Zdravlje i wellness

5 neverovatnih zdravstvenih koristi od Elderberries

5 neverovatnih zdravstvenih koristi od Elderberries

Bazga su jedna od najviše primamljiv i divan voće na našoj planeti. Vizuelni ljepotu ove ljubičaste, sočan plod je jednostavno neodoljiva. To je pakiran sa bezbroj koristi hranjive tvari i stoga, nudi bezbroj ljepotu i zdravlje.

Dođite dolje i pronaći vrijednosti ishrane i popularne zdravstvene prednosti mekih i punije bazga.

Bazge: Health Benefits:

1. Imunitet:

Hosting guste koncentracije vitamina C, flavonoida, antocijana i nekoliko drugih moćnih antioksidansa, bazga su promovisani kao sastojak imunitet za jačanje. To je veliki prirodni lijek za sprečavanje virusnih i bakterijskih infekcija kao što su kašalj, prehlade i gripa, kao i krajnika.

load...

2. Prevenciju raka:

Zahvaljujući kao središnjica antioksidanata, bazga čuda za sprečavanje i inhibira rast stanica raka. I ne samo to, ovi antioksidansi također stavio žestoku borbu protiv slobodnih radikala koji imaju tendenciju da postanu kancerogene i pogoršati zdrave ćelije, ako se ne uklanjaju.

3. Urediti tela holesterola:

Bazge ekstrakt sadrži velike količine cynidine glikozidi, supstance poznate da se smanji nivo lošeg LDL holesterola u ljudskom tijelu. Ti problemi doživljava kolesterola se često preporučuje da ugrade bazga u rutinu ishrani.

4. Zdrava hrana, mladoliku kožu:

Ispunjen sa urođenom protiv starenja i slobodnih radikala borbe imovine, bazga vašu kožu blistavom i maloljetnik za duži vremenski period. Osim toga, djeluje kao prirodni detoksikaciju agent, bazge pomaže zadržavanje dalje uznemirujuće stanja kože kao bubuljice, ključa i ožiljaka na zaljev.

load...

5. Robustan oči; Lasting Vision

Stoljećima sada, mrkva su poznati po svojoj viziji poboljšanje svojstva. Ali, ako mrkva ne odgovara vašim nepce, razmisli o zamjenom sa stariji bobica. Prepun vitamina A i B6, te bobice pomažu ublažavanje i prevenciju raznih stanja oka, kao što su makularna degeneracija i glaukom, osiguravajući vam trajnu viziju.

Bazga: Nutrition vrijednost

Bazga su središnjica esencijalnih vitamina i minerala. Ove moćan hranjive tvari da bazga zdrava užina sa odličnim ljekovitim svojstvima. A standard 100 grama porcija bazga je poznato da sadrže 60% Vitamin C, 12% vitamina A, 11% Vitamin B6, 5% tiamin i 4% riboflavin. Svi ovi vitamini raditi zajedno kako bi vaše tijelo u formi i zdrav uvijek.

Ove jestive bobice održati izvanredna mineralnih sadržaj. Pakirano prirodno sa 9% željeza, 8% kalija i 4% kalcija i fosfora svaki, bazga osigurati nesmetano funkcioniranje svih tjelesnih sistema.

Osim toga, bazga može biti odličan dodatak vašem dijetu ako tražite vlaknima bogate voćem koje mogu povećati svoj probavni sistem. Jedna porcija bazga je dovoljno da zadovolji 28% vaše dnevne potrebe vlakana i zadržati svoj probavni sistem efikasan rad!

Nutritivna vrednost na 100 g (3,5 oz)
Energija 305 kj (73 kcal)
Ugljeni hidrati 18,4 g
Dijetalno vlakno 7 g
Mast 0,5 g
Protein 0,66 g
Voda 79,80 g
Ekvivalent vitamina. 30 μg (4%)
Tiamin (vit 1)0,07 mg (6%)
Riboflavin (vit 2)0,06 mg (5%)
Niacin (vit 3)0,5 mg (3%)
Pantotenska kiselina (b 5)0,14 mg (3%)
Vitamin b 60,23 mg (18%)
Folata (vit 9)6 ug (2%)
Vitamin c 36 mg (43%)
Kalcijum 38 mg (4%)
Gvožđe 1,6 mg (12%)
Magnezijum 5 mg (1%)
Fosfor 39 mg (6%)
Kalijum 280 mg (6%)
Cink 0,11 mg (1%)

Upozorenje:

  • Uprkos brojnim zdravlje i ljepotu prednosti, treba ići lako na njegovu upotrebu jer sadrže malo količinu otrovnih cijanida poput kemijske, što može dokazati štetno na duge staze.
  • Uvijek kuhati bobice prije nego što ih koristi jer oni nisu pogodni za konzumaciju u sirovom obliku. Također, pobrinite se da je bazga koristite potpuno zrele.
  • Među bezbroj sorti bazga, crna je najpogodniji za jelo. Druge vrste mogu sadržavati otrovne tvari.
  • Očekujući mame i pacijenata koji boluju od autoimunih bolesti treba strogo se drže podalje od konzumiranja bazga.

Nadam se da vam se sviđa čitanje članka. Ne zaboravite da ih kupi sljedeći put kada kupujete voće i žeti brojne za zdravlje i ljepotu prednosti bazga mogu ponuditi!

load...