Zdravlje i wellness

8 jednostavnih Asanasa koji će vam pomoći da se rešite glavobolje u Jiffy-u

8 jednostavnih Asanasa koji će vam pomoći da se rešite glavobolje u Jiffy-u

Mnogi od nas nisu spremni na putu za lijek kabinet sa početkom glavobolju. U takvim slučajevima, najbolje je da se umjesto toga idu u svoj yoga mat.

Kada glavobolju pristupi, energiju crpi iz, toliko da ne da se koncentrirate na zadatak pri ruci. Sve što želite da uradite je da riješi to. Neki glavobolje ponijeti sa sobom pritisak i pritisak na oči, vrat, ramena i leđa. Sve to može biti prilično zamorno. Možda ćete vjerojatno pop pilulu, što nije zdravo, ili valjanje u krevet za neblagovremeno nap, koji će samo poremetiti rutinu.

Što uzrokuje glavobolje?

Postoje mnogi razlozi možda imate glavobolju. Glavni razlog je, međutim, stresa i napetosti. Kada ste preopterećeni, skloni ste da dobijete glavobolju.

load...

Intenzivnog treninga, hormonalna neravnoteža, snižavanje estrogena, averzija prema određenih namirnica (čokolada, kava, sir, itd), migrene, duge i kratkovidost - sve su to najčešći uzroci te bol u glavi.

Kako li Joga Pomoć Za Cure glavobolju?

Kada je glavobolja je na, sve što želim je osloboditi da stres. Ako ste gotovi s pojavljuju previše pilula, vježbanje joge je odličan izbor. Nekoliko umirujuće obrta, uz vježbe disanja, raditi savršeno dobro da pomogne ublažiti bol.

Joga ima tu urođenu sposobnost za ublažavanje napetosti odmah. Takođe, smiruje um i poboljšava cirkulaciju krvi. To je zaista moćan prirodni lijek za glavobolje.

load...

Kada su glavobolje uzrokovane zbog napetosti u ramenima, vratu i leđima, joga lagano proteže ovim krajevima i otvara blokova, što omogućava slobodan protok krvi i kisika u glavu.

Joga također daje vaše tijelo priliku da se uspori i opustiti, stoga olakšavajući od anksioznosti i napetosti koje mogu biti glavni uzroci glavobolje. Jednom kada vaše tijelo smiri, glavobolja će lagano nestati.

Joga osigurava da ima dovoljno cirkulaciju krvi i kisika u mozak. Je sila gravitacije osigurava da ste samo padaju cijelo vrijeme, tako da je krv udruživanje na noge. Sa jogom, dozvoljavate protok da ide u suprotnom smjeru, prema mozgu, a to je izuzetno korisno za vaše tijelo s vremena na vrijeme.

8 Efektivni Asane U Yoga Za Glavobolja Relief

  1. Padangusthasana
  2. Ardha Pincha Mayurasana
  3. Supta Virasana
  4. Prasarita Padottanasana
  5. Viparita Karani
  6. Pašimotanasana
  7. Ananda Balasana
  8. Šavasani

1. Padangusthasana

Je Padangusthasana je jedan od prvih i najosnovnije joga asane ćete naučiti. To je, jednostavno, a stoji naprijed zavoja, koji zahtijeva da uhvatite svoj palac sa svojim rukama. Kada se savija naprijed, krv šiklja niz u glavu, promovisanje cirkulaciju kao i dovoljno kisika. Glavobolja će sići gotovo odmah.

Znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Kompletan vodič za Padangusthasana

2. Ardha Pincha Mayurasana

U Ardha Pincha Mayurasana ili Dolphin Pose, sasvim sličan Adho Mukha Svanasana (mogli ste se bave ovim asana da riješi glavobolje). Ali, umjesto da se odmara vaše tjelesne težine na dlanove, ona počiva na laktovima. Ova asana daje leđa i vrat dobar istezanje i omogućava protok krvi u mozgu. Odmotavanja i opuštajući proširen da pumpa dodatnog kisika je upravo ono što je potrebno za ublažavanje glavobolje.

Znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Kompletan vodič za Ardha Pincha Mayurasana

3. Prasarita Padottanasana

Ova asana je također stoji pretklon. Slično kao i Padangusthasana ili Uttanasana (korisno za ublažavanje glavobolje), ova poza podrazumijeva potpunu puta na trbuhu, što omogućava svojim leđima, vratu, ramenima, a glava da imaju koristi od šiklja krv zbog anti-gravitacije bend. Ovo ublažava glavobolju gotovo odmah.

Znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Natjecati Guide To Prasarita Padottanasana

4. Supta Virasana

Kada je glavobolja je stres u vezi, potrebno je da budete sigurni da se oslobodila i protežu leđa i ramena da oslobodi zarobljeni stresa. Ova asana predviđa da zadovoljavajuće stresa ublažavanje potezu, dok je gotovo trenutno ublažavanje glavobolje. The Reclining Hero Pose sigurno je heroj dana kada imate glavobolju.

Znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Kompletan vodič za supta Virasana

5. Viparita Karani

Ova asana izgleda komplikovano, ali je, u stvari, restorativni pozu. To ulijeva osjećaj smirenosti širom vaš um i tijelo. Sve što je potrebno je zid i istezanje. I van ide glavobolja!

Znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Kompletan vodič za Viparita Karani

6. Pašimotanasana

Je pašimotanasana je neverovatna sjedi naprijed bend. To je jedan od najboljih joga asane za glavobolju reljef i lak pozu koja ima niz prednosti. Ova asana smiruje mozak i ublažava stres. Oba ova su glavni pokretači kada je u pitanju glavobolje. Morate probati sljedeći put kada se pati od užasne glavobolje.

Znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Kompletan vodič za pašimotanasana

7. Ananda Balasana

Ako je to bol u leđima zrači svoj kičme je primarni uzrok vaših glavobolja, morate korak natrag i opustite se. Happy Baby Pose ili Anand Balasana je savršen asana će vam pomoći da to učinite.

Znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Kompletan vodič za Ananda Balasana

8. Šavasani

Na kraju, dolazi šavasani. To je krajnji relaksantnog koji vam daje poticaj energije u roku od nekoliko minuta. Bilo da je stres, bolovi, ili bilo koji drugi problem, šavasanu je odlično rješenje za sve to. Dakle, sljedeći put kada imate glavobolju i osjećati potpuno isprazni se, odvesti na ovaj asana.

Znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Kompletan vodič za šavasanu

Da li ste ikada razmišljali joga za glavobolju reljef? Joga je neverovatan praksi, posebno ako imate glavobolju. Leči problem iz svoje korijene i čini sigurni da ne relaps. Isto tako, ako redovno vežba jogu, možda nikada ne zaboli glava na sve! Prevencija je uvijek bolje nego liječiti.

load...