Zdravlje i wellness

12 vežbi za jogu da biste dobili bedra i kukove u obliku

12 vežbi za jogu da biste dobili bedra i kukove u obliku

S obzirom na naše sjedeći način života i nedostatak fizičke aktivnosti, skloni smo da se akumulira masnoće u kukovima i bedrima. Ovo nas čini neprivlačnim. Ali, ne brinite! Evo nekoliko osnovnih asana u jogi smanjiti bokove i bedra. Pravilna kombinacija ishrane i joga može smanjiti masnoće u tim problematična područja.

Yoga Za struka i Butine

 1. Utkatasana
 2. Virabhadrasana II
 3. Natarajasana
 4. Ustrasana
 5. Upavistha Konasana
 6. Janu Sirsasana
 7. Baddha Konasana
 8. Malasana
 9. Navasana
 10. Salabhasana
 11. Setu Bandhasana
 12. Ananda Balasana

1. Utkatasana

Poznat i kao - Stolica Pose

Prednosti - Ovo asane stimulira mišiće u nogama, posebno kukova i bedara. Sjedi na stolici je lako, ali kada sedite na imaginarnom stolicu, vaši mišići se ostvaruje kao drže utvrdu za svoje tijelo. Vaš tjelesne težine počiva na nogama, posebno na mišiće kukova i bedara. To nije samo tonovi noge i gradi mišića, ali jača na području previše.

load...

Kako se to radi - stajati uspravno u Tadasana. Lagano savij koljena i spustite stražnjice kao da sjede na imaginarnom stolici. Udahnite i proširiti ruke iznad glave. Držite pozu za nekoliko sekundi držite tok dah ide. Pustiti.

Vezanja Savjet - Slušajte svoje tijelo. Ako ste početnik, spustite kukove samo onoliko koliko možete, ali povećava postupno. Jednom kada se osjećate ugodno u pozi, mogli pulsiraju malo da se poveća intenzitet i istezanje mišića.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Utkatasana

2. Virabhadrasana II

Poznat i kao - Warrior Pose II

Prednosti - Ovo asane radi na nogama sigurno, ali posebno na unutrašnjim butine. Na početku, ova poza može izgledati jednostavno, ali radi na mišiće koji ne dobijaju pažnju kada vodimo naše svakodnevne poslove. Najbolji dio je da su obje noge dobiti drugačiji trening u isto vrijeme, tako da više mišićnih grupa ciljaju sa ovim asana.

load...

Kako se to radi - Proširite noge tako da su oni malo više od hip-širini ramena. Twist vaše pravo peta s prstima pokazujući prema vani, i koristiti lijevu pete uzemljite se. Luk leve pete moraju biti u skladu sa desnom nogom. Spustite kukove, a zatim zrače energiju ističe kao vi ispružite ruke tako da su u skladu sa svojim ramenima. Pretvorite svoj pogled naprijed i zadržite pozu s integritetom. Dišite sporo i jak kao držite pozu i zatim otpustite. Ponovite na drugoj strani.

Vezanja Savjet - Za najbolje rezultate, proširiti potezu noge i spustite karlicu. Pobrinite se da održi ravnotežu i integritet.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Virabhadrasana II

3. Natarajasana

Poznat i kao - Lord Of The Dance Pose

Prednosti - U hip fleksora stimulišu i protezao u ovom vrlo graciozan položaj. Oba su unutrašnji i vanjski butina mišići su radili na. Ova asana jača noge kao stanja tijela na jednoj nozi. Direktno iz zdjelice na noge, svaki mišić u nozi je zategnuta i pod pritiskom. Kukove se otvorila, a sva energija blokova u nogama su pušteni na slobodu. Cirkulaciju krvi u nogama je poboljšana, što daje svjež dotok kisika i hranjivih tvari u njima.

Kako se to radi - Stand u Tadasana. Podignite desnu nogu i zamahnem iza tako da desnu nogu je paralelno sa zemljom. Savij koljena, do desnu ruku na desnu nogu i istezanje. Jednom kad se smiri, ispružite lijevu ruku naprijed. Moglo bi se držati dlanovima ispružila ili preuzme Gyan Mudra. Pogledajte vaše lijeve strane prstiju. Držite pozu za nekoliko sekundi dok traje dugo, duboko udahni. Oslobodili i ponovite na drugoj strani.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Natarajasana

4. Ustrasana

Poznat i kao - Camel Pose

Prednosti - Ovo asane briljantno otvara svoj grudni mišići i hip fleksora. Takođe tonovi sve udove, posebno bedra. Ova asana radi na prednji dio vašeg tijela, tako da se mišići u frontalnom bedrima se temeljito zategnuta i stimulirana.

Kako se to radi - Sedite u vađrasana. Podignite kukove i podignite vaše tijelo tako da se mišići kukova i tele mišići su okomite. Otvorite vaše grudi i zavaliti. Doseg ruke za noge, vodeći računa ruke su ispružene. Lagano objesiti glavu dok zuri u leđa. Držite pozi kao što traje dugo, duboko udahni. Pustiti.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: ustrasana

5. Upavistha Konasana

Poznat i kao - Sjedeći Wide Legged Forward Fold

Prednosti - Ovo asane radi nevjerojatno dobro na gornjem dijelu noge. Osim što im je dobro istezanje, to radi na mnogo ignorisali unutrašnje butine. Gradi snagu i fleksibilnost.

Kako se to radi - Sedite u Dandasana. Protegnuti noge širok kao možete. Zatim bi dlanove do centra. Ako ste dovoljno fleksibilni, savijati svoje tijelo i doći glave na zemlju. Ako ne, savijte laktove i pusti glavu visi. Disati nekoliko puta, a onda se polako vratiti i dovesti vaše noge zajedno.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Upavistha Konasana

6. Janu Sirsasana

Poznat i kao - jedan na koljena Pose

Prednosti - U Janu Sirsasana radi na povećanju fleksibilnosti u bedra i hip zglobova. Mišići su razapeta, a tu je i povećanje cirkulacije krvi. Ovo hrani mišiće i održava na području zdrav. Ova asana pomaže jačanju noge previše.

Kako se to radi - Pretpostavimo Dandasana. Savijte lijevog koljena tako da je lijevo stopalo se nalazi na desnoj butini. Stretch ruke gore, savijte torzo, i posegnuti za nogu sa rukama. Diši u desnu trbuh. Držite i pusti, i ponovite s drugom nogom. Iako imaju za cilj da dodirnete glavu na koljena u ovom asana, što je još važnije u ovoj pozi drži leđa ravno.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Janu Sirsasana

7. Baddha Konasana

Poznat i kao - Cobbler Pose, Butterfly Pose, Bound Angle Pose

Prednosti - Ovo asana je neverovatna hip otvarač. Takođe povećava raspon pokreta u kukove. Svoj unutarnji bedra se protezao i zategnuta, a mišićne mase je izgrađen. Ova asana u osnovi radi na kukove i bedra i čini čuda za njih.

Kako se to radi - Sedi na strunjačama sa svojim nogama ispružena. Savijte koljena, i dovesti vaše noge do centra. Join noge, i ispravite leđa. Držite noge sa svojim dlanovima. Sada, gurati kolena na zemlju, koliko god moguće. Držite pozu za nekoliko sekundi i puštanje na slobodu.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Baddha Konasana

8. Malasana

Poznat i kao - Garland Pose

Prednosti - U Malasana je još jedna poza koja radi uglavnom na nogama, posebno na bokovima i bedrima. To poboljšava cirkulaciju krvi i osigurava dobar protežu u kukove i bedra. Ona širi kukove i daje mišiće nogu veliku snagu i fleksibilnost.

Kako se to radi - Čučanj na podu, vodeći računa da su vam stopala zajedno, a vaše stražnjice su sa poda. Ako su udobne, podignite vaše tijelo na lopti stopala. Pridruži dlanove u centru, i odmori laktove lagano sa strane koljena. Push kolena sa svojim laktovima širok kao moguće. Držite poza za najmanje tri udisaja. Pustiti.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Malasana

9. Navasana

Poznat i kao - Naukasana, Boat Pose

Prednosti - Kada se redovno bave ovim asana, kreće se izvan tvog tijela, odnosno organi, živci, kosti, i mišića, i prodire u samu srž vašeg bića. Kao što uravnotežiti vaše tjelesne težine na stražnjici, vaše biće drhti na početku. Ali, puno snage i odlučnosti je izgrađen u roku od nekoliko sekundi suspenzije. Tu je i veliki napredak u cirkulaciju krvi, a noge se dobro istezanje.

Kako se to radi - Sedite u Dandasana. Zatim, podignite noge od zemlje. Kada ste uspjeli izbalansirati, podignite ruke od poda, a protežu ih ispred vas. Raditi na stvaranju 'V' sa svojim gornji i donji dio tijela. Dišite dugo i duboko. Pustiti.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Navasana

10. Salabhasana

Poznat i kao - Locust Pose, Grasshopper Pose

Prednosti - Ovo je efikasan joga vježba kako bi se smanjila bokove i bedra, to radi i na mnogim drugim dijelovima tijela. To jača noge i poboljšava protok krvi. Kukove i butine (noge, u cjelini) i dalje snažan, fleksibilan, i dobrog zdravlja.

Kako se to radi - Lezite na trbuh, i podignite noge prostirku, desno od kukova. Ispružite ruke iza sebe i podignite grudi s poda. Podignite glavu gore i postavite svoj pogled prema naprijed. Držite pozu i dišite nekoliko puta prije nego što pustite.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Salabhasana

11. Setu Bandhasana

Poznat i kao - Most Pose

Prednosti - Ovo asane poboljšava cirkulaciju krvi. Podignuta bokovi sprovede dobro istezanje. Mišići su stimulirana i zategnuta, a svu energiju je slomljen i pušten na slobodu.

Kako se to radi - Lezite ravno na leđa, i savijte noge u koljenima. Lagano podignite kukove i napravite s poda. Ispravite ramena i ispružite ruke, tako da oni do noge. Dišite dugo i duboko. Držite pozu za nekoliko sekundi i puštanje na slobodu.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Setu Bandhasana

12. Ananda Balasana

Poznat i kao - Happy Baby Pose, Dead Bug Pose

Koristi - Ova asana je jedan od najboljih poza u jogi za bokove i bedra. Ovo radi o otvaranju svoj zglob kuka. Vaš fleksora su savijene, a sve bedrima mišiće se protezao i stimulirana. Ova asana radi na mišiće vratio previše, koji se obično ne radi na. Najbolji dio o ovom pozi je da dok ste u njemu, možete voditi istezanja i naći ono što je dobro.

Kako se to radi - Lezite ravno na leđa. Podignite noge s poda, savijanje ih na koljena. Ispružite ruke i držite lukovi stopala. Protegnuti noge korištenjem podršku ruke. Držite koljena savijena, ali možete ih savijte dok ste u pozi. Držite pozi dok se krećete i savijte za nekoliko sekundi. Osloboditi i opustiti.

Da biste znati više o ovom asana, kliknite ovdje: Ananda Balasana

Jeste li ikad pokušali bilo koji od ovih joga asana kako bi se smanjila bokove i bedra? Držeći nogu protezao i savijanja je izuzetno važno. Možda će vam se žale na te kukove biti debela, ali kada su mišići nisu radili na, to može dovesti do ozbiljnih problema. Nemojte čekati da dugo! Prepustite se jogom. Zabavite se kao što ste ojačati bedra i bokove i izgraditi da lean mišića.

load...