Zdravlje i wellness

Top 10 nutricionista u Delhiju

Top 10 nutricionista u Delhiju

Ishrana je veoma važna za rast i razvoj. Mnogih bolesti kao što su pothranjenost, anemija, itd, može se iskorijeniti uzimanjem potrebnu količinu hranjivih tvari. To je od vitalnog značaja znati nutritivnu vrijednost namirnica koje konzumirate svakodnevno. Ovaj članak navodi top 10 vježbanje nutricionisti u Delhiju:

1. Ishi Khosla:

Ishi Khosla potiče iz Delhi i osnivač Whole Foods, popularni prodavnica za potrebe ishrane. Jednom je patio od pretilosti u veoma mlad i počeo proučavanje prehrane za izgubiti težinu na zdrav način. Da dobila zainteresovani u ishrani. Radila je kao nutricionista u preventivne kardiologije jedinice Escorts Heart Institute, Delhi koja je dala otkaz da počne Whole Foods.

2. Shikha Sharma:

Ona ima MBBS diplomu Maulana Azad Medical College. Ona je klinički dijagnozu medicinskih problema Ustavom organizma. Dijeta grafikon se zajedno stvara nju i njen tim nutricionista.

load...

3. Shubi Hussain:

Shubi Hasan je vodeći nutricionista i poduzetnik. Svoje proizvode i planovi ishrane su dostupni pod robnom markom, Indiadiets zdravlja Savršeno. Ona je post-diplomski sa specijalizacijom u dijetetiku i javnih Health Nutrition od Lady Irwin College (Delhi Univerzitet). Ona je u ovoj oblasti od 1993. Ona je generalni direktor ORB zdravlja Sanctuary Pvt Ona je vlasnik zdravlja Sanctuary ™.

4. Priyam Sharma:

Priyam Sharma je postdiplomske u dijetetska i usluživanja hrane upravljanje (DFSM). Uradila je svoju disertaciju na World Food program za hranu Potrošnja uzorak. Ona je koordinator glavni Barijatrijska / Dietician na Primus Super Specialty Hospital, gastroenterologiju Dietician na Sarathi Health Care Private Limited i kliničku nutricionista (privatna klinika) na biranje - @ - Dietician. Prošlosti iskustvo uključuje praksu u Post Graduate Instituta za medicinska obrazovanje i istraživanje, Sant Parmanand bolnica i Vinayak bolnici.

5. Neha Gupta:

Neha Gupta je šef nutricionista na N-lite, specijalizirana za Terapijske Nutrition, Sports Nutrition i težina upravljanja. Ona je na čelu R & D i proizvodnju sadržaja za N-lite Nutrition & Health. Njene prošlosti radno iskustvo uključuje rad kao edukator i kliničku nutricionista u Fortis CDOC Centar izvrsnosti za dijabetes, bolesti metabolizma i endokrinologiju. Ona je specijalizirana za dijabetes dijeta, Sportska prehrana, upravljanje Težina i ishrana za djecu.

load...

6. Sujata Govada:

Sujata Govada je šef nutricionista na njega Bolnice i glavnog nutricionista na Svjesni Global bolnici. Ona je radila u prošlosti kao konsultant nutricionista na Aditya super specijalna bolnica, kao načelnik nutricionista na Yashoda Bolnice i kao viši Demonstrator na CMC Vellore bolnici. Ona je alumni Bharathiar Univerziteta i Andra Christian Collage. Njena specijaliteti uključuju:

1. Klinički aspekti i formulisanju dijeta i savjetovanje u vezi ishrane 2. Specijalizacija u Critical Care dijetama pacijenta 3. Nastava Food Science and Nutrition 4. Organiziranje Prehrambeno Department 5. Pedijatrijska dijeta

7. Seema Singh:

Seema Singh je šef kliničkog nutricioniste i HOD u Fortis Bolnice. Prošlosti iskustvo obuhvata šef nutricionista Instituta Alchemist zdravlje (bolnica). Ona je također radio kao viši nutricionista na Institut za zdravlje Artemis i kao dijetetski pripravnik u AIIMS. Ona je dobila nagradu za najbolju dijetetičar u Delhi i NCR vremena Media Research u 2017. Godini.

8. Dr. Amrita Dhar:

Dr. Amrita Dhar je HOD i glavni Dietician na glavni Dietician. Radila je kao nutricionista za razne freelance ishranu services.Her dosadašnje iskustvo uključuje rad u ZENTA kao nutricionista. Ona je također radila sa LH Hirananadani bolnici. Bila je i nutricionista za Ramadas 5 zvjezdica u Dubaiju.

9. Dr. Chandra Shekhar:

Dr. Chandra Shekhar je Dairy nutricionista (Indija) -ANH u DSM Nutritional Proizvodi India Pvt Ltd., u DSM Nutritional Proizvodi India Pvt Ltd. On je ranije radio kao menadžer razvoja poslovanja-mliječne kod Hester Biosciences ograničen, Ahmadabad, Gujarat, i na čelu razvoja poslovanja na Innoves Animal Health Pvt Ltd. On je ujedno bio i ključni račune menadžer-Livestock & Canine na Vetnex (A Pfizer Group Company).

10. Rohini Saran:

Rohini Šaran je konsultant za ishranu resursa Platforma - upravljanje znanjem na NIPCCD, Ministarstvo razvoja ŽENA I DIJETE (MWCD), kao i konsultant nutricionista na Freelance Nutrition / Zdravlje Writer. Radila je kao Klinički Dietician na Apollo Bolnice i istraživač saradnik Glaxo Smith Kline.

Ovo su neke od najboljih nutricionista u Delhiju. Onih koji se bave gojaznosti ili anoreksije, ili bilo koja druga pitanja u vezi sa zdravljem se preporučuje da se obratite nutricioniste za zdraviji stil života.

load...