Zdravlje i wellness

10 neverovatnih prednosti Banana i mlečne dijete

10 neverovatnih prednosti Banana i mlečne dijete

Imate važan prilikom dolazi svoj put, a želite da nosite svoj omiljeni haljinu. Ali, nažalost, to ne više odgovara. Takav totalno! Jasno, morate izgubiti taj dodatni salo da se uklope u tu haljinu. I da se to lako, pokušajte dijetu banana-mlijeko. To je efikasan način mršavljenja koje trebaš slijediti za 3 do 4 dana da vidi nevjerovatne rezultate. To je razvijen od strane dr George Harrop 1934. Godine za dijabetičara, koji je sada postao popularan brz gubitak težine dijeta. Zapamtite, ovo je hir dijeta i ne treba pratiti za više od 4 dana. Imajući to na umu, pročitajte na saznati kako da o banana i mlijeko ishrane. Ali prvo, dozvolite mi da vam dati nekoliko činjenica.

Kako bananu i mlijeko Dijeta Potiče mršavljenje

Dijeta banana i mlijeka se zasniva na jednostavnom principu - niskokalorične i visoko hranljive namirnice postepeno reducirati na salo. Ćete konzumirati od 2 - 3 banane i 2-3 šolje punomasnog mlijeka 3 puta dnevno. Svaka banana sadrži oko 100 kalorija, a šolja mlijeka ne sadrži više od 80 kalorija. Stoga, konzumiranje obrok od ove dijete triput ne bi vam dati više od 1000 kalorija dnevno.

Mi naglaskom na punomasno mlijeko, jer su istraživanja dokazala da je punomasno mlijeko koje pomaže gubitak težine, a ne nemasni verzija (1). Možete imati banana nakon ili prije konzumiranja mlijeka ili čak da ih spoje. Osim toga, zajedno sa banana i mlijeko, vi ćete konzumirati nekoliko drugih bogate proteinima i vlaknima bogata namirnica koje će vam pomoći da izgubite masti brzo bez da se osjećate gladi. I na kraju, vi ćete piti dovoljno vode kako bi se hidrirani i izbaci toksine.

load...

Osnovna ideja - Vidjet ćete pojesti oko 1000 kalorija dnevno - 3 puta banana i mlijeka dnevno i druge zdrave hrane - i držati se hidrirana brzo prolio mast.

 Dakle, pitanje je, zašto banana? Zašto ne bi bilo drugog voća? Pa, evo odgovora.

Banana je dio Prednosti

 1. Banane, kao što svi znamo, su veoma hranljive voće koje su bogate vitaminima, dijetalnim vlaknima i mineralima, naročito kalijum (oko 422 mg u jednoj banana), koji je od vitalnog značaja za normalno funkcioniranje tijela (2).
 2. Oni također sadrže vlakna (oko 3 grama u jednoj banana) koja pomaže organizmu riješi nagomilanih toksina (3).
 3. Oni također daju sito osjećaj, čini jedan osjetiti punu dugo.
 4. Iznad svega, oni su ukusni i konzumiranje ih je lako.

Mlijeko je dio Prednosti

 1. Mlijeko je suštinski element naše svakodnevne ishrane. To je bogata kalcijem i proteinima koji pomažu ojačati kosti i mišiće (4).
 2.  Osim zadržavanje čvrstoće kostiju, kalcij pomaže u ćeliji signalizaciju, paratiroidnog hormona balansiranje, i reguliranje funkcije proteina (5).
 3. Punomasno mlijeko pomaže u smanjenju centralne gojaznost (6).
 4. Mlijeko također pomaže da se smanji krvni pritisak, reguliše proizvodnju insulina, i gravitiraju reaktivnih vrsta kisika (ROS) (7).
 5. Mlijeka poboljšava metabolizam (8).

Sada kada znate zdravstvene koristi od banana i mlijeka, dozvolite mi da vam kažem što će se dogoditi kada ih konzumirate zajedno.

load...

U kombinaciji Prednosti banana And Milk

 1. Put zajedno, banane i mlijeko pružiti tijelo s dovoljno doza proteina, vitamina, dijetalnih vlakana i minerala.
 2. Nutrijente dobili od ove dijete dovoljno za opskrbu tijela s dovoljnom količinom energije da ga održe u trajanju od 3 do 4 dana.

Dakle, jasno je da je nakon banana i mlijeko dijeta za 3 - 4 dana neće nauditi, pod uslovom da pratite dobar plan ishrane. I za to, morate spustimo kao što sam pripremio dobro uravnotežena plan banana i mlijeko dijeta za vas.

Banana And Milk Uzorak Diet grafikona

Obroci Šta jesti
Rano ujutru (6:00 - 7:30) 1 čaša vode sa 2 čajne žliježe sojinih semena namočeno preko noći
Doručak (7:00 - 8:30) 1 čaša punomasnog mleka + 1 banana + 1 kuvano jaje
Sredinom jutra (10:00 - 11:00) 1 čaša zeleni čaj + 2 badema
Ručak (12:30 - 13:30) 1 čaša punomasnog mleka + 1 banana
Večernja užina (4:00 - 16:30) 1 čaša svežeg voćnog sokova ili 1 čaša kokosove vode
Večera (7: 00-19: 30) Mala šolja saute ili grilovane veggije + 1 banana + 1 čaša toplo mlijeko

Kako ova dijeta grafikon Works

Piskavice sjeme pomoći u poboljšanju metabolizma, i pitke vode prva stvar ujutro će pomoći izbaci toksine. A kuhano jaje, zajedno s mlijekom i banana će zadržati svoj napade gladi u uvali i dati svoje tijelo dobru dozu proteina. Zeleni čaj će pomoći očisti slobodne radikali kisika i suzbijanja apetita. Bademi su bogati zdravih masti koje pomažu u smanjenju upale, čime se sprečava upalu izazvanu gojaznosti. Za ručak, imaju bananu i šolju mleka da držiš kalorija računati niska. Svježe pritisne sok će vaše tijelo s vitaminima, mineralima i dijetalnim vlaknima. Ako se odlučite da popijete kokosova voda, to će vaše tijelo sa prirodnim elektrolitima, držati hidrirana, i izbaci toksine. Imaju mali šolju sautéed povrće zajedno sa banana i mlijeko za večeru, tako da se ne osjećate gladni uskoro i dati se na svoj kasnih noćnih žudnju za hranom.

Evo još nekoliko savjeta kako napraviti banana i mlijeko dijeta posao za vas.

Savjeti kako bi bananu i mlijeko Dijeta posao za vas

 • Osim gledanja ono što jedete, morate uraditi neke svjetlo vježbe. Ne odlučuju za HIIT ili dizanje tegova kao što će biti na vrlo niskim kalorija. To možete učiniti joge i meditacije.
 • Izbjegavajte rafinirani šećer, gazirane napitke, paketi hrane i pića, prženu hranu i nezdrave grickalice.
 • Možete napraviti banana i mlijeko smoothie u slučaju da dosadi konzumacije mlijeka i banana odvojeno.
 • Pijte najmanje 3 litre vode dnevno.
 • Spavati za 7 - 8 sati.
 • Držite stres tako što ne brinući previše o svojoj težini.
 • Zaustaviti ovu dijetu odmah ako se osjećate slabo i obratite se lekaru za daljnje savjete.
 • Nakon 4. Dana ove dijete, morate se pridržavati zdrave ishrane i ostvaruju sprečavanja dobija težinu nazad.

Neki Points opreza

Režim ishrane bananu i mlijeko može se pratiti od strane svakoga tko želi izgubiti na težini u hitnoj situaciji. Međutim, postoji nekoliko stvari koje treba imati na umu dok ga slijedi:

 • U početku, moglo bi se osjećati malo slab kao unos kalorija bude drastično smanjena u toku ove dijete. Slabost nije dovoljno teško za upravljanje, ali u slučaju da postane teško upravljati, mogli konzumirati jedan pravilan obrok dnevno.
 • Žene ne treba slijediti dijetu banana-mlijeko za vrijeme menstrualnog ciklusa. Ova dijeta nedostaje minerala kao što su željezo, cink, bakar, i neke vitamine koji su vrlo važno da se konzumira u ovom periodu. Ali, ako je ishrana mora biti praćeno u ovom trenutku, pobrinite se da imate neke vitamina i mineralnih dodataka, zajedno s njim.
 • Plan ishrane banana-mlijeko ne treba pratiti za više od 4 dana jer neki od vitalnih elemenata potrebnih za tijelo nedostaju u njemu. Nakon ovog dijeta za 4 dana pomaže lako jednom izgubiti oko 4 kg tjelesne težine. Ako neko želi da izgubi više kilograma, on / ona mogla uzeti jaz od oko tjedan dana i da preduzme još jednu rundu ove dijete plana.

Držanje ove tačke na umu, pokušajte banana i mlijeka dijeta za uspješno baciti dodatnu inča i uklapa u svoj omiljeni haljinu bez nošenja neprijatno tijelo oblika. Banana i mlijeko su i zdravi i odličan način da se brzo izgubiti težinu za predstojeći događaj. Početi danas i vidjeti rezultate u samo 3 dana. Sretno!

load...