasana. Savijte lijevo nogu tako da je lijevo stopalo dodiruje desne butine. Lagano savijati naprijed dodirujući glavu na koljena i ruke na noge. Držite pozu za nekoliko sekundi dok udišete duboko. Oslobodili i ponovite s lijevom nogom ispružena.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Janu Sirsasana

5. Viparita Karani

Poznat i kao - Noge Up The Wall

Benefit - redovno bavljenja ovim asana hapsi slobodnih radikala i povećava dotok kiseonika u lice. Toksini se ispere, a koža je zaštićena od svih problema i alergije.

Kako se to radi - Sedi preko zida i lagano podignite noge uza zid. Legne lagano i ispružite ruke sa strane, vodeći računa da su dlanovi okrenuti prema gore. Jednom kada ste udobno, zatvorite oči i dišite. Oslobodite nakon nekoliko minuta.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Viparita Karani

6. Pawanmuktasana

Poznat i kao - Vjetar Oslobađanje Pose

Prednosti - Ovo asane stimulira i regulira probavni sistem. To pomaže da se izbaci toksine u sistemu tako što će olakšati pravilno varenje i poboljšava cirkulaciju. Ovo pomaže u čišćenju kože akni i fleka. Uz redovna praksa, morat ćete kožu da umre za vas.

Kako se to radi - Lie stan na katu s leđa na terenu. Savijte koljena i zagrli ih. Podignite glavu s poda, i ponesite nos između kolena. Držite pozu za nekoliko sekundi dok udišete duboko. Pustiti.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: pawanmuktasana

Kožnih problema može biti više zabrinjava nego neugodno jer su vjerojatno ukazuju na ozbiljnije probleme. Ne brinite! Isprali toksine sa jogom i izgledati i osjećati se zdravo i iznutra i na surface.Have li ste ikada probali jogu za problematičnu kožu? Kako je li vam pomoći? Podijeliti s nama komentarišući ispod.

load...