Zdravlje i wellness

5 koristi i 3 neželjena dejstva Kratoma

5 koristi i 3 neželjena dejstva Kratoma

Ikada čuli za lijek koji bi mogao da vam koristi i može biti štetan u isto vrijeme? Ako ne, onda svakako morate da pročitate ovaj post. Kratom nije samo kapsulu za rješavanje zdravstvenih problema; takođe je veoma opasno i štetno za vaše zdravlje.

Da biste saznali više, nastavite sa čitanjem stativu. Vi ćete biti korist.

Šta je Kratom?

Nedavno je stigao u Americi, Kratom je postao vrlo popularan ovih dana. To je korišten u jugoistočnoj Aziji ranije, ali se sada koristi kao sedativ. Kratom je u osnovi ime stabla. Listovi se koriste za veliki broj svrhe. Lek se, međutim, kupiti u obliku kapsula ispunjena prahu lišće. To bi moglo biti sjeckani previše za upotrebu u čaj ili pušenja. Kratom je poznat kao siguran lijek za većinu, a još nije nezakonito. Ona dolazi s obje koristi i nuspojava.

load...

U nastavku su prednosti Kratom:

1. Podiže raspoloženje:

Kratom je najpoznatiji za jačanje vaše raspoloženje. To vam daje da euforičan i sretan osjećaj, i podstiče osjećaj zadovoljstva. Jedna doza može ukloniti sve negativne emocije i staviti vas u mirnom stanju uma.

2. Pojačava energije:

Kratom povećava energiju previše. Dodajte malo sjeckani lišća na svoj čaj, kako bi se osjećati osvježena i oduševljeno. Smanjuje nemir i podiže otkucaje srca. Nekoliko istraživanja su izjavili da Kratom povećava cerebralni energije gdje početi da se osjećaju da je vaš um je jasan. Takođe vam omogućava da se fokusiramo bolje i balansira emocije.

load...

3. Koncentracija:

Sa Kratom, možete koncentrirati bolje previše. Ona se bori mozak magle i povećava mentalne energije. Studenti su često kažu da su bili u stanju da obrate pažnju u klasi bez osećaju rastrojen. S druge strane, muževi su rekli da bi mogao slušati ono što su njihove žene su govorili sa punu pažnju.

4. Fights stresa:

Kratom se bori protiv anksioznosti i stresa kao profesionalac. Djeluje kao sedativ, hladi te dole i pomaže vam da postignete da mirno i tiho stanje uma uvek se radujemo. Suplementi Kratom pomoći ublažiti nervozu i fizičke napetosti kao dobro.

5. Zdravstvena Support System:

Kratom je vaše zdravlje sistem podrške previše. Listovi se koriste za liječenje bolova u mišićima, infekcije u vašem crijeva, kašalj i proljev (1).

Nuspojave:

Nuspojava Kratom dosta. Svakodnevno korištenje može biti štetan za zdravlje.

1. Mršavljenje:

Ako ste koristili Kratom veoma dugo razdoblje, postoje šanse za razvoj anoreksije (2). Anoreksija je stanje u kojem je vaš apetit značajno smanjena. To dovodi do nezdravog mršavljenja.

2. Insomnia:

Još jedna nuspojava koja dolazi sa Kratom nesanicu (3). To se događa kada ste koristili drogu za duži vremenski period. Nesanica je stanje u kome ne može da spava noću osobe pogođene. To uzrokuje da ostanete budni bez ikakvog razloga.

3. Učestalo mokrenje:

Učestalo mokrenje i povećanje mokrenja su i kratkoročne i dugoročne efekte korištenja Kratom.

Ostali neželjeni efekti uključuju:

  • Depresija
  • Letargija
  • Povraćanje
  • Pojačano znojenje
  • Gadan osjećaj
  • Paranoja
  • Agresivno ponašanje

Ako ste ovisni o Kratom, mogao bi biti skloni na sljedeće:

  • Tamnjenje kože
  • Konstantna žudnje prema drogama
  • Gubitak libida

To je najbolje da se ograniči unos Kratom u cilju sprečavanja štetnih nuspojava. Produžena potrošnja nikad nije dobro za zdravlje. Dakle, to je uvijek važno imati na umu.

Kako ste mi se ovaj post? Da li ste znali Kratom ranije? Javite nam u komentar okvir ispod.

load...